Ξεκινάς να ταξιδέψεις με πλοίο. Τρέχεις όλη την ημέρα να προλάβεις όλες σου τις υποχρεώσεις, που κατά διαβολική σύμπτωση προκύπτουν την τελευταία στιγμή και φτάνεις μία ώρα νωρίτερα, όπως ορίζει το εισιτήριό σου, στο πλοίο. Επιβιβάζεσαι, παίρνεις μια βαθιά ανάσα που πρόλαβες και περιμένεις να φτάσεις μεσάνυχτα στον παράδεισο των διακοπών σου. Εκεί σε περιμένει οδηγός να σε συνοδέψει στον προορισμό σου.
Ενα τέταρτο πριν αποπλεύσει το πλοίο, σου ανακοινώνουν ότι θα καθυστερήσει τον απόπλου κατά δύο ώρες γιατί πρέπει να προμηθευθεί καύσιμα!!...

Tαξιδεύοντας με πλοίο...


Ξεκινάς να ταξιδέψεις με πλοίο. Τρέχεις όλη την ημέρα να προλάβεις όλες σου τις υποχρεώσεις, που κατά διαβολική σύμπτωση προκύπτουν την τελευταία στιγμή και φτάνεις μία ώρα νωρίτερα, όπως ορίζει το εισιτήριό σου, στο πλοίο. Επιβιβάζεσαι, παίρνεις μια βαθιά ανάσα που πρόλαβες και περιμένεις να φτάσεις μεσάνυχτα στον παράδεισο των διακοπών σου. Εκεί σε περιμένει οδηγός να σε συνοδέψει στον προορισμό σου.

ploio-tin-ora-tou-efodiasmou.jpg Ενα τέταρτο πριν αποπλεύσει το πλοίο, σου ανακοινώνουν ότι θα καθυστερήσει τον απόπλου κατά δύο ώρες γιατί πρέπει να προμηθευθεί καύσιμα!!

Δηλαδή, το πλοίο με προγραμματισμένο από μήνες δρομολόγιο, δεν είχε προμηθευθεί καύσιμα, έβαλε τις εκατοντάδες τον κόσμο μέσα και τους εγκλώβισε επί τρεις ώρες για να φορτώσει.

Ηρθε η μαούνα με τα καύσιμα, πλεύρισε το πλοίο βεντούζωσε τον σωλήνα και άρχισε την παροχή.

Αποπάνω, σαν τσαμπιά οι επιβάτες στα καταστρώματα παρακολουθούν άλλοι τραβώντας φωτογραφίες και άλλοι καπνίζοντας.

Μία μεγάλη ταμπέλα πάνω στο κατάστρωμα της μαούνας προειδοποιεί: Απαγορεύται το κάπνισμα!


Καθόμουν κατάκοπη στην καρέκλα του πλοίου και αναλογιζόμουν, πόσο βλάκες πρέπει να μας θεωρούν ή πόσο αδιάφορα μας θωρούν οι ιθύνοντες. Και εμείς πόσο αποβλακωμένα τους παρακολοθούμε.

Μόλις έφυγε η πρώτη κόπωση άρχισα να τα σκέφτομαι και να φουντώνω.

Στην αρχή είπα, κούλαρε ρε παιδί μου. Διακοπές πας, τι τα θες τώρα να αρχίσεις να ψάχνεις για ευθύνες. Από την άλλη όμως με έτρωγε το “μικρόβιο”. Δεν μπορώ να φανταστώ να ξεκινάει ένας στρατός για πόλεμο χωρίς πυρομαχικά.

Απευθύνθηκα στις πληροφορίες, ζήτησα να μάθω με ποιανού υπαιτιότητα καθυστερούμε. Η πλοικτήτρια εταιρία δεν φρόντισε να πάρει καύσιμα, η προμηθεύτρια εταιρία καθυστέρησε γιατί έχει το μονοπώλειο; Εν πάσει περιπτώσει με ποίου ευθύνη, αφού δεν είχαμε κάποιο έκτακτο περιστατικό.

Με όλη αυτή τη συζήτηση άρχισε να μαζεύονται κι άλλοι επιβάτες γύρω, να διαμαρτύρονται, να ζητούν να καταθέσουμε ομαδικές μηνύσεις.

Επιβάτης που είχε γνώσεις από ναύλους εξήγησε ότι το πλοίο όταν κάνει ανεφοδιασμό καυσίμων δεν πρέπει να έχει επιβάτες επάνω.

Αφού μας παρέπεμψαν από τον “Αννα στον Καϊάφα, καθ’ ότι όλοι δήλωναν υπευθυνοι αλλά ανεύθυνοι, βγήκαμε από το πλοίο και ο υπεύθυνος του λιμενικού μας παρέπεμψε στο αρμόδιο Τμήμα του Λιμεναρχείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε εκείνη την, ώρα μας απάντησε ότι ναι μεν απαγορεύεται ανεφοδιασμός με έμφοτους επιβάτες αλλά με ευθύνη του πλοιάρχου γίνεται!!

Δηλαδή ο πλοίαρχος πήρε την ευθύνη για τις εκατοντάδες ψυχές που είχε το πλοίο την ώρα του ανεφοδιασμού!

Κύριε Υπουργέ Τουρισμού

ποιον υψηλό τουρισμό κυνηγάτε, όταν δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα δρομολόγιο κανονικά στην ώρα του.

Τέτοια παραδείγματα έχουν πάρα πολλοί ταξιδιώτες να περιγράψουν, και δεν είναι το μοναδικό και δεν συμβαίνει μόνο σε πλοία.

Είναι ένα ντόμινο σε ό,τι εμπλέκεται με τον τουρισμό.

Σου σερβίρουν άσπρο τυρί (ασβέστη) ως φέτα και δεν μιλάει κανείς. Και μη μου πείτε ότι δεν το γνωρίζει η αγορανομία!! Και τόσα άλλα.


Για την ιστορία μία ομάδα επιβατών πήγαμε την επομένη στο Λιμεναρχείο του νησιού που κατεβαίναμε και καταθέσουμε έγγραφη καταγγελία του περιστατικού προς πάσα αρμόδια αρχή.

Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη και θα σας ενημερώσω, για να δούμε πόσο τα λόγια της παρούσας ηγεσίας γίνονται πράξη, όσον αφορά την προστασία του καταναλωτή.

Υ.Γ. Σημειωτέον ότι το πλοίο αναχωρούσε στις 6 αλλά με την καθυστέρηση έφυγε στις 8. Ποιος θα μου λύσει την απορία: πώς γίνεται μέχρι τις 7.30 να φορτώνει νταλίκες! Και πώς γνώριζαν οι νταλικιέρηδες ότι το πλοίο θα φύγει στις 8 και όχι στις 6!!

 


Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος