"Ανοιξαν" την “πόρτα” και σε νέες εκτροπές

 

Μετά το “μήνυμα” που έλαβε η Κυβέρνηση, έδωσε στο Λαό ένα γλυκόπικρο χάπι: Γλυκό επίχρισμα η εκπαραθύρωση του Γεν. Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και πικρό περιεχόμενο το αιφνιδιαστικό “κλείσιμο” της Βουλής. Της λειτουργίας της ολομέλειας, ώστε να λειτουργεί με τα θερινά τμήματα και να περάσει, η Κυβέρνηση, με βεβαιότητα και ανώδυνα τους νομους και τα μέτρα που “θέλει”, καθ’ υπαγόρευση της τρόικα και των αρπακτικών του παγκόσμιου και ημεδαπού κεφαλαίου. Αλλά και των Παπανδρέου - Βενιζέλου και Κασιδιάρη, που αντιμετωπίζουν για διαφορετικούς λόγους εξεταστικές επιτροπές οι πρώτοι και άρση ασυλίας ο τελευταίος, για την υπόθεση Μπαλτάκου. Υπόθεση που φοβάται περισσότερο η Ν.Δ., παρά ο Κασιδιάρης, επειδή η Δικαιοσύνη έδειξε ευαισθησία στο “μέσον”, την υποκλοπή της γνωστής φιλικής συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη κι όχι στο περιεχόμενο της συζήτησης, που αγγίζει και τη Δικαιοσύνη και την Κυβέρνηση.

Η Βουλή έπρεπε να κλείσει και να προκηρυχθούν εκλογές, γιατί αυτή η Βουλή βρίσκεται σε καταφανή δυσαρμονία - αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση. Το 1,2% της ΔΗΜ.ΑΡ. που πήρε στις Ευρωεκλογές, ισοδυναμεί με ανάκληση των βουλευτών της. Οι 14 βουλευτές της, εάν διέθεταν ίχνος ευθιξίας, έπρεπε να παραιτηθούν. Το αυτό ισχύει για το ένα τρίτο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που έχασε το 35% της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012.

Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να μειωθεί κατά 12 τουλάχιστον βουλευτές, η δε Ν.Δ. να χάσει γύρω στους 60 βουλευτές, αφού, σαν δεύτερο κόμμα ιδιοποιείται παραλόγως το μπόνους(!!!) των 50 εδρών του πρώτου κόμματος.

Αυτή η Βουλή περιφρονεί τη λαϊκή κυριαρχία. Ως εκ τούτου είναι παράνομη. Γιατί δεν μιλούν οι Συνταγματολόγοι; ή ομιλούν και δεν ακούγονται! Το Συνταγματικό δίκαιο είναι ουσιαστικό δίκαιο· δεν είναι τυπικό.

Οι βουλευτές που είναι προδιαγεγραμμένη η τύχη τους, κι αυτοί είναι κυρίως της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ, της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και των ΑΝ.ΕΛΛ (γι’ αυτό ψάχνονται· ψάχνουν ασφαλέστερη πολιτική στέγη), είναι “βιδωμένοι” στις καρέκλες τις οποίες θέλουν να διατηρήσουν δυο χρόνια ακόμα, εξαντλώντας την τετραετία και είναι διατεθειμένοι, προς τούτο, να πράξουν το παν. Γι’ αυτό πιστεύει ο Σαμαράς ότι θα περάσει και το σκόπελο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας!

Τη “θεσούλα” τους θέλουν να εξασφαλίσουν οι άνθρωποι κι ας πάει και το “παλιόμπελο”!

Και μη μου πει κανείνας ότι απαξιώνω το θεσμό και το αξίωμα. Αυτοί οι ίδιοι το απαξιώνουν με την εγωιστική ιδιοτέλεια που τους διακατέχει.

Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα. Η σταθερότητα στη θέση τους, τους ενδιαφέρει.

Και γι’ αυτόν τον επιπλέον λόγο, είναι δοσίλογοι.

Αυτές οι πρακτικές είναι που γεννούν και δυναμώνουν τους ναζισμούς και τις εκτροπές.

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος