κάποιοι θέλησαν να ανταλλάξουν την ψήφο τους...


Αγαπητοί συμπολίτες της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου βρίσκουν τη χώρα μας στη δύνη μιας πολύπλευρης κρίσης. Κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, ανθρωπιστικής αλλά και κρίσης του πολιτικού μας συστήματος συνολικά.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μέσα σε αυτό το περιβάλλον με τη δραματική μείωση των πόρων, την μείωση των εργαζομένων, την κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας αλλά και της εμβαλωματικής εφαρμογής του «Καλλικράτη», έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον λειτουργίας των Δήμων. Η διαφαινόμενη και εξαγγελθείσα αλλαγή στον εκλογικό νόμο που θα προωθούσε την αξιοκρατία στην εκλογή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων καθώς και την συναινετική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Στο Δήμο μας, η εφαρμογή του Καλλικράτη, με την ενοποίηση των τριών πρώην Δήμων λίγο πριν τις εκλογές και με ήδη διαμορφωμένους συνδυασμούς και στους τρείς Δήμους, οδήγησε στην πολυδιάσπαση και τον παροπλισμό καταξιωμένων στελεχών. Παράλληλα αρκετοί νεόκοποι παράγοντες, αλλά και κάποιοι υπερώριμοι, που παρέμεναν άστεγοι, ωφελήθηκαν με την προσχώρησή τους στον συνδυασμό του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, η αίγλη του οποίου αποτελούσε εγγύηση για την εκλογή τους.

Δυστυχώς η περιπέτεια της υγείας του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, η παραίτησή του και η αναζωπύρωση κρυμμένων και άμετρων φιλοδοξιών κάποιων, οδήγησαν στην διάλυση της Δημοτικής πλειοψηφίας. Παράλληλα κάποιοι θέλησαν να ανταλλάξουν την ψήφο τους για την εκλογή του Σπύρου Πανά με θέσεις στη διοίκηση, αλλά και άλλα οφέλη και όταν αυτό δεν έγινε εφικτό στράφηκαν όχι μόνο κατά του Δημάρχου αλλά και κατά του ίδιου του Δήμου μπλοκάροντας κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και δημιουργώντας πρωτόγνωρες για το Δήμο μας καταστάσεις.

Στα τριάντα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, ποτέ δεν αισθάνθηκα τέτοια αποστροφή παρακολουθώντας τη διεξαγωγή των Δημοτικών συμβουλίων. Ενα απαράδεκτο σκηνικό, με δημοτικούς συμβούλους να συμπλέκονται, να βρίζονται, να καταψηφίζουν κονδύλια για τον εξωραϊσμό της πόλης, την ρύθμιση δανείων για την εξοικονόμηση πόρων ανέγερσης του Γ΄ Γυμνασίου –Λυκείου Βούλας, την έξωση του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας και την στέγασή του σε ακατάλληλους χώρους και τόσα άλλα που καθημερινά συμβαίνουν και μας απογοητεύουν.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς έδωσε τη μάχη για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης επιδεικνύοντας αξιόλογες ικανότητες και επιτυγχάνοντας σημαντικό έργο. Δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς, δεν είπε ναι σε όλους και όλα, μεθοδικά εργάστηκε για τη δημιουργία μιας παράταξης με συνοχή, ήθος, εμπειρία και προοπτική νίκης. Εκτιμώντας όλα αυτά αποφάσισα να αναθεωρήσω την αρχική μου απόφαση να υπηρετήσω τον Δήμο από τη θέση του υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου (πρόταση που μου έγινε από τρείς περιφερειακούς συνδυασμούς) και να συμπαραταχθώ με την Ανεξάρτητη Κίνηση και τον Σπύρο Πανά και να βοηθήσω συνεισφέροντας με κύρος και εμπειρία στην υλοποίηση του οράματος να κάνουμε το Δήμο μας πρότυπη πόλη, ανθρώπινη, φιλική στο πολίτη και με ποιότητα ζωής.

Σέβομαι απόλυτα τις προσπάθειες όλων των υποψηφίων όποια και αν είναι η αφετηρία των επιδιώξεών τους. Όμως δεν είναι η ώρα για κομματικές κινήσεις, για μικρομεσαία εγχειρήματα προσωρινής δημοσιότητας, ή τέλος συσπειρώσεις ετερόκλητων στοιχείων, παπαγάλων της πλατείας και του πενταγράμμου, ανθρώπων που επενδύουν με την ενασχόλησή τους στα κοινά κάθε μορφής ιδιοτέλειες, εμπάθειες και ψυχώσεις.

Φίλες και φίλοι

   Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ και ο Σπύρος Πανάς έχουν ξεκάθαρους στόχους και όραμα. Συστρατευτείται μαζί μας και δώστε μας την ευκαιρία να εργαστούμε ΜΑΖΙ, τα επόμενα πέντε χρόνια, για το Δήμο που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδία μας.

Φιλικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΚΗΣ

  

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 419 guests και κανένα μέλος