Ημερίδα για τα προβλήματά τους, πραγματοποίησαν οι εστιάτορες του Σαρωνικού, την περασμένη Τετάρτη, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης...

Ημερίδα για τα προβλήματά τους, πραγματοποίησαν οι εστιάτορες του Σαρωνικού, την περασμένη Τετάρτη, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων. (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) και της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδος), με εστίαση το ασφαλιστικό. Κύριος ομιλητής εκ μέρους των διοργανωτών ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Σ.Ε. ακτής Σαρωνικού Βασίλης Σιαμέτης.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Πρόεδρος, ανοίγοντας τη συζήτηση μετά την προλόγηση του Γεν. Γραμματέα Κ. Γκίκα. Αναφέρθηκε στα έντονα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, όπως ισχυρίστηκε.

«…Δεν φτάνουν οι 20 ώρες εργασίας το 24ωρο για την επιβίωσή μας, προστίθενται και τα προβλήματα που μπαίνουν από τις υπηρεσίες της πολιτείας: Έλεγχος για τα ντεσιμπέλ, έλεγχος από το ΙΚΑ, έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου και τέλος το ΣΔΟΕ για τον έλεγχο των αποδείξεων».

Ένα Σαββατοκύριακο περιμένουν να δουλέψουν και πλακώνουν όλοι οι έλεγχοι. Άντε να εξυπηρετήσεις σωστά τον πελάτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ Γιάννης Τσάκος. Τα έψαλε στους Βουλευτές που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν. «…Η παρουσία των Βουλευτών στη συζήτησή μας δεν είναι τυχαία, γιατί τα λέμε για ν’ ακουστούν, να προβληματιστούν…».

 

Το Ασφαλιστικό

Τι ζητάνε οι εστιάτορες

Μετά την ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ – ΤΣΑ – ΤΑΕ από 1-1-2007 σε ενιαίο Ασφαλιστικό Φορέα, με την ονομασία Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) – χωρίς να έχουν καλυφθεί τα ελλείμματα του Τ.Σ.Α. και του Τ.Α.Ε. – το σχετικό Π. Διάταγμα 258/2005 προβλέπει νέα ποσοστά αναπλήρωσης, με αποτέλεσμα μείωση των συντάξεων των ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ μέχρι και 27% και ταυτόχρονη αύξηση των εισφορών μέχρι και 30%.

 

Αποσύρεται το Διάταγμα;

Όπως ανακοίνωσε στην απόλυτα συντονισμένη ομιλία του ο Αντιπρόεδρος τα Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και Γ. Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. Γιώργος Καβαθάς, με την επιφύλαξη της υλοποίησης, το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα 258/05 θα καταργηθεί (ή θα τροποποιηθεί) σύμφωνα με υπόσχεση του Τσιτουρίδη.

Ο Γιάννης Τσάκος τα ‘βαλε με την «εχθρική» για τους επαγγελματίες, πολιτεία που αντί να βελτιώνει την κατάσταση, την κάνει όλο και πιο δύσκολη. Για παράδειγμα αναφέρθηκε στην διατήρηση των βιβλίων με φορολογική μνήμη στα 3 χρόνια που αντί για μείωση διάρκειας που ζητούσαν, «την αύξησε στα 10 χρόνια, για να υπάρχει ένας νέος ελεγκτικός μηχανισμός». Αυτό σημαίνει πρόστιμα, ενστάσεις, διακριτική ευχέρεια ελεγκτού κλπ, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Γεν. Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Γιάννης Καλαμπόκης μεταξύ άλλων είπε: «…προσπάθησαν να το περάσουν ήσυχα, αθόρυβα μέσα στις γιορτές, μ’ ένα δικό μας Διοικητικό Συμβούλιο, του φορέα του Τ.Ε.Β.Ε. που εκπροσωπούσε τα συμφέροντά μας… Η κυβέρνηση στηρίζει τη βιωσιμότητα του νέου ταμείου, το Ο.Α.Ε.Ε.… θα καλύψει τα ελλείμματα στα ταμεία».

Ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μαμμωνάς διαβεβαίωσε την Ένωση με Fax ότι η κυβέρνηση προχωράει στην ολοκληρωτική ρύθμιση στο Νομοσχέδιο που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή για την ίδρυση των Ταμείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΤΚΑ) και μ’ αυτό δεν θα θιγούν οι συντάξεις κανενός επαγγελματία.

Να δούμε, γιατί τα πολλά ταμεία, οι διάφοροι «φορείς» και οι πολλοί γραμματείς, μας τρομάζουν.

Παραβρέθηκαν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της περιφέρειας Ηλ. Παπαηλίας και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, και ο πρ. γραμματέας Aθλητισμού Νίκος Έξαρχος. Ο Αντινομάρχης Ευάγγελος Ράπτης εκ μέρους του Νομάρχη, ο Δήμαρχος Βάρης Παν. Καπετανέας, ο πρώην Δήμαρχος Δ. Αναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Σουτόγλου, Τάσος Χατζηδαβιτίδης και Μαρία Γεμελιάρη. Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος επιχειρηματικών του κλάδου.

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 επισκέπτες και κανένα μέλος