Η Πελασγικότης των Ελλήνων και η Ελληνικότης των Πελασγών


ΠΡΟ-ΣΕΛΗΝΑΙΟΙ = ΠΡΟ-ΣΕΛΗΝΟΙ = ΠΡΟ-ΣΕΛΟΙ = ΠΕΛΑΡΓΟΙ

Aρχή κάθε κίνησης είναι ο Ν-ΟΥΣ,το ΟΥΣ είναι η τροφή του ΝΟΥ αλλά και το ΟΥΣ έχει ανάγκη να ακούει το τελικόν -ν-, (για να μην έχουν οι λέξεις μια τρύπα στο τέλος {Oδ. Ελύτης}) μάς διδάσκει ο Κλαζομένιος φιλόσοφος και αστρονόμος Αναξαγόρας (500 428).

Ας τον επ-αν-εργοποιήσουμε λοιπόν μόνοι μας, για να ξεφύγουμε από τον πνευματικό λήθαργο, αφού ούτε τα σχολεία φρόντισαν γι’ αυτό, αντίθετα κάνουν ό,τι μπορούν για να απ-ενεργοποιήσουν τα ζωντανά κύτταρα του εγκεφάλου μας, για να νεκρώσουν τη σκέψη και να ψύξουν την κρίση μας, αλλά ούτε και τα Παν-επιστήμια που έχουν καταντήσει εκτροφεία ανθρώπων με πτυχία, που δεν αξίζουν, ούτε και η Ακα-δημία που είναι άντρο της “αθάνατης” πνευματικής νωθρότητας!

Η εκρηκτικότερη και επικινδυνότερη δύναμη στον κόσμο δεν είναι η νιτρογλυκερίνη, αλλά ο εγκέφαλος του ανθρώπου, η σκέψη του, η ορθή βέβαια, η κρίση του.

Η ορθή κρίση είναι η αντικειμενική που εδράζεται στον ορθό λόγο (Λογισμό - Λογική) σε αντικειμενικές -εξακριβωμένες γνώσεις και αλήθειες και στις αρχές της Λογικής, που σκόπιμα κατάργησαν την διδασκαλία της.

Ο Προ-μηθεϊκός Νους με το ΦΩΣ της Γνώσης και της Σκέψης έβγαλε την ανθρωπότητα από τις Συμπληγάδες της φυσικής δουλείας και άγνοιας και της χάρισε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Οδέν θνος ποχρεοται νά εἶναι μεγαλοφυές ἀλλ᾽οὐδέν ἔθνος δύναται νά ὑπάρξη ἄνευ κοινοῦ νοός. Κοινός δέ νοῦς τῶν ἐθνῶν εἶναι ἡ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ. (Κων/νος Παπαρρηγόπουλος 8/11/1885).

Εάν η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ενός έθνους πέφτει (υποβαθμίζεται), το ΕΘΝΟΣ ατροφεί και αποσυντίθεται (Εζρα Πάουντ, 1885-1972).

Συνεχίζουμε το ταξείδι μας στο παρελθόν, για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας! Να ανιχνεύσουμε από πού κρατά η σκούφια μας.

«Αν δεν κάνεις θυσίες για τις ΙΔΕΕΣ σου, τότε ή ΕΣΥ δεν αξίζεις ή οι ΙΔΕΕΣ σου» (Εζρα Πάουντ).

Σήμερα σε χαλεπούς καιρούς, που ο κατακλυσμός των τηλε-τάμπλετ-διαδίκτυο σκουπιδιών απειλεί να μας καταπνίξει, μοναδικό σωσίβιο του μέλλοντός μας είναι τα αθάνατα κλασσικά κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Εμπιστευθείτε τα, για να μη βουλιάξετε στο βούρκο της άγνοιας, της αμάθειας και της ακρισίας.

Ο Αριστοτέλης στη “Ρητορική” του (Α’ 1360β) μας δίνει τον ακριβή ορισμό της ΕΥ-ΓΕΝΕΙΑΣ (= ευγενικής καταγωγής) και μας λέει ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ένας λαός, για να ‘ναι ΕΥ-ΓΕΝΗΣ.

α) Να ‘ναι οι κάτοικοι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ή ΑΡΧΑΙΟΙ

β) Να ‘ναι οι πρώτοι ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ - ΗΓΕΜΟΝΕΣ και

γ) Να γεννιούνται απ’ αυτούς πολλοί ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ.

Να βγάζει η χώρα ένδοξα, γενναία, θαρραλέα και φημισμένα παλληκάρια.

Δεν ξέρω πώς αλλιώς διακρίνεται μια χώρα από μια άλλη ειμή από το ανθρώπινο δυναμικό της (Συνέχεια και συνοχή του έθνους).

Σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι: «Οεί τολμντες τί κινεν τν μή καλώς χόντων» (Ισοκράτης, Ευαγόρας 7)

Κι ο ΘΟΥ-ΚΥΔΙΔΗΣ θα προσθέσει: «οχ οπόμενοι ατιοι ε τι μή καλς δρτο λλογοντες πί τά μή ρθά».

Πάρα πολλές ετυμολογήσεις έχουν δοθεί από αργυρώνητες και εθελόδουλες γραφίδες. Για παράδειγμα η ιστορία του “ελληνικού” έθνους της Εκδοτικής Αθηνών, που ανάγει τη ρίζα της λέξης στην ινδοευρωπαϊκήbhel = ανθώ και osgho = κλάδος, που σημαίνει ανθισμένο κλαδί.

Και τον γνωστό Μέγα Έλληνα Γλωσσο-κτόνο της ελληνικής γλώσσης, που στο λήμμα ΠΕΛΑΣΓΟΙ στο λεξικό του, το θεωρεί ως λέξη αγνώστου ετύμου (ατίμου), προ-ελληνικό ανθρωπωνύμιο με τη σημασία “κάτοικοι των πεδιάδων”.

Εμείς αντίθετα υποστηρίζουμε με την ταπεινή αλλά πάντοτε επίμονη άποψή μας, πως οι Πελασγοί είναι οι άγοντες τα πέλαγα (= οι διαπλέοντες, διασχίζοντες τις θαλάσσες και τους ωκεανούς ή οι εκ του πελάγους αγόμενοι ήτοι θαλασσοπόροι, ποντοπόροι, ωκεανοπόροι πράγμα που ταιριάζει στη νοοτροπία μας ως λαού με πολύ μεγάλη ιστορική ναυτική παράδοση.

Τέλος το Πελασ-γοί το παράγουμε από το πέλας + γε = γοι -γη(ς) = οι Αυτόχθονες, οι γεννημένοι στη γη αυτή, οι σιμά της γης, οι Αυτο-γέννητοι, οι Αυτόρριζοι, οι Αυτοφυείς. Εξάλλου ο Πελασγός ήταν γιος της Γης.

Θεωρούνται “οἱ πεξαρχς” οι Ab-origines (ab = από + origo-inis = αρχή.

Και κατά προσωπική μας άποψη παράγεται η λέξη από το από + riga = ρίζα, οι έχοντες βαθιές ρίζες.

Ακόμη συνδέονται και με τους Πελαργούς, τα αποδημητικά πουλιά, διότι μετακινούνται διαρκώς και αλλάζουν τόπους συχνά, έχοντας μεγάλη εξοικείωση με το υγρό στοιχείο.

Επιπλέον οι Αρκάδες ή Ακράδες ή Αρχάδες επονομάζονται Προ-σέληνοι διότι είναι προγενέστεροι της σελήνης και φημίζονται ως οι παλαιότεροι κάτοικοι της Πελοποννήσου και κατά λογικήν συνέπειαν όλου του κόσμου!!

Ο Σύγχρονος πνευματικός Οδυσσέας της φυλής μας Ν. Καζαντζάκης είπε για τον άνθρωπο πώς είναι «ΖΩΟΝ ΕΡΩΤΩΝ», ρωτάει από τότε που σηκώθηκε στα δύο, ρωτάει σήμερα, αύριο και θα ρωτάει στον αιώνα τον άπαντα.

Κύριε, αν κατέχεις το κλειδί του παραδείσου στη Δεξιά Σου, και το κλειδί της ΑΛΗΘΕΙΑΣ στην Αριστερά Σου, δος μου την Αριστερά Σου.

Δυστυχώς, σήμερα με την Αριστερά που έχουμε ούτε αυτή θα τολμήσουμε να ζητήσουμε!!!

Πέτρος Ιωαννίδης

φιλόλογος καθηγητής 2ου ΓΕΛ Βούλας

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 819 guests και κανένα μέλος