Του Κώστα Βενετσάνου

Δεν αναφερόμαστε επί του παρόντος στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, του μπίζνεσμαν ρασοφόρου Εφραίμ και στην απιστία πολλών δημοσίων λειτουργών και πολιτικών, γιατί θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρωτίστως την τεκμημίωση των θέσεών μας τις οποίες θα εκφράσουμε όχι εν θερμώ, αλλά νηφάλια και ψύχραιμα, αντικειμενικά και απερίφραστα...

Εξεταστικές… Προ Ανακριτικές!

Σκάνδαλα, απιστίες και …φαντασία


Δεν αναφερόμαστε επί του παρόντος στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, του μπίζνεσμαν ρασοφόρου Εφραίμ και στην απιστία πολλών δημοσίων λειτουργών και πολιτικών, γιατί θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρωτίστως την τεκμημίωση των θέσεών μας τις οποίες θα εκφράσουμε όχι εν θερμώ, αλλά νηφάλια και ψύχραιμα, αντικειμενικά και απερίφραστα.

Σήμερα, ένα θα πούμε: Λείπει η φαντασία. Ακουσα τον καθ’ όλα αξιοσέβαστο και αξιόμαχο πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη να λέει ότι αν δια νόμου περιέλθει η μοναστηριακή περιουσία στο δημόσιο, οι ηγούμενοι κλπ. θα προσφύγουν στα δικαστήρια κι αν δεν δικαιωθούν στα ελληνικά, θα το πετύχουν πιθανότητα στα ευρωπαϊκά, όπως έγινε και στο παρελθόν και με την «περιουσία» του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Να γιατί λείπει η φαντασία.

Αν η Βουλή υιοθετούσε το «πόθεν έσχον» σε ιδιοκτήτες – νομικά και φυσικά πρόσωπα – την περιουσία τους και θέσπιζε κλιμάκωση της φορολόγησής της από μηδέν έως 50%, ανάλογα με τον τρόπο προέλευσή της, - εργασία, επιχειρείν, κληρονομία και ποίου βαθμού, δωρεάν ή τύχη – τότε αυτομάτως και χωρίς την παρέμβαση κανενός ευρωπαϊκού δικαστηρίου η μοναστηριακή κυρίως περιουσία θα περιερχόταν κατά το ήμισυ στο δημόσιο.

Δεν είναι «φορομπηχτικό», δεν είναι άδικο, τεκμηριώνεται με ιστορικά ντοκουξμέντα και τη λογική βεβαίως του «πρέπει» (δέον γενέσθαι), και του δημοσίου συμφέροντος.

Η φαντασία είναι απαραίτητη όχι μόνο στους… ποιητές. Είναι απαραίτητη και στον έρωτα και στην επιστήμη και στην πολιτική.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος