«Οι εκλογές δεν αλλάζουνε τίποτα στις συμφωνίες με την Ελληνική κυβέρνηση». Αντιδημοκρατικές αντιλήψεις πολύ επικίνδυνες για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι “δημοκρατίες” των αγορών θέλουν τις εκλογές για “δημοκρατικό” άλλοθι και τους βουλευτές για να επικυρώνουν τις δικές τους αποφάσεις.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση πρεπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης». Αν ήταν έτσι, θα βρισκόμασταν ακόμη στην Ιερά Συμμαχία του Μέτερνιχ, του 1815 - που κλείνει φέτος 200 χρόνια από τη θνησιγενή δημιουργία της.

«Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Ενορχηστρωμένη επίθεση «νομιμότητας», «διδαχής», κεκαλυμένης see through απειλής κατά της λαοπρόβλητης Ελληνικής Κυβέρνησης, με σκοπό ν’ αποφευχθεί η ανατροπή της τόσο «ωραία» και μεθοδικά προγραμματισμένης, νεοφιλελεύθερα στοχευμένης αρπαγής της χώρας μας και των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και απομύζησης του μόχθου της ελληνικής κοινωνίας, στο διηνεκές, με επιστροφή της πολιτικής και της οικονομίας στην εκμοντερνισμένη μεσαιωνική βαρβαρότητα.

Αναφέρομαι στην ελληνική κοινωνία, στον ελληνικό λαό, ως προπύργιο, αυτή τη στιγμή, των ευάλωτων λαών, κυρίως της νότιας Ευρώπης και ακολούθως και των υπολοίπων.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», τονίζει αδιαλείπτως ο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βολφ-γκανγκ Σόιμπλε, παραπέμποντας σ’ ένα βασικό αξίωμα θεμελίωσης του Ρωμαϊκού Δικαίου (pacta sunt servanta). Και για να τον καθησυχάσω κι αυτον και τους ακόλούθους του, λέω ότι το αποδέχομαι, το τηρώ και μ’ αυτό διαπαιδαγώγησα τα παιδιά μου. (Μόνο που κάποιοι, με διαψεύδουν και με εκθέτουν σαν παιδαγωγό, γιατί με διάφορα τερτίπια δεν τηρούν τις συμφωνίες, ενώ «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους», για την πιστή τήρηση από τους άλλους.

«Συμφωνία» και μάλιστα μονομερώς επιβεβλημένη, από τους προκατόχους του, ήταν το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο του ναζιστικού Γ’ Ράιχ και των φασιστών του Ντούτσε, κι ενώ οι Ιταλοί το εξόφλησαν, οι Γερμανοί προσχηματικά το αρνούνται. Και ψεύδονται ισχυριζόμενοι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ουδέποτε το διεκδίκησε. Το διεκδίκησε το 1995, εμπρόθεσμα, μέσω του πρεσβευτή μας, εγγράφως, μετά από εντολή του Υφυπ. Εξωτερικών Γ. Μαγκάκη.

Όμως για να κλείσουμε μ’ αυτή τη βασική, όντως, αρχή του Ρωμαϊκού Δικαίου, να πούμε ότι οι Ρωμαίοι είχαν κι έναν υπέρτατο νόμο που κατίσχυε παντός άλλου: Salus populi suprema lex esto! (Η σωτηρία των λαών υπέρτατος νόμος εστί). Υπέρτατος νόμος, λοιπόν, είναι η σωτηρία του λαού. Πράγμα που βρίσκει εφαρμογή στη σύγχρονη δικαιοδοτική πρακτική των διεθνών δικαστηρίων, αλλά και πρόσφατα της απόφασης του ΟΗΕ (Αύγουστος 2014).

Ποιό είναι το χρέος;

Αλλά προτού επικαλεσθούμε τους καθαρά οικονομικούς αναπτυξιακούς όρους ή την ένδεια και σωτηρία των λαών, ας δούμε περιληπτικά ποιό είναι αυτό το χρέος. Πώς έχει προέλθει; Δεν θα το κάνω αναλυτικά, γιατί θα χρειαζόταν ένα βιβλίο. Εξ’ άλλου, αυτά τα χρόνια, έχουν εκδοθεί πολλά. Πρόχειρα στο μυαλό μου, μου έρχονται, «Η ΤΡΑΠΕΖΑ· πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο» του Roche, «ΚΡΙΣΗ, “απεχθές” χρέος και αθέτηση πληρωμών» του Γιάννη Τόλιου, «ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ενός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ» του J. Perkins, «ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» του Γιάννη Σιάτρα κ.α.

Ένα – δυο στοιχεία είναι πολύ χρήσιμα για να μιλήσεις, όχι με οικονομικούς όρους, ούτε με νομικούς ή κανόνες διεθνούς δικαίου, αλλά να μιλήσεις μ’ έναν λόγο αρμονικό με τον ορθό λόγο! (Είναι κάτι που επίτηδες το έχουμε «ξεχάσει»).

Στοιχείο 1ο: Μανώλης Κεφαλογιάννης, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. στη Βουλή 15/11/2011, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της παράνομης «Κυβέρνησης» Λ. Παπαδήμου. Ρητορικό ερώτημα προς το «σώμα»: «Ξέρετε πόσο αποπληρώθηκε πέρυσι (2010) ένα 25ετές δάνειο, ενός δισεκατομμυρίου (1 δις) ευρώ που είχε συνάψει ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1985; (μικρή ρητορική παύση και ...αποστομωτική απάντηση): «56 δις»!!!

Το 1δις, το αποπληρώσαμε 56 δις! Καταλάβατε; Τα 56 δις ήταν περισσότερα από το ένα έκτο (1/6) του συνόλου του δημοσίου χρέους. Το πληρώσαμε.Έπρεπε να πληρωθεί;

Ας έρθουμε στο σήμερα: «Στο 13,91% αυξήθηκε η “απόδοση” (τα εισαγωγικά, δικά μου) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου...»1. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Αν δανειζόμασταν σήμερα 2 δις για ν’ αποπληρώσουμε τα μισά απ’ τα ομολογα που λήγουν τον Μάρτη, ξέρετε πόσο θα τ’ αποπληρώνανε σε δέκα χρόνια τα παιδιά μας;

7,356 δις και κάτι ψιλά. Απόδoση κεφαλαίου, χωρίς παραγωγικό κόστος 14%, όταν η βιομηχανική απόδoση κεφαλαίου είναι 4% g.m. Αυτή η συμφωνία πρέπει να τηρείται; Είναι σύμφωνη με τον ορθό λόγο; Είναι σύμφωνη με τη δική σας λογική, μήπως;

Πώς όμως έχει δημιουργηθεί το Ελληνικό χρέος;

Αν αφαιρέσουμε τις σπατάλες, τις πελατειακές σχέσεις, τις μίζες κλπ, κλπ. Το χρέος έχει διογκωθεί από τα υψηλά επιτοκια, από την ανάγκη αποπληρωμής παλαιότερων δανείων, από τις τεχνητές δανειακές ανάγκες της χώρας. Υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες για εξοπλισμούς (αεροπλάνα, φρεγάτες, υποβρύχια, θωρακισμένα άρματα κλπ λόγω απειλητικής συμπεριφοράς γειτονικής χώρας. Της «συμμάχου» μας, στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας. Ποιά είναι η ευθυνη εδώ των «συμμάχων» μας στο ΝΑΤΟ και των «εταίρων» μας, στην Ε.Ε., εκτός των κυβερνήσεών μας που δεν το αξίωσαν; Τι σόι «σύμμαχος» είναι αυτός που σε απειλεί και τι σόι «σύμμαχοι», αυτοί που «σφυρίζουν» αδιάφορα;

Υποθάλπουν τον εχθρό – «σύμμαχο», πουλάνε και στους δύο υπέρογκους εξοπλισμούς, μας δανείζουν χρήματα για ν’ αγοράσουμε τα όπλα και μας ξαναδανείζουν για ν’ αποπληρώσουμε τα προηγούμενα δάνεια κ.ο.κ.

Αν ήσαν έντιμοι, «εταίροι» και «σύμμαχοι», όφειλαν να κάνουν δυο απλές κινήσεις, δίχως ένα ευρώ κόστος:

- Μια δήλωση της commission και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ότι «Τα σύνορα της Ε.Ε. είναι τα εξωτερικά σύνορα των ακριτικών χωρών, που την συναποτελούν».

- Το δε ΝΑΤΟ να περιλάβει συμμαχικό όρο ότι οι διαφορές μεταξύ συμμάχων κρατών, επιλύονται ειρηνικά μέσω διαπραγματεύσεων και διαιτησίας «καλών και δίκαιων υπηρεσιών» της συμμαχίας ή σε δεύτερο βαθμό στον ΟΗΕ.

(Το 2ο μέρος του άρθρου που αφορά κυρίως τη διπλωματική προσέγγιση, στο προσεχές φύλλο).

 

1. skai.gr 5/12/15 ώρα 20:29

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 156 guests και κανένα μέλος