Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τα κάγκελα που τοποθέτησαν στον Αγ. Νικόλαο Καβουρίου, αποκλείοντας την παραλία.

Γράφαμε ότι ο Δήμος αντέδρασε άμεσα και την επομένη ημέρα, με συνεργεία ξήλωσε τα κάγκελα.
Εχουν ασχοληθεί πολλά ...ποντίκια στις ηλεκτρονικές σελίδες γράφοντας ξανά και ξανά για το θέμα σημειώνοντας πολλές ανακρίβειες αθέλητες ή εσκεμμένες.
 
Το συγκεκριμένο τμήμα του Καβουρίου - δυστυχώς- και το επαναλαμβάνω - δυστυχώς - διεκδικείται από όμορο ιδιοκτήτη (όχι του όμορου κτίσματος) αλλά του έναντι της οδού και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, σε αντιδικία με το Δήμο, τότε Βούλας και σήμερα 3Β. Δεν γνωρίζω αν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση για τα δικαστήρια.

Κι επειδή όπως έγραφα ο “λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται” και εν’ όψει του νέου νόμου που φέρνουν για τις παραλίες, που θα αρπάξουν ότι έχει απομείνει δημόσιο ή δημοτικό, ο “φερόμενος” ιδιοκτήτης σκέφτηκε να το ...διασφαλίσει φράζοντάς το.

Ο Δήμος απ’ την άλλη - ελπίζω και φαντάζομαι για τους ίδιους λόγους - το φυτεύει και πολύ καλά κάνει.
Ηδη το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε επιστολή στο Δήμο Σαρωνικού και του απαγορεύει να μισθώσει τις καντίνες του(!) και του παραγγέλνει να ξηλώσει ότι υπάρχει στην παραλία και στις αλυκές και έχει ξεσηκωθεί όλος ο δήμος στο πόδι. Και όλοι οι συνδυασμοί μαζί!

Μη βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος κάθε φορά. Μη βάζουμε μπροστά στο κοινό συμφέρον του Δήμου και της πόλης, τα προσωπικά οφέλη κάποιων συνδυασμών, ίσως.

Ερχονται  δύσκολες ημέρες για το παραλιακό μας μέτωπο και πρέπει να μας βρουν όλους μία γροθιά.

                                                                   Αννα Μπουζιάνη
 
 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 επισκέπτες και κανένα μέλος