Η τέχνη είναι διασκέδαση αλλά και αισθήματα. Είναι στη ζωή των περισσοτέρων από μας και όχι μόνο όσων ασχολούνται επαγγελματικά μ’ αυτήν. Όμως δεν είναι μόνο διασκέδαση, και δεν είναι μόνο αισθήματα. Είναι «ΙΑΣΗ», ίαση της ζωής.

Η Αρχιτεκτονική είναι μια απ’ τις τέχνες, η πιο απαξιωμένη στη χώρα, και η πιο καταξιωμένη σε όλες τις οικονομικά πλούσιες χώρες. Τυχαίο; Μ’ αυτήν κυρίως θα ασχοληθούμε σ’ αυτή στήλη, αλλά και με τα νέα των κατασκευών, των κτιρίων, της διακόσμησης, της τεχνολογίας αυτών και τους νόμους.

Για να σας δώσω τροφή: σκεφθείτε το έμβλημα-σύμβολο κάθε χώρας… Ναι! είναι μια κατασκευή. Αυτή η κατασκευή προσελκύει ντόπιους, τουρίστες, συνέδρια, εκθέσεις, και εκτός από χρήματα δίνει κύρος, αναγνωρισιμότητα, και μια σημαντική γεωπολιτική θέση στο χάρτη.

Εκτός οικονομικού, τα αρχιτεκτονικά σχεδιασμένα κτίρια, δρόμοι, πάρκα, λίμνες, γέφυρες, φράγματα κτλ. προσδίδουν μια ομορφιά, λειτουργικότητα, ευεξία, δηλ αδή ΥΓΕΙΑ. Αλλά όχι στη χώρα μας…

Βάζοντας την αρχιτεκτονική και διακόσμηση στη ζωή μας, εκτός από όμορφο περιβάλλον διαβίωσης, κερδίζουμε ηρεμία, συγκέντρωση, ταχύτητα, επαγγελματική απόδοση, λιγότερο άγχος, άρα μεσομακροπρόθεσμα πολύ καλύτερη Υγεία και χρήματα! Πώς γίνεται αναλυτικά;

Αυτό θα αναλύσουμε σ’ αυτή τη στήλη παράλληλα με τις εξελίξεις στην οικοδομή.  

* Ο Απόστολος Βιτάλης-Τσελαλίδης είναι Αρχιτέκτων-Διακοσμητής

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 guests και κανένα μέλος