koutrouvidi-tΟι λόγοι που επέλεξα τον Σπύρο Πανά ως επικεφαλής, είναι επειδή αναγνώρισα στο πρόσωπό του ότι έχει όλες τις εκείνες τις αξίες που χαρακτηρίζουν έναν «αγαθό» άνδρα. Είναι δυναμικός, εργατικός, ακούραστος, ηθικός, δίκαιος, βαθύς γνώστης των αυτοδιοικητικών θεμάτων, έμπειρος, αφού κατείχε πρωτεύοντα ρόλο επί 25 έτη εντός της διοίκησης ενός, κατά γενικής ομολογίας, επιτυχημένου Δήμου. Ενδιαφέρεται πραγματικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης μας, μάχεται για την καταπολέμηση της αδικίας και των ίδιων συμφερόντων που αντιμάχονται το κοινό καλό και απέδειξε στην πράξη τις ικανότητές του, αφού κατόρθωσε να επιτύχει την ολοκλήρωση πολλών και σημαντικών έργων κατά τη διάρκεια της βραχείας θητείας του ως Δήμαρχος. Συγκεκριμένα :  

- Έχει συμβάλλει σημαντικά στον τομέα της καθαριότητας με την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

- Κατόρθωσε να εξαιρέσει την περιοχή του Χερώματος Βάρης από τη Β’ ζώνη προστασίας Υμηττού, προκειμένου να ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης, ένα θέμα που βασάνιζε τους κατοίκους επί πολλές δεκαετίες αλλά κανείς δεν είχε καταφέρει να το επιλύσει.

- Συνεχίζει τις εργασίες για την Ανάπλαση του Μεγάλου Καβουρίου, ανακηρύσσοντάς, με την πολύτιμη συνδρομή του αρχαιολόγου-ιστορικού και συμπολίτη μας Χρήστου Διονυσόπουλου, την περιοχή ως αρχαιολογικό χώρο προστατευόμενο από πάσης είδους ανοικοδόμηση, με σκοπό την κατασκευή πρότυπου οικολογικού και αρχαιολογικού πάρκου. Το έργο αυτό θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα περιβαντολογικά έργα διεθνώς.

- Παρεμβαίνει προκειμένου να διαφυλάξει το χαρακτήρα της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, ως περιοχής αποκλειστικής κατοικίας.

- Έχει αναβαθμίσει σημαντικά τους κοινόχρηστους χώρους με τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Βούλας, την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στη Βούλα, τη δημιουργία οικολογικού πάρκου στην οδό Ζακύνθου στη Βούλα, τη σταδιακή αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου, τη διαμόρφωση πάρκων, ενίσχυση πρασίνου και των δενδροφυτεύσεων σε όλο το Δήμο, την ανακατασκευή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης – Πηγάδι στο Κόρμπι κλπ.

- Έχει ήδη παραδώσει δύο νέα Σχολεία σύγχρονων κτιριακών υποδομών στον Ασύρματο Βάρης και στη Βουλιαγμένη.

- Έχει υλοποιήσει έργα οδοποιίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (πχ. Οδική ασφάλεια Πανοράματος Βούλας, 28 χλμ οδοστρώματος στην Μηλαδέζα, συντηρήσεις και διαγραμμίσεις οδών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέσω της ενίσχυσης της οδικής σήμανσης κλπ).

- Έχει ενισχύσει την κοινωνική μέριμνα του Δήμου αφού κατήργησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ολοκλήρωσε το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Μηλαδέζα, αναβάθμισε τη λειτουργία των δύο ΚΑΠΗ και δημιούργησε και νέο στη Βουλιαγμένη, αναβάθμισε τη λειτουργεία του Κοινωνικού Ξενώνα στη Βουλιαγμένη, τη λειτουργία Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και πλέον όλοι οι Δημότες απολαμβάνουν πολλά προνόμια όπως εκπτώσεις σε εμπορικά καταστήματα, σε ιατρικά κέντρα, σε πλαζ, μέσω της Κάρτας του Δημότη, η οποία χορηγείται σε όλους δωρεάν.

- Λειτουργεί πλέον στο Δήμο μας Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στελεχωμένο από 12 Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 3 Φαρμακοποιούς και 19 λειτουργούς υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

- Τέλος έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής θητείας του Σπύρου Πανά, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μέσω της δημιουργίας του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α), αφού έχει εκπονηθεί και λειτουργεί ένα αρτιότατο πρόγραμμα αθλητικών προγραμμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλους τους κατοίκους του Δήμου.

- Θεωρώ ότι, εφ’όσον ο Δήμαρχος ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΑΣ, πέτυχε μέσα σε ένα έτος διακυβέρνησης ενός τόσο μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου με σύνθετα, ετερόκλητα, πολυποίκιλα και πολυμέτωπα θέματα, να υλοποιήσει ένα τόσο σημαντικό έργο (το οποίο δεν αναφέρθηκε στο παρόν καθ’ ολοκληρίαν), είναι ένας πολύ άξιος άνθρωπος ο οποίος μέσα στα πέντε έτη της επόμενης θητείας του, θα δημιουργήσει τον πιο όμορφο και λειτουργικό Δήμο της Ελλάδας και όχι μόνο !!!
 

Τίνα Κουτρουβίδη – Δικηγόρος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος