Δεν χρειάζονται λόγια. Τί να πώ;

Οι τίτλοι φτάνουν. Δεν χρειάζονται ανάλυση.

Νομίζω ότι εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις, αν όχι του συνόλου, οπωσδήποτε όμως του 62%, όσων δηλαδή πριν δέκα ημέρες, ψήφισαν ένα περήφανο ΟΧΙ, που ο εντολοδόχος πρωθυπουργός το μετέτρεψε σε ένα ταπεινωτικό και υποτακτικό “ναι”, “χωρίς να θέλει”, υποκύπτοντας στους ωμούς εκβιασμούς των αρπακτικών του κεφαλαίου και των ρεμβασιστώνΓερμανών.

Εννοώ την κάθε μου λέξη. Εκδικήθηκαν σκληρότερα τους Σέρβους, που αντιστάθηκαν σκληρά στο Γ’ Ράιχ, ηπιότερα, μόνο οικονομικά(!) την Ελλάδα, λόγω ειδικών συνθηκών, και ανταμείβουν όσους συνεργάστηκαν με τον “άξονα” ναζισμού - φασισμού.

Οταν αναφέρομαι στους Γερμανούς δεν εννοώ το λαό, στο σύνολό του. Ο λαός αυτός έχει ένα μεγάλο προτέρημα - την πειθαρχία - που μετατρέπεται σε επικίνδυνο ελάττωμα όταν τον κυβερνούν κακοί ηγέτες.  

Να γυρίσουμε στον ταλαίπωρο και αξιολύπητο Αλέξη Τσίπρα και στην “αριστερή κυβέρνηση”.

Οντως, δεν μπορεί κανείς ν’ αμφισβητήσει ότι το πάλεψε γερά. Οτι προσπάθησε, ότι διαπραγματεύτηκε... ναι, αλλά δεν άντεξε και, το χειρότερο, έκανε χείριστη διαχείριση του αγέρωχου “ΟΧΙ” της τρανταχτής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Δεν μας ενδιαφέρει τί έκαναν οι ενάντιοι - όχι, βέβαια, “φίλοι” ‘η “εταίροι”, αλλά στυγνοί Σάιλοκ - Οι ενάντιοι έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν την εσωτερική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι Γερμανοί με την παρέα τους πέτυχαν προσωρινά να διασώσουν το τραπεζικό τους σύστημα. Πέτυχαν, επίσης, ν’ αναδείξουν την επικυριαρχία τους. Πέτυχαν να υποτάξουν την “αριστερή κυβέρνηση” της Ελλάδας κι ένα μέρος φοβισμένων Ελλήνων. ΟΧΙ όμως την Ελλάδα. Η Aντίσταση είναι μπροστά, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, και θα είναι σκληρή, γιατί είναι θέμα επιβίωσης και εθνικής περηφάνειας. Είναι νόμιμη και επιβεβλημένη με το άρθρο 120 του Συντάγματος, αλλά κυρίως από το φυσικό δίκαιο και την ιστορία μας.

Ο Τσίπρας πάλεψε, αλλά δεν άντεξε! Ειλικρινά τον λυπάμαι!... Εδωσε ακόμη τη δυνατότητα στους Γερμανούς της εταιριοκρατείας, να δώσουν ένα γερό χτύπημα στο “αριστερό” κίνημα της Ελλάδας και της Ευρώπης, κυρίως.

Στη Γαλλία φουντώνει το “εθνικιστικό” ή εθνικό κίνημα της Λεπέν, στην Αγγλία των Ευρωσκεπτικιστών! Η “αριστερά” κλείνει την “παρένθεση” της. Ο Σαμαράς κατέγραψε “πύρρεια νίκη” και κατέπεσε “μετά των αλλοφύλων” του ΠΑΣΟΚ και της “αριστεράς”. Πανωλεθρία!

Ο Τσίπρας όμως, με την ήττα του, με τη συνθηκολόγησή του και ο Καμμένος, βεβαίως, που χρησιμοποίησε και το σωστό όρο· έδιωξαν την ΕΛΠΙΔΑ.

Αιτία; ο “έρωτας” με το βασανιστή μας! Ο “έρωτας” με το ευρώ!!! Το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Ρωτάω, μωρέ, τον απλό Ελληνα, την απλή νοικοκυρά: μια εβδομάδα πριν μπούμε στο ευρώ, όταν είχες ένα χιλιάρικο (καφετί), το σεβόσουν ή όχι; Με τρία ευρώ, τώρα, τί κάνεις; Γιατί σε τρομάζει η δραχμή, που τρόμαξε τον Τσίπρα; Μ’ αυτήν δεν ζήσαμε και δημιουργήσαμε 170 και χρόνια; Με όλες τις αδυναμίες μας, με όλα τα κακά μας (αυτό είναι θέμα άλλης ώρας). Χώρα που δεν έχει εθνικό νόμισμα, ΔΕΝ είναι ανεξάρτητο κράτος. Το ζήσατε στις “ουρές” στα ΑΤΜ (στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και συναλλαγών).

Δεν υπάρχουν ταμπού. Μας τάραξαν στην τρομοκρατία, στα “βράχια”, στους γκρεμούς, στο χάος, στην “κόλαση” και κανένας - ούτε ο Τσίπρας - μπήκε στον κόπο να εξηγήσει “γιατί”. Και κανένας δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει, “γιατί;” Αυτά τα «γιατί» που ρωτάει ένα πενταχρονο παιδί.

Εκείνο που έχει σημασία στην οικονομία, είναι η ψυχολογία, είναι η δικαιοσύνη, είναι η αλληλεγγύη, είναι η λιτότητα “εν μέτρω”, αλλά κυρίως είναι η παραγωγή· όχι το νόμισμα.

Τώρα, το τί θα γίνει με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα μ’ ενδιαφέρει μόνο στο βαθμό που πλήττουν την Ελλάδα.

Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα κόμματα. Εχουν ζημιώσει το Λαό· έχουν ζημιώσει την πατρίδα μας. Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα κόμματα· με καίει η ΕΛΛΑΔΑ!

Κι όταν λέω “Ελλάδα”, είναι ο Λαός της! Η ιστορία της! η μεταφυσική και φυσική της υπόσταση!

Ο Τσίπρας δεν πρωτοτύπησε

Είχε πει ο Τσίπρας αρχές Φλεβάρη - τότε που είχε μαζί του το 82% των Ελλήνων - στον Ντάισελμπλουμ: «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Εγώ λέω να πρωτοτυπήσω και να μείνω πιστός σε ό,τι υποσχέθηκα».

Δυστυχώς, δεν “πρωτοτύπησε”. Ακολούθησε την πεπατημένη. Εκανε ό,τι περίπου και οι προκάτοχοί του! Καλός αλλά λίγος. Ισως φταίνε κάποιοι “σύμβουλοι” Είναι μια διαίσθηση· δεν έχω στοιχεία.

Ομως, θα ξαναρωτήσω, τελειώνοντας.

Την έκθεση του ΔΝΤ, που λέει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη διαχειρίσιμο και χρειάζεται αναδιάρθρωση, την έκρυβαν, αλλά, τελικά, την παρουσίασαν· Την 17σέλιδη έκθεση της Κομισιόν, που συζήτησε το ECOFΙN στις 10/2/2009, και χαρακτηρίζεται “άκρως εμπιστευτική”, γιατί δεν την δημοσιεύουν; Γιατί δεν ζητούν τη δημοσίευσή της οι βολευτές;

Επειδή, εκτός της δημοσίευσης που έχω κάνει επανειλημμένα, την έχω συζητήσει και με πολλούς βουλευτές, κυρίως της σημερινής συμπολίτευσης, ερωτώ τους κ.κ. Μ., Χ., Π., Τ., ...γιατί δεν έχουν κάνει τίποτα να έρθει στο φως της δημοσιότητας; Τους απέτρεψε μήπως ο σημερινός Υπουργός Τσακαλώτος; ερωτώ. Και θα επανέλθω.

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 327 επισκέπτες και κανένα μέλος