Το ΠΑΣΟΚ «απαλλάσσει» τη Ν.Δ. και η Ν.Δ. «βοηθάει» το ΠΑΣΟΚ ν’ αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση... Υπεύθυνος είναι ο Πρωθυπουργός

Ο Δρυς «καλώς υπέγραψε και θα ξαναϋπέγραφε!».
Ο Φωτιάδης – και όχι μόνον – επικαλείται το έθιμο, την εθιμική πρακτική: “…κατά πάγια τακτική οι Υπουργοί υπογράφουν τις ομόφωνες αποφάσεις των συμβουλευτικών τους οργάνων”. (Σ.Σ.: Μ’ όλα ταύτα «το έθιμο δεν καταργεί το νόμο1»...

Θα τα κουκουλώσουν

 

Το ΠΑΣΟΚ «απαλλάσσει» τη Ν.Δ. και

η Ν.Δ. «βοηθάει» το ΠΑΣΟΚ

ν’ αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση


Υπεύθυνος είναι ο Πρωθυπουργός


Ο Δρυς «καλώς υπέγραψε και θα ξαναϋπέγραφε!».

Ο Φωτιάδης – και όχι μόνον – επικαλείται το έθιμο, την εθιμική πρακτική: “…κατά πάγια τακτική οι Υπουργοί υπογράφουν τις ομόφωνες αποφάσεις των συμβουλευτικών τους οργάνων”. (Σ.Σ.: Μ’ όλα ταύτα «το έθιμο δεν καταργεί το νόμο1».

Ο Δούκας «Δεν προκάλεσα εγώ τις γνωμοδοτήσεις… την υπόθεση την κληρονόμησα… Όταν μου ήρθε μια ομόφωνη απόφαση, υπέγραψα. Αυτό» (Σ.Σ.: μόνον “αυτό”!).

Ο Μπασιάκος «εφάρμοσε το νόμο» κι αυτός. «Εσείς θα είχατε επιφύλαξη να αποδεχθείτε ομόφωνη γνωμοδότηση» (ρώτησε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ).


“Aφρόκαρφο” ο πρώην πρόεδρος του Ν.Σ.Κ.


«Τόσο ο κ. Δρυς, όσο ο κ. Φωτιάδης και ο κ. Δούκας (προφανώς και ο κ. Μπασιάκος) άσκησαν κατά την κρίση τους το δικαίωμα ν’ αποδεχθούν ή όχι τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων τους. Ενήργησαν νομίμως»!! κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ο πρ. πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) Ευστράτιος Βολάνης.

Δεν ήσαν “υποχρεωμένοι” λοιπόν ν’ αποδεχθούν και να υπογράψουν τις ομόφωνες, έστω, αποφάσεις ούτε του ΝΣΚ ούτε της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου), ο πρόεδρος της οποίας είναι επιλογής του Κ. Καραμανλή. Ηταν επιλογή τους.

Υπ’ όψιν ότι ουδείς γνώριζε την απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης «εφ’ όσον η απόφαση αυτή δεν είχε εκδοθεί», που δικαίωνε το δημόσιο. Ούτε Υπουργοί, ούτε Σύμβουλοι, ούτε δικηγόροι του δημοσίου.

Οι “πατέρες” ημών Εφραίμ και Αρσένιος ήξεραν… Προφανώς τους «φώτισε» το άγιο πνεύμα και ζήτησαν να παραιτηθούν από τη (χαμένη γι’ αυτούς) δίκη και “να τα βρουν” με τους εμφανείς επιφανείς Υπουργούς Δούκα και Μπασιάκο… και εγένετο της (“νομίμου”) λαφυραγωγήσεως του δημοσίου κοινόκτητου πλούτου (Domain Public).

Κι αν είναι αλλιώς, όπως τα λένε οι Υπουργοί, ν’ αποφασίζουν οι υπάλληλοι – γιατί διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι – τι χρειάζονται οι Υπουργοί; Δια τας υπογραφάς;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως και κατά πως δείχνουν τα πράγματα, η υπόθεση πάει για κουκούλωμα, πάλι παπατζίδικα: Εδώ, εκεί, ξανά εδώ, απέναντι… να ζαλιστεί και να μπερδευτεί ο πολίτης; «Παπάς εδώ, παπάς εκεί…»

Ψηφίζουν ένα σωρό νόμους, διατάγματα, ΚΥΑ (Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις) Εγκυκλίους, ένα τεράστιο νομικό δίχτυ, σε κουκουλώνουv μ’ αυτό, κι άντε ξεμπέρδευε.

Και δεν επαρκεί το νομικό πλέγμα, αναπτύσσω κι ένα αλληλοκαλυπτόμενο δίκτυο υπηρεσιών, Υπουργών, πραγματογνωμόνων, νομικών Συμβούλων κλπ. κι αρχίζει το… ματς: Οι Υπουργοί διορίζουν τα συμβούλια, τις επιτροπές, τους διευθυντές, τους γραμματείς και τους Φαρισαίους. Αυτοί συσκέπτονται («είναι επιθυμία του κυρίου Υπουργού»), εισηγούνται «κατά την επιστημονική τους κρίση» (στην επιστήμη, ως γνωστόν, επιτρέπονται αποκλίσεις, διαφωνίες, εκτιμήσεις, απόψεις κλπ.), ο Υπουργός υπογράφει τις «ομόφωνες αποφάσεις», όχι υποχρεωτικά, αλλά εθιμικά, η Βουλή ψηφίζει νόμους που εισηγούνται οι Υπουργοί, αλλά συντάσσουν διευθυντές και σύμβουλοι, που έχει διορίσει ή κουμαντάρει αυτός και οι δικαστές εκδίδουν αποφάσεις εφαρμόζοντας αυτούς τους νόμους! Γίνονται δηλαδή «όλα νόμιμα»!!! Και «πάσα στην πάσα”, άντε να βρεις τον υπεύθυνο!

Επομένως καθαρίσαμε. Δεν υπάρχει και δόλος βεβαίως, βεβαίως, ούτε βαριά αμέλεια! Είναι όλοι επιμελέστατοι και σύννομοι!


Η ζημιά στο Δημόσιο όμως έγινε


Ποιος φταίει; Κουίζ. Κάποιοι όμως τα τσεπώνουν χοντρά και γελάνε εις βάρος των κορόιδων, των ιδεολόγων, των πατριωτών.


Τι έκανε το συνυπεύθυνο ΠΑΣΟΚ στην εξεταστική; Εδωσε μια μάχη σικέ. Ένα ματς στημένο. Αν ήθελε να καταδικάσει τη Ν.Δ. και τους Υπουργούς της, έπρεπε να καταδικάσει – έστω πολιτικά, αφού τα έχουν θεσμοθετήσει να αυτοαπαλλάσσονται ποινικά – να καταδικάσει πρώτα τους δικούς του υπεύθυνους πρώην Υπουργούς κι όχι να δώσει άλλοθι στο Δούκα και τον Μπασιάκο και βέβαια στον Καραμανλή, ο οποίος ασφαλώς και γνώριζε ή όφειλε να γνώριζε, αφού εκτός των άλλων, τον είχε ενημερώσει με επιστολή του ο Ψωμιάδης.

Εξ’ άλλου κάποιος αντιπρόεδρος της Βουλής (Νούλας) επέπληξε(!) Νομαρχιακό Σύμβουλο της Θεσσαλονίκης λέγοντάς του επανειλημμένα «Ενημέρωσες τον Πρωθυπουργό;» «Εσύ ενημέρωσες τον Πρωθυπουργό;». Ο Ψωμιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό – που είναι υπεύθυνος για τις πράξεις των Υπουργών του – ο Δούκας και ο Μπασιάκος δεν ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό;

Κι ένα θεωρητικό - λογικό ερώτημα: Αν ισχύουν τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια για τις μονές, γιατί να μην ισχύουν και για τα τζαμιά και για την ίδια την Τουρκία, που τα άρπαξε κάποτε στρατιωτικώ - κατακτητικώ δικαίω; Είναι ισχυρές δηλαδή οι παραχωρήσεις και οι δωρεές των κατακτητών Ρωμαίων ή Τούρκων και δεν είναι για τις δικές τους κατακρατήσεις; Εγώ λέω, ανίσχυρα όλα! Γιατί ήρθε η Ελληνική Επανάσταση και δημιούργησε το δικό της δίκαιο.


Αν κι αυτό το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της αμαρτωλής μονής και των κυβερνήσεων, το κουκουλώσουν, θα έχουν διαπράξει έγκλημα κατά του Eθνους, του Λαού, της δημοκρατικής συνείδησης και των θεσμών, της κοινωνικής συνοχής και της αξιοπιστίας της πολιτικής. (όσης της έμεινε). Φτάνει πια η κοροϊδία.


–––––––––––

1. Αρθρ. 2 παρ.2 του Ν.Δ. 7/10 Μαϊου 1946 και άρθρ. 1 του Εισαγ. Νόμου του Α.Κ. (αν.ν. 2783/1941).

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 361 επισκέπτες και κανένα μέλος