Από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του νομικού προσώπου του Δήμου 3Β, Γιάννη Νιτερόπουλο, ελάβαμε “Ανοιχτή Επιστολή” που αφορά τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο, για τακτικές και πρακτικές που βλάπτουν…

Προς Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου κ. Κυρ.Κικίλια και Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Σπυρ.Πανά

Απευθύνομαι σε σας, κύριε Πρόεδρε, επειδή, κατά γενική ομολογία έχετε αποτύχει οικτρά στο έργο που έχετε αναλάβει, και είστε ο κύριος υπαίτιος της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει το Δημ. Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να μην παράγεται έργο για το Δήμο.

Τις περισσότερες φορές παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα σαν απλός θεατής, ανήμπορος να επιβάλετε την τάξη, με αποτέλεσμα να σας υποκαθιστούν πολλάκις ο Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου ή ο πρακτικογράφος, οι οποίοι όμως θεσμικά δεν έχουν αρμοδιότητα.

Ο χρόνος ανοχής έχει παρέλθει προ πολλού και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Τα περισσότερα συμβούλια διακόπτονται και αν δεν διακόπτονται τελειώνουν τις πρωινές ώρες, συνήθως δε οι αποφάσεις λαμβάνονται με λιγότερους των δέκα συμβούλων, διότι οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει λόγω φυσιολογικής κόπωσης ή απογοήτευσης.

Δεν διαθέτετε ούτε τη στοιχειώδη λογική και κρίση, ώστε τα θέματα ρουτίνας και όσα δεν προκαλούν μεγάλες αντιπαραθέσεις να προηγούνται στην ημερήσια διάταξη και να μην σωρεύονται όλο και περισσότερα προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας από τη μη λήψη αποφάσεων.

Η αυτοκριτική είναι άγνωστη λέξη για σας και δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεστε τις κακές υπηρεσίες που προσφέρετε.

Δυστυχώς δεν διαβάζετε ούτε τα πικρόχολα σχόλια του τοπικού τύπου, διότι σίγουρα τότε, θα είχατε παραιτηθεί η τουλάχιστον θα είχατε αποποιηθεί της αμοιβής σας.

Και έρχομαι σε σας, κύριε Δήμαρχε.

Κύριε Δήμαρχε είναι γνωστό «τοις πάσι» ότι έχετε χάσει τη δεδηλωμένη, αφού δεν διαθέτετε, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στα Δημ. Συμβούλια, τη στοιχειώδη πλειοψηφία.

Έχετε επίσης ξεχάσει ότι δεν είσθε εκλεγμένος Δήμαρχος από τον λαό, αλλά από την πλειοψηφία των συμβούλων του συνδυασμού, μετά την «παραίτηση» του εκλεγμένου προκατόχου σας, Γρ. Κασιδόκωστα.

Η εκλογή σας λοιπόν αυτή σας δεσμεύει ηθικά, στα σοβαρά θέματα να συμβουλεύεστε και να διαβουλεύεστε, τουλάχιστον με τους συμβούλους της παράταξης του πρώην Δημάρχου.

Κατορθώσατε με την ασύνετη τακτική σας και τον διαχωρισμό της παράταξης εκ μέρους σας σε φίλα προσκείμενους στο πρόσωπό σας και σε «εχθρούς», από τα είκοσι μέλη που διέθετε η παράταξη, οι δύο να ανεξαρτητοποιηθούν και μάλιστα αμφότεροι είχαν στηρίξει την εκλογή σας , από τους υπόλοιπους δε 18 να στηρίζουν τις όποιες επιλογές σας οι διορισμένοι από εσάς 5 αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και ένας ή δύο Δημ. Σύμβουλοι κατά περίπτωση όμως.

Αυτό το «επίτευγμα» ούτε η αντιπολίτευση θα μπορούσε να το πετύχει.

Δεν αποδέχεστε την διαφορετική άποψη και καταγγέλλετε τους πάντες ότι, τάχα δεν ενδιαφέρονται για τον Δήμο διατηρώντας το δικαίωμα να θεωρείστε εσείς μόνο ο άοκνος εργάτης και υπερασπιστής των συμφερόντων του Δήμου, γεγονός όμως που δεν ανταποκρίνεται στα πράγματα.

Πρόσθετα, τους αποδίδετε βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως, ότι εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και ότι δεν τιμούν τον όρκο τους να προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου.

Καταγγελίες χωρίς αποδείξεις ούτε πείθουν κανέναν και ξεχνάτε μάλιστα την παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», και σας θυμίζω ότι ο στενότατος συνεργάτης σας, αντιδήμαρχος κ. Κοντονής, έστειλε στα δικαστήρια τον ΟΑΠΠΑ υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του συλλόγου, που ήταν πρόεδρος και όχι του Δήμου, όπως είχε υποχρέωση εκ του όρκου που έχει δώσει.

Αντί λοιπόν να κάνετε την αυτοκριτική σας, να αλλάξετε πάραυτα τακτική και να προσπαθήσετε να αποκαταστήσετε την εύρυθμη λειτουργία του Δημ.Συμβουλίου και των υπηρεσιών του Δήμου, εξακολουθείτε με τη στάση σας να ρίχνετε λάδι στη φωτιά.

Κύριε Δήμαρχε

Η ενέργεια σας να χρησιμοποιήσετε τους μαθητές των σχολείων και τους δασκάλους προκειμένου να μεταφέρουν επιστολή σας προς τους γονείς, έντονα προεκλογικού περιεχομένου, αποτελεί σοβαρό ολίσθημα.

Τι θα λέγατε άραγε εάν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας ή εγώ, ως Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής κάναμε το ίδιο και με το πρόσχημα «τα οράματα μας» για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παιδεία στέλναμε με τον ίδιο τρόπο ένα παρόμοιο φυλλάδιο;

Δεν θα αναφερθώ εκτενώς για τις δεξιώσεις προσωπικές και στενών συνεργατών σας για Συλλόγους, Διευθυντές Σχολείων, για Υπηρεσίες του Δήμου κλπ. στη συγγενική σας επιχείρηση στο ISLAND CLUB.

Απλά σας επισημαίνω, ότι μου θυμίζουν παλαιοκομματικές πρακτικές που αντιμετωπίζονται με ειρωνικά σχόλια από την πλειοψηφία των δημοτών και εργαζομένων και εν πάση περιπτώσει δεν «περιποιούν τιμή» για σας.

Τελειώνοντας θα αναφερθώ στην τελευταία άστοχη ενέργειά σας να φέρετε προς συζήτηση την «παραχώρηση χρήσης Δημοτικού ακινήτου στην ΕΛΑΣ για στέγαση της Διεύθυνση Αστυνομίας Ανατολικής Αττικής» .

Δεν είχατε προηγουμένως, κατά παγία σας τακτική, συζητήσει το θέμα με κανέναν «θιγόμενο» ούτε καν με τους στενούς σας συνεργάτες.

Ο μύθος, ότι τάχα ο Δήμος μας θα είχε καλλίτερη αστυνόμευση μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας κατέρρευσε από την τοποθέτηση του ίδιου του Ταξίαρχου κ. Οικονόμου, ο οποίος εξήγησε ότι αφορά διοικητικές υπηρεσίες, συντονισμό από Άλιμο μέχρι Λαύριο και δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση στην αστυνόμευση.

Χωρίς μελέτη, συνεννόηση με τις Υπηρεσίες που ήδη βρίσκονται στο πρώην Δημαρχείο Βουλιαγμένης, συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης και στην Οικονομική Επιτροπή και με την ίδια προχειρότητα που χειριστήκατε το θέμα του Γ’ Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας προσπαθήσατε, απεγνωσμένα επί τρεις ώρες να πείσετε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Και αποτύχατε.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και στενοί συνεργάτες σας κ.κ. Κοντονής και Σίνα σιωπηρά αποχώρησαν, και εσείς προ του κινδύνου της ομόφωνης απόρριψης και ταπεινωτικής προσωπικής σας ήττας ζητήσατε την απόσυρση του θέματος τινάζοντας στον αέρα το Δημ. Συμβούλιο με σχεδόν ομαδική αποχώρηση των Δημ. Συμβούλων και έλλειψη απαρτίας.

Εάν κύριε Δήμαρχε, όπως ανέφερα και πιο πάνω δεν κάνετε την αυτοκριτική σας, πράγμα βέβαια που απαιτεί περίσσευμα ψυχικού θάρρους, δεν προσγειωθείτε στην πραγματικότητα από την οποίαν προ καιρού απουσιάζετε, τα αποτελέσματα θα είναι απρόσμενα.

Σας συνιστώ να ξεχάσετε τις απειλές, τα εκβιαστικά διλήμματα, τις αναμοχλεύσεις του παρελθόντος και όσο μπορείτε με συναινετικές κινήσεις και κατανόηση των προβλημάτων, είναι ακόμα και τώρα καιρός να παραχθεί κάποιο έργο για το Δήμο και τους δημότες μας.

Η αποτυχία, όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, θα βαρύνει πρωτίστως εσάς και πολύ λιγότερο εμάς τους υπόλοιπους.

Εγώ, όπως πάντα, σε κάθε θετική σας κίνηση, χωρίς εμπάθεια και μικροπολιτική θα συνεχίζω να σας στηρίζω μέχρι τη λήξη της θητείας μας γιατί το οφείλω στους δημότες μας.

Άλλωστε εσείς, δημόσια επαινείτε το έργο που συντελείται με τόσες δύσκολες συνθήκες στον ΟΑΠΠΑ που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο στο πρόσωπό σας.

Αλλά σας παρακαλώ στην όποια διαφορετική μου άποψη, να αποφεύγετε να δίνετε αυθαίρετες ερμηνείες που με προσβάλουν.

Φιλικά
Γιάννης Νιτερόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος  

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 guests και κανένα μέλος