Από 28 Μαϊου εως 12 Ιουνίου, η κυβέρνηση   Καραμανλή απέδειξε για άλλη μιά φορά (μετά τον Σημίτη), σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι κράτος περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Εκείνες τις μέρες τμήματα του εθνικού μας χώρου παραχωρήθηκαν για ασκήσεις σε κράτος μη μέλος του ΝΑΤΟ, στο Ισραήλ...

Κοινή άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ

Γίναμε μέρος του Μεσανατολικού προβλήματος


Από 28 Μαϊου εως 12 Ιουνίου, η κυβέρνηση   Καραμανλή απέδειξε για άλλη μιά φορά (μετά τον Σημίτη), σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι κράτος περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας. Εκείνες τις μέρες τμήματα του εθνικού μας χώρου παραχωρήθηκαν για ασκήσεις σε κράτος μη μέλος του ΝΑΤΟ, στο Ισραήλ.

Στην άσκηση   πήραν μέρος συνολικά 130 ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα, χρησιμοποιήθηκαν δύο ιπτάμενα τάνκερ για επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού πάνω από την Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις βομβαρδισμοί με ψεύτικες βόμβες στο πεδίο βολής Κρανέας (έξω από την Λάρισα), τέσσερεις καταδρομικές επιχειρήσεις για εντοπισμό και διάσωση καταρριφθέντων πιλότων στην Κάρπαθο, δέκα μαζικές εικονικές αερομαχίες, μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών αεροσκαφών, ενώ συμμετείχε και ελληνική φρεγάτα νότια της Γαύδου.

Κατ’ απαίτηση των Ισραηλινών χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση και τα ρωσσικά αντιαεροπορικά συστήματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, TOR-M1 που αντίστοιχα διαθέτει και το Ιράν, ώστε τα ισραηλινά μαχητικά να καταγράψουν τους κωδικούς τους. Και πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά αδαής για να πιστέψει ότι το Ισραήλ δεν θα παραδώσει αυτούς τους κωδικούς στην Τουρκία, αχρηστεύοντας έτσι ένα σημαντικό αντι-αεροπορικό μας όπλο.

Η επιλογή της κωδικής ονομασίας της ασκήσεως-«Ένδοξος Σπαρτιάτης»-καταδεικνύει την στοχοποίηση του Ιράν και την πρόθεση Αμερικανών και Ισραηλινών να προσβάλλουν κατάφωρα τις εθνικές ευαισθησίες των Ιρανών και να στείλουν σε μία ανεξάρτητη χώρα ένα ιταμό τελεσίγραφο απαιτήσεως υποταγής.

Η παράδοση αμυντικών μας μυστικών σε ξένη δύναμη, στρατιωτική σύμμαχο της Τουρκίας, τι συνιστά; Ας μας πει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τελικά τη σιωπή των Αμερικανών για την πιθανολογούμενη εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στο σκάνδαλο της Siemens;

Διά της εμπλοκής μας στους αμερικανο-ισραηλινούς επεκτατικούς τυχοδιωκτισμούς γίναμε πλέον μέρος του προβλήματος, συντασσόμενοι στρατιωτικά με την πλευρά των Η.Π.Α και του Ισραήλ στη σχεδιαζόμενη επίθεση κατά του Ιράν. Οι δε Αμερικανοί επιδιώκοντας να μας δέσουν ακόμα περισσότερο στο άρμα τους και να μας προσφέρουν-με το αζημίωτο φυσικά -την προστασία τους έναντι ενδεχόμενης πυραυλικής προσβολής της χώρας μας από το Ιράν, μας κάρφωσαν με δημοσίευμα των New York Times (20 Ιουνίου 2008) που γράφει: «Οι Η.Π.Α. δηλώνουν πως η ισραηλινή άσκηση στρέφεται κατά του Ιράν. Το Ισραήλ διεξήγαγε μία μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση στις αρχές του μήνα την οποία Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν ως πρόβα για μιά ισχυρή ισραηλινή επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε ασκήσεις πάνω από την Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση που διήνυσαν τα ισραηλινά αεροσκάφη μέχρι να εισέλθουν στον ελληνικό εναέριο χώρο είναι ακριβώς η ίδια με την απόσταση των 1.450 χιλιομέτρων μεταξύ του Ισραήλ και του Νατάζ (ιρανική περιοχή) όπου βρίσκονται οι, στοχοποιημένες από τους Ισραηλινούς, ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Τα Μ.Μ.Α. (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) εσίγησαν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσσόπουλος προσπάθησε να καλύψει το γεγονός αλλά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε με ανακοίνωσή του τον επιθετικό χαρακτήρα μιάς άσκησης στην οποία τα ελληνικά αεροσκάφη έπαιζαν τον ρόλο του «εχθρού». Φαντασθείτε τώρα, ότι αφού οι Ισραηλινοί πιλότοι χαρτογράφησαν κάθε σπιθαμή του ελληνικού εδάφους και κατέγραψαν στις εικονικές τους αερομαχίες με τους Έλληνες πιλότους τις επιχειρησιακές δυνατότητες αεροσκαφών και πιλότων μας, πόσες πολύτιμες πληροφορίες θα έχουν να παραδώσουν στους συμμάχους τους Τούρκους την αεροπορία των οποίων εκπαιδεύουν εδώ και πολλά χρόνια, συμμετέχοντας στις καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας.

Το θέμα έθεσε στη Βουλή στις 24 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Γ. Σουφλιά, είπε: «Κύριε υπουργέ, μήπως προχθές αντιληφθήκατε μια μεγάλη άσκηση που έγινε στο σύνολο της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ, με το οποίο δεν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, πάνω από τον ελλαδικό χώρο, όπου ο στόχος ήταν η μικρή σας περιοχή, η εκλογική σας περιφέρεια, η Λάρισα; Η άποψη των Αμερικανών είναι ότι έγινε γιατί ετοιμάζουν επίθεση στο Ιράν και ήθελαν να προπονηθούν σε μεγάλη απόσταση”. Και παρακάτω: “Πως δέχθηκε η κυβέρνησή σας, κύριε υπουργέ, να μπούμε στο πρόβλημα και αύριο το Ιράν να σημαδεύει την Κρήτη;

[...]Εν πάση περιπτώσει θέλω να σας πω ότι αυτό το τρομακτικό το οποίο κάνατε φθάνει σε όρια έξω από την ενδοτικότητα”. Στη συνέχεια αναφέρεται σε περιστατικό όπου το 1996 έπεσε ένα τουρκικό αεροσκάφος στο Αιγαίο. «Ο ένας κυβερνήτης ήταν Τούρκος και ο άλλος Ισραηλινός. Μετά από ανακρίσεις που έγιναν, από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας διαπιστώθηκε ότι πενήντα κυβερνήτες των ισραηλινών μαχητικών είναι στην τουρκική αεροπορία και την εκπαιδεύουν! (υπάρχει γραμμένο στα αρχεία της Ε.Υ.Π. και το έγραψε ο θαρραλέος πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κύριος Κουτσογιάννης στο βιβλίο του “Νόμιμος Άμυνα”»

Και συνεχίζει: «Είναι αυτοί που κάνουν τις παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο. Και να σας πω ότι πέρυσι η ισραηλινή αεροπορία έκανε παραβιάσεις του εναέριου χώρου στην Κρήτη και στις Κυκλάδες*. Με αυτούς εσείς κάνατε μιάν άσκηση πάνω από τον ελλαδικό χώρο, πάνω από την Λάρισα με στόχο στην Κρανιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα»!

Έχουν άδικο μετά, κάτι θυμόσοφοι παππούδες που σιγοψιθυρίζουν εδώ και χρόνια για τους πράσινους και μπλε ότι «αυτοί παιδάκι μου, έτσι όπως πάνε θα πουλήσουν και της Παναγιάς τα μάτια»; 


* Η αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη σε περσινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία αφορά στο περιστατικό της 5ης Φεβρουαρίου 2007, όταν ένας σχηματισμός 30-35 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών παραβίασε το FIR Αθηνών πάνω από την Κάρπαθο, χωρίς την προβλεπόμενη κατάθεση σχεδίου πτήσεως στις ελληνικές αρχές. Στον σχηματισμό μετείχαν 22-25 μαχητικά διώξεως-βομβαρδισμού πλήρως εξοπλισμένα, πέντε ιπτάμενα τάνκερ, δύο μαχητικά συνοδά των τάνκερ και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο «τύφλωσε» προσωρινά τα ραντάρ της Υ.Π.Α. και της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με αποτέλεσμα τα ξένα-εχθρικά αεροσκάφη να φτάσουν ανενόχλητα μέχρι τις Κυκλάδες.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος