•   Οι ευθύνες της κυβέρνησης

  •  oι ευθύνες των βουλευτών

  • οι ευθύνες της μειοψηφίας του Λαού, των φοβισμένων και των φραγκολατρών1


Και η “πασιονάρια”2 της Βουλής

(ο θεσμικός της ρόλος)

Οι στιγμές είναι ιστορικά δραματικές, εμπρηστικές, ύπουλες και “ημείς άδωμεν”!

Και το “άδωμεν” εδώ, δεν αφορά τους αδιάφορους και τους ξέγνοιαστους, αλλά εκείνους που αποβλέπουν και αποσκοπούν σε κομματικά και προσωπικά οφέλη, ή άλλες επιδιώξεις.

Οσον αφορά στους “ξέγνοιαστους”, κατά τον Παλαμά, που συνακολουθώ, τους πρέπει να ‘ναι δούλοι!

Εμείς όμως οι “υποψιασμένοι”, οι ανήσυχοι, οι ανυπόκτακτοι, οι υπεύθυνοι και συνειδητοί πολίτες, τί φταίμε;

Δεν είναι, όμως, μόνο οι “ξέγνοιαστοι”. Είναι οι εαυτούληδες, οι ευκαιριατζήδες και οι κατωθρώσκοντες εθελόδουλοι· οι ραγιάδες. Βοηθούσης βεβαίως και της μιντιακής ιδιοτέλειας, που παρουσιάζει επιλεκτικά και διογκωμένα τους “αγανακτισμένους” που στέκουν στην ουρά του ΑΤΜ για να παίρνουν 60 ευρώ ημερησίως, εκμεταλλευόμενοι κατά κόρον τους ...συνταξιούχους, ενώ αγνοούν τους “ευτυχείς” που δεν στέκονται στις ουρές των ΑΤΜ, γιατί απλούστατα δεν έχουν να λάβουν, γιατί απλά δεν έχουν καταθέσεις, γιατί βεβαίως δεν έχουν εργασία. Δεν έχουν εισόδημα· είναι άνεργοι και είναι 2.000.000!

Αυτούς δεν τους αφορά το δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, γιατί απλούστατα όταν δεν έχεις εισόδημα, δεν έχεις ούτε ευρώ, ούτε δραχμή.

Και επιπλέον, τα δύο εκατομμύρια άνεργοι δεν έγιναν επί της παρούσης κυβερνήσεως. Ούτε τους ενδιαφέρει επί ποιάς κυβερνήσεως έχασαν την εργασία τους. Εχασαν το εισόδημά τους! Το σίγουρο είναι ότι την έχασαν στη διάρκεια αυτής της νέας φραγκοκρατίας. Της αποικιοκρατικής, νεο-φιλελεύθερης, Γερμανοκρατούμενης και τραπεζοκρατούμενης Ευρωπαϊκής “Ενωσης”! (το “Ενωσης” εντός πολλών εισαγωγικών).

Στη ρύμη της γραφής μας, αναφερθήκαμε στον τρίτο υπεύθυνο για την επιβολή του τρίτου (αριστερού, πλέον) Μνημονίου - του μεταβαπτισθέντος σε “πρόγραμμα” - δικαίως και αληθώς προτρέχοντες, γιατί ο Λαός, έστω και η μειοψηφία του -ευάριθμη, εξ’ άλλου - είναι θετικά και αποθετικά το “λίπασμα” εκτροφής τέτοιων Πολιτικών, τέτοιων κυβερνήσεων και τοιούτων πολιτικών υποτέλειας και ενδοτισμού, προξένων μεγάλης εθνικής, κρατικής και κοινωνικής βλάβης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης

 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και δη της αριστεράς είναι τεράστιες και βαρύτατες.

Είναι ηθικές, πολιτικές και νομικές, κατά την ταπεινή μου άποψη.

Τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, που ήταν “κυβέρνηση υπό αναμονή;” Από πλευράς, τουλάχιστον, τυπικής μορφώσεως, αλλά και πολιτικής πρακτικής έχει ένα πολυπληθέστατο στελεχιακό δυναμικό. Τί έκαναν οι επιτροπές και παραεπιτροπές; Περίμεναν και προλείαιναν απλώς το έδαφος για “να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη;”

Εντάξει· απειρία κυβερνητικής πρακτικής είναι συγγνωστή. Ασυγχώρητη όμως παραμένει η άγνοια της Ιστορίας, της φυσιογνωμίας των “εταίρων”, των συναλλασσομένων, των επιδιώξεων του στυγνού τραπεζικού και μεγάλου κεφαλαίου, της φυσιογνωμίας των κρατών και δη των αποικιοκρατικών, της διπλωματικής τακτικής και των αρχών της διπλωματίας, της ειδικής ψυχολογίας των “ομολόγων” και των τεχνοκρατών.

Και “καλά”, αυτά. Η ηθική συνέπεια λόγων, δεσμεύσεων και έργων, πού βρίσκονται;

Το σκίσιμο, η “ακύρωση του μνημονίου, με ένα άρθρο;” Αφήνω που το μνημόνιο του 2012 ήταν άκυρο, όπως και το πρώτο, γιατί η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, επιπρόσθετα, ήταν συνταγματικώς παράνομη. (Εχει βγάλει κάλους το χέρι μου να το γράφω και να το ξαναγράφω κι έχουν μεγάλη ευθύνη οι Συνταγματολόγοι που αποφεύγουν να το ξανακοιτάξουν, οι δικαστικοί που...δεν με διώκουν, αφού κατηγορώ ευθέως τους, τότε, θεσμικούς παράγοντες, για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, και οι βουλευτές της περιοχής μας, που δεν τολμούν, ή βαριούνται να ψάξουν και να διαβάσουν).Για ποιά συνέπεια λόγων και έργων;

― Τι έκανε η κυβέρνηση της “αριστεράς” με τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ; Τον διατηρεί

― Τί έγινε με τα 751 ευρώ βασικό μισθό;

― Τί έγινε με το δώρο των χαμηλών συντάξεων;

Τί γίνεται με την περίφημη “αριστερή” αυτοκριτική; Εδώ κάποιες τοπικές οργανώσεις, όπως του Μοσχάτου, πραγματοποίησαν “ανοικτές συγνέντρώσεις” και άλλες, ερμητικά κλειστές (3Β), ακόμα και σε άτομα και φορείς, που υποστήριξαν ένθερμα τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μέχρι το δημοψήφισμα.Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ

Και μια και αναφερθήκαμε στο Δημοψήφισμα, να πούμε ότι τα δημοψηφίσματα με βάση το Σύνταγμα και το Νόμο 4023/2011 είναι δεσμευτικά για τη Βουλή και την Κυβέρνηση.

Με ποιό δικαίωμα η Κυβέρνηση και η Βουλή, σαν σώμα το αγνόησε; Ωραίo παράδειγμα νομιμότητας δίνουν αυτοί που νομοθετούν!!!

Αλλά τί να έκανε ο Πρωθυπουργός; Εξαναγκάστηκε, εκβιάστηκε και για να μας “σώσει” ενέδωσε και μας “έδωσε” (βγάλτε τα εισαγωγικά).

Απ’ αυτό το κόμμα, του ΣΥΡΙΖΑ,. έχουν περάσει ως πρόεδροι και βαρβάτα στελέχη, μια Μ. Δαμανάκη, ένας Ανδρουλάκης, ένας Μπίστης και, και, και κάποιοι που αφού πέρασαν και από τη ΔΗΜ.ΑΡ. κατέληξαν προς ώρας, στο “Ποτάμι” και βλέπουμε...

Προβληματίζομαι”, μου δήλωσε βουλευτής της περιοχής μας καi, βεβαίως, ψήφισε “ναι” στον εκβιασμό και δεν το λέμε εμείς αυτό. Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ “είναι καταγεγραμμένος και αδιαμφισβήτητος. Ο πρώτος που αναφέρθηκε σ’ αυτόν είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός...3”.“Ναι, αλλά, τί να κάναμε;”

Την απάντησε την έδωσε ο Σόιμπλε και ένας - δυο άλλοι, στο Γερμανικό Κοινοβούλιο. “Δεν το κάναμε για την Ελλάδα (τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου τ.έ). Το κάναμε για την Ευρώπη”. Σώσανε, προς το παρόν, την Ε.Ε. Προς το παρόν...

Αυτό όταν ξέρεις να το διαχειριστείς, έχεις τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Το θέμα έχει συνέχεια. Δεν μου μένει χώρος που να χωράει αυτήν την ολοκληρωμένη και ακέραια προσωπικότητα, την “Πασιονάρια”2 του ελληνικού κοινουβουλίου τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά θα το κάνω στο προσεχές φύλλο.
1. Φραγκολάτρες: όρος καθιερωμένος από τον Καζαντζάκη. Οι λάτρεις της ενετοκρατικής περιόδου και κατ’ επέκταση της Φραγκοκρατίας.

2. Πασιονάρια: Η θρυλική επαναστάτρια του Ισπανικού εμφυλίου (λουλούδι του πάθους), η Βάσια Dolores Ibarruri.

3. Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, 22/7/15 στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος