Δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται από τις 24 Μαΐου και έως τις 15 Ιουλίου η αλιεία σε περιοχές της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, περιοχή της Μεσογείου όπου αναμένεται να ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.Είναι ακριβώς το διάστημα κατά το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο "Cape Ray".

Σύμφωνα με τον καθηγητή, που μίλησε στο Ράδιο 9,84 και την Αγγελική Δουλγεράκη (Νέα Κρήτη), πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα που θα προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων, καθώς έχει να κάνει με την επιβίωση των λαών της Μεσογείου. Παράλληλα αναφέρει ότι ομάδα ακτιβιστών θα βρεθεί όσο γίνεται πιο κοντά στο "Cape Ray" μαζί με αλιείς.

Τις καταγγελίες του καθηγητή συνηγορούν οι πληροφορίες από τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, αλλά και το γραφείο εποπτείας αλιείας, ότι μέχρι σήμερα οι απαγορεύσεις αλιείας στα διεθνή ύδατα είχαν να κάνουν μόνο με τον τύπο των σκαφών και αυτό όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για πρώτη φορά από το 1966 και μετά με υπουργική απόφαση τίθενται οι παραπάνω απαγορεύσεις.

Το πλοίο "Cape Ray", αρχικά πήγε προς Αλβανία, αλλά οι Αλβανοί βγήκαν στους δρόμους και ...έκανε στροφή προς Ελλάδα, αφού οι δοσίλογοι κυβερνητικοί δεν ασχολούνται μ’ αυτά. Και είναι και πρόεδρος της Ε.Ε.! Τα χημικά μεταφέρουν ιδιωτικές εταιρείες που πλουτίζουν δίνοντάς μας καρκίνο και εμείς τον δεχόμαστε!

Η ειδική συντονίστρια του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα της Συρίας Σίγκριντ Κάαγκ δήλωσε: Όλα τα χημικά προτεραιότητας θα καταστραφούν στη θάλασσα στο Αμερικανικό πλοίο. Τα λιγότερο επικίνδυνα θα καταστραφούν από εταιρίες και χώρες που προθυμοποιήθηκαν να τα αναλάβουν. Τι ακριβώς εννοεί η κυρία Κάαγκ...;;;;

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες και κανένα μέλος