skopelos-panormos.jpgΤέλος των πολυπόθητων διακοπών για πολλούς από εμάς. «Φορτίσαμε τις μπαταρίες» μας αν και μείναμε λιγότερο καιρό στην «πρίζα» λόγω οικονομικών κυρίως προβλημάτων.
Ορισμένοι τυχεροί βέβαια απολαμβάνουν ακόμα τη θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας.
Οι προορισμοί πολλοί και η διάθεση για εξερεύνηση παραλιών ακόμα περισσότερη.
Βρέθηκα λοιπόν στις διακοπές μου στο όμορφο νησί της Σκοπέλου, καταπράσινο και με υπέροχα νερά...

Μονόπλευρος Τουρισμός


Τέλος των πολυπόθητων διακοπών για πολλούς από εμάς. «Φορτίσαμε τις μπαταρίες» μας αν και μείναμε λιγότερο καιρό στην «πρίζα» λόγω οικονομικών κυρίως προβλημάτων.

Ορισμένοι τυχεροί βέβαια απολαμβάνουν ακόμα τη θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας.

Οι προορισμοί πολλοί και η διάθεση για εξερεύνηση παραλιών ακόμα περισσότερη.


Βρέθηκα λοιπόν στις διακοπές μου στο όμορφο νησί της Σκοπέλου, καταπράσινο και με υπέροχα νερά. Πηγαίνοντας στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στις περισσότερες παραλίες νοιώθεις ότι περνάς μέσα από δάσος. Γεμίζει το μάτι σου με πράσινο και ξαφνικά το πράσινο αρχίζει και σκουραίνει και γίνεται μαύρο. Μια ολόκληρη πλαγιά βουνού, 4.500 στρέμματα, νεκροταφείο δέντρων, από κάποιον που έκαιγε κλαδιά λένε, στην αυλή του… Λες και καίει ακόμα η φλόγα που κατέκαψε το βουνό, και καίει την ψυχή σου.

skopelos-panormos.jpg Αφήνοντας πίσω την άσχημη αυτή εικόνα συνεχίσαμε για την αναζήτηση των παραλιών. Επισκεφθήκαμε πάνω από 10 παραλίες, οι περισσότερες οργανωμένες με μπαράκια, ξαπλώστρες και όλα τα σχετικά. Περάσαμε στενάκια, κατσικόδρομους, βγήκαμε στη μέση του πουθενά σε δύο εντελώς απομονωμένες παραλίες που ελπίζαμε ότι θα τις απολαύσουμε «παρθένες». Μα τι βλέπω; Ξαπλώστρες, ομπρέλες και μουσικές και εδώ!; Λίγο πιο κει να σου κι ο «υπεύθυνος», με ένα καπέλο για τον ίσκιο, ένα ψυγείο για να πουλάει δροσερά αναψυκτικά και το τσαντάκι στη μέση για να εισπράττει από τους λουόμενους που χρησιμοποιούσαν τις ξαπλώστρες.

Να μην σας τα πολυλογώ δύο (2) μόνο παραλίες βρήκαμε ανέγγιχτες (εκτός αν κάποιος διαθέτει σκάφος οπότε ανακαλύπτει μικρούς κολπίσκους) και πολύ φοβάμαι ότι του χρόνου θα υπάρχει μόνο η μια αφού ήδη στην πρώτη έχουν στήσει ένα τροχόσπιτο που εκτελεί τα καθήκοντα της καντίνας.

Φεύγοντας από το νησί με πολύ καλές εντυπώσεις κατά τα άλλα, άκουσα παραδίπλα μια παρέα να συζητά για τη Μήλο. Ένα άλλο πανέμορφο νησί που έχω την τύχη να το γνωρίζω απ’ όταν ακόμα για τους ντόπιους ήταν ντροπή να νοικιάζουνε τα σπίτια τους.

- Ρε συ έμαθες για τη Μήλο; Γύρισε η Μαρία απ’ τις διακοπές της και μου ‘πε ότι ήταν πολύ ωραία, είχαν οργανώσει κι άλλες παραλίες, φτιάξανε και δεύτερο μπαράκι στη παραλία της Αγίας Κυριακής! Τις φτιάξανε πολύ ωραίες…

Έφριξα που το άκουσα. Έφτιαξαν τις παραλίες ωραίες!;;;

Επιτέλους υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά και δεν είναι της μπύρας και της ξαπλώστρας. Αφήστε και καμία χωρίς τον πολιτισμό της πόλης.


Νομίζετε ότι έτσι φτιάχνετε τα νησιά σας;

Άλλωστε όταν αυτά έγιναν τουριστικά γνωστά, έγιναν για το φυσικό τους τοπίο, όχι για τα μπαράκια τους.


Υ.Σ. Σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μήλου, στο Τσιγκράδο, όπως διαβάσαμε σε τοπικήmilo-tsigrado.jpg εφημερίδα του νησιού αλλά και σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, με απόφαση του Νομάρχη θα πέφτουν βιομηχανικά απόβλητα παρακείμενης επιχείρησης. Και θα απαγορεύεται το κολύμπι σε ακτίνα διακοσίων μέτρων!

Με ντόπιους που μιλήσαμε, μας είπαν ότι αυτό γίνεται χρόνια, απλά τώρα θα γίνεται και με την υπογραφή του Νομάρχη.

Παρ’ όλα αυτά το Τσιγκράδο «πνίγεται» από λουόμενους!!

Ζήτω ο Ελληνικός Τουρισμός κύριε Υπουργέ!

 

 


Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και κανένα μέλος