Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, οι περισσότεροι Έλληνες, δεχθήκαμε την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) χειροκροτώντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην έννοια της ευρωπαϊκής παραβλέποντας ή μη κατανοώντας αυτήν της οικονομικής κοινότητας, δηλαδή της αγοράς. Η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή κοινότητα εφαίνετο τότε, όπως θα θέλαμε, να σημαίνει την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία του λαού, την πολιτική ευστάθεια και ελευθερία, ιδίως μετά από τον μπαμπούλα της δικτατορίας, και τέλος την εθνική μας ασφάλεια έναντι της γείτονος Τουρκίας και γενικά την εξασφάλιση των συνόρων έναντι κάθε επιβουλέως ένοπλου ή άοπλου.

Οι μόνες φωνές αντίρρησης ήταν αυτές των κομμουνιστών και των αριστεριζόντων σοσιαλιστών που εκφράστηκαν με τo σύνθημα, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Ο χρόνος πέρασε και τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν. Οι Σοσιαλιστές ήλθαν στην εξουσία υποστηριζόμενοι από τους κομμουνιστές ιδεολογικά αλλά και πρακτικά με την σύμπραξη των συνδικάτων και παρά την αρχική τους διαφωνία συνέπραξαν τα μάλιστα με το συνδικάτο της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ υπό τα βλέμματα της άφωνης Δεξιάς, ανίκανης και άβουλης να αντισταθεί στην αποπλάνηση.

Αποδέχθηκαν τοκογλυφικούς δανεισμούς που αντί να δοθούν τουλάχιστον σε αναπτυξιακά έργα κατασπαταλήθηκαν σε ρουσφέτια και βολέματα των ημετέρων. Αντί της ανάπτυξης είδαμε τα γεωργικά μας προϊόντα να επιδοτούνται για να καταλήξουν στις χωματερές, τα αμπέλια μας να ξηλώνονται και τα ψαροκάικα και κόβονται. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν αλλά χάρη στο σταθερό μας νόμισμα, το ευρώ, τα προϊόντα μας εξακολουθούν να είναι μη ανταγωνίσιμα. Δεν μας επιτρέπουν να παράγουμε ούτε τους σπόρους ή τα φυτώρια για την καλλιέργεια των εξαγώγιμων γεωργικών μας προϊόντων και η κτηνοτροφία μας δέχεται τον αθέμιτο ανταγωνισμό των οικονομικών μας εταίρων. Στον τομέα της μεταποίησης και των κατασκευών η χώρα έχει αποβιομηχανοποιηθεί με την ανεργία να οδηγεί το λαό στην απόγνωση, ένα βήμα πριν από την εξέγερση.

Αντί της πολιτικής ελευθερίας της νοουμένης με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την κοινωνική δικαιοσύνη έχουμε ένα κομματικό σύστημα φαυλοκρατίας και ετερόκλητους συνασπισμούς πολιτικών δυνάμεων με μόνη κοινή συνισταμένη την νομή της εξουσίας, καθοδηγούμενοι από συμφέροντα και δυνάμεις ξένες προς το έθνος μας που στοχεύουν στον εθνομηδενισμό και την επιβολή μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μεθοδεύουν τον ευνουχισμό του λαού, μετατρέπουν τον πολίτη σε καταναλωτή ξένων προϊόντων και πολιτιστικών αξιών. Βομβαρδίσουν τον λαό με την καθημερινή προπαγάνδα των μεγάλων και πλήρως ελεγχόμενων μέσων μαζικής παραπληροφόρηση καθιστώντας τον άβουλο, στερημένο από εναύσματα κριτικής σκέψης και ως εκ τούτου ανίκανο να αντισταθεί στην κάθε μορφής επιβαλλόμενη εξουσία.

Όσον αφορά την εθνική μας ασφάλεια αυτή όλο και αποδυναμώνεται. Έχουμε παραχωρήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη υποστήριξη του ισχυρού συνασπισμού στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκουμε. Παράδειγμα αποτελούν η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη με οικονομικούς πλέον όρους, το τεχνητό Μακεδονικό πρόβλημα, η Ανανιακή πολιτική στην Κύπρο και τέλος να μην περιφρονούμε την λαθρομετανάστευση που ενώ οι Ευρωπαίοι δεν μας παρέχουν καμία βοήθεια στην προστασία των συνόρων μας απαιτούν να μην αφήνουμε τους λαθρομετανάστες να διαφεύγουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα γκέτο δυστυχισμένων ανθρώπων, ξένων προς τον πολιτισμό μας, δημιουργώντας παράλληλα στον ντόπιο πληθυσμό προβλήματα εργασιακά, κοινωνικά, πολιτιστικά αλλά και προβλήματα ασφάλειας στην καθημερινή διαβίωση του. Πολύ φοβούμαι ότι θα τους χρησιμοποιήσουν ενάντια σε τυχόν απόφαση των ντόπιων να εξεγερθούν ενάντια στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ας μην ξεχνάμε τους ξένους που κυμάτιζαν τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ κατά τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος στις άδειες πλατείες το 2010.

Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης όπου οι λαοί ανθίστανται ενάντια στην επιβολή καταστάσεων που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών αλλά αυτά ισχυρών οικονομικών οργανισμών με παγκόσμια πλέον και όχι μόνο ευρωπαϊκή εμβέλεια. Το ευρωπαϊκό όραμα στο οποίο πιστεύουμε θέλει τον πολίτη κοινωνικό, και ελεύθερο, αλλά συγχρόνως αυτάρκη, κύριο μιας στοιχειώδους περιουσίας και των μέσων επιβίωσης του ή οργανωμένο σε δημοκρατικές κοινότητες στις οποίες να συμμετέχει προσωπικά και όχι αντιπροσωπευόμενος από ανθρώπους που υποστηρίζει το οιοδήποτε σύστημα. Στο όραμα μας δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές δημοκρατίες μόνο δεξιές και αριστερές δικτατορίες υπάρχουν.

Ο σχεδιαζόμενος εθνομηδενισμός έχει ανησυχήσει όλους τους λαούς της Ευρώπης, όπου παρατηρούνται πολλά εθνικά κινήματα. Η δική μας αντίληψη είναι ότι αυτό έχει φοβίσει τη νέα τάξη πραγμάτων η οποία παλεύει ενάντια στην ουσιαστική ενίσχυση των εθνοτήτων, που τις πολιτιστικές τους διαφορές τις θέλει μόνο σαν φολκλορικές τουριστικές ατραξιόν παρά σαν διαφορετικούς τρόπους κοινωνικής και οικονομικής διαβίωσης, για την προστασία των οποίων απαιτείται η ύπαρξη εθνικού κράτους που να προστατεύει τους πολίτες του.

Δεν είναι παράξενο ότι παντού γίνεται προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα των εθνικών κινημάτων και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το σύστημα υποστηρίζει αντιδημοκρατικές, φασιστικές ακόμη και εγκληματικές ομάδες οι οποίες δήθεν εκφράζουν το λαϊκό αίτημα για εθνική ανεξαρτησία. Αμαυρώνουν το γνήσιο λαϊκό αίτημα και στο πνεύμα της πολιτικής δήθεν ορθότητας, την νέα αμερικάνικη μορφή πολιτικής προπαγάνδας, στηλιτεύουν βασικές έννοιες φυσικής διαβίωσης του ανθρώπινου γένους. Στηριζόμενοι στα δεκανίκια της αναφερθείσας πολιτικής ορθότητας δημιουργούν το νομικό πλαίσιο και τον ψυχολογικό εκφοβισμό για την υποταγή της όποιας προσπάθειας εξέγερσης των λαών ενάντια στο σχεδιαζόμενο απάνθρωπο σύστημα ώστε να μπορούν εν τω γεννάσθε να την χαρακτηρίζουν ως εγκληματική πράξη και να την εξαρθρώνουν με τα δήθεν δημοκρατικά μέσα πληρωμένων μισθοφόρων για την καταστολή λαϊκών εξεγέρσεων.

Σαν παράδειγμα να αναφέρουμε στον τόπο μας την δημιουργία και υποστήριξη της Χρυσής Αυγής, η οποία κόπτεται τάχα για τα εθνικά και χριστιανικά ιδεώδη του λαού μας, αλλά φροντίζουν να την προωθούν σε εγκληματικές ενέργειες και να την συνδέουν με φασιστικές ομάδες που αιματοκύλισαν τον κόσμο δίνοντας μεγάλη έμφαση στη δράση της. Καθημερινά μαθαίνουμε για το που ταξιδεύουν ή που προπονούνται τα στελέχη της, αλλά ποτέ δεν ακούμε ποιες άλλες ειρηνικές και δημοκρατικές δυνάμεις ενδιαφέρονται πραγματικά για το έθνος, την ελευθερία την οικονομική ανεξαρτησία και την ελληνοχριστιανική του παιδεία, την οποία μάλιστα ειρωνεύονται ή και συκοφαντούν διαστρεβλώνοντας την ιστορία.

Επειδή αυτά συμβαίνουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αρκεί να τα διατυπώσουμε με σαφήνεια και σεβασμό προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη και τότε να είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί θα ενωθούμε στον αγώνα για την πραγματοποίηση του αληθινού ευρωπαϊκού οράματος.
 
 
Ηλίας Σταμπολιάδης,
21/4/2014
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος