Στην εισαγωγή του προηγούμενου σημειώματος για την λαθρομετανάστευση υπήρχε γενική αναφορά στα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε, στις 12 Μαρτίου 2008, με αποκλειστικό θέμα ημερησίας διατάξεως την λαθρομετανάστευση. Εκεί, εκτός από τα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που με αριθμούς παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός, ειπώθηκε από τον ίδιο και το εξής εκπληκτικό κι ίσως αφυπνιστικό για όσους επιμένουν να στρουθοκαμηλίζουν προ του προβλήματος: «Γι’ αυτό και στην Ελλάδα έχουμε αναπτύξει τα Κέντρα Φιλοξενίας των Λαθρομεταναστών, τα οποία θα πολλαπλασιάσουμε και σ’ αυτό θα βοηθήσει οικονομικά και η Ευρωπαϊκή Ένωση»!...

Οι αρμόδιοι συγκαλύπτουν,

η καθημερινότητα αποκαλύπτει


Στην εισαγωγή του προηγούμενου σημειώματος για την λαθρομετανάστευση υπήρχε γενική αναφορά στα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε, στις 12 Μαρτίου 2008, με αποκλειστικό θέμα ημερησίας διατάξεως την λαθρομετανάστευση. Εκεί, εκτός από τα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που με αριθμούς παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός, ειπώθηκε από τον ίδιο και το εξής εκπληκτικό κι ίσως αφυπνιστικό για όσους επιμένουν να στρουθοκαμηλίζουν προ του προβλήματος: «Γι’ αυτό και στην Ελλάδα έχουμε αναπτύξει τα Κέντρα Φιλοξενίας των Λαθρομεταναστών, τα οποία θα πολλαπλασιάσουμε και σ’ αυτό θα βοηθήσει οικονομικά και η Ευρωπαϊκή Ένωση»! Αυτή η δήλωση του κυρίου υπουργού, σε συνδυασμό με παλαιότερή του στην οποία ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που...προτιμάνε την χώρα μας(!!!), συνιστά σαφέστατη πρόσκληση για να συνεχίσουν να μας έρχονται σε ολοένα μεγαλύτερους αριθμούς.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, βέβαια, βολεύονται με το να έχουν στο μαλακό τους υπογάστριο μιά χώρα υποδοχής, ανασχέσεως και φιλοξενίας των λαθρομεταναστών. Γι’ αυτό και από την εποχή Σημίτη έως και σήμερα επιδοτούν την ελληνική κυβέρνηση με ποσά που εκταμιεύονται και ενθυλακώνονται και ως νόμιμα και ως «μαύρα». Τα νόμιμα-εμφανιζόμενα με παραστατικά-αφορούν το ημερήσιο σιτηρέσιο κάθε συλλαμβανόμενου λαθρομετανάστη, από την ημέρα που θα συλληφθεί και γιά όλο το διάστημα που θα κρατείται στα κέντρα υποδοχής, μέχρι τη μέρα που με ελαφρά πλάγια πηδηματάκια θα «την κάνει» για εκείνο το σημείο της ελληνικής επικράτειας, που καιρό πριν του έχουν υποδείξει οι προηγηθέντες ομοεθνείς του. Το 2005, με στοιχεία του συνδικαλιστικού φορέα των συνοριοφυλάκων, το πλήρως επιδοτούμενο από την Ε.Ε. σιτηρέσιο γιά κάθε προσωρινά κρατούμενο λαθρομετανάστη, ήταν έξι ευρώ. Τα «μαύρα» τριάκοντα αργύρια του συνειδητού ξεπουλήματος της χώρας μας από τους κρατούντες τις τύχες μας, έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί και από Έλληνες και από Ευρωπαίους δημοσιογράφους, αλλά ως γνήσια «μαύρα» εμφανίζονται σε κωδικούς με παραπλανητικές ονομασίες και ...τρέχα γύρευε. Όπως τρέχα γύρευε ποιοί-οι ίδιοι και οι ίδιοι-Έλληνες δημοσιογράφοι τα πιάνουν χοντρά και «μαύρα», για να καλλιεργούν συμπλέγματα ενοχής στην ελληνική κοινωνία, γράφοντας συνεχώς και μονότονα ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές και υποδεικνύοντας τρόπους για να ...διορθωθούμε.

Η αλήθεια ξεφεύγει, ακόμα και μέσα από τις λογοκρινόμενες και ελεγχόμενες αποκαλύψεις των «αρμοδίων» μας. Έτσι, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών, ο δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ. που συνόδευε τον κ. Παυλόπουλο ανέφερε ότι μόνο το 2007 η Αστυνομία και το Λιμενικό συνέλαβαν 112.364 λαθρομετανάστες και 1.421 δουλέμπορους. Μόνο στο πρώτο δίμηνο του 2008 είχαν συλληφθεί 19.741 λαθρομετανάστες. Ομως, οι πραγματικοί αριθμοί των εισελθόντων στη χώρα μας σε αυτά τα χρονικά διαστήματα είναι πολλαπλασίως μεγαλύτεροι. Αφού, σύμφωνα με συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών μας, ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών εισέρχεται στη χώρα μας ασύλληπτος από τις τοπικές λιμενικές και αστυνομικές αρχές. Γεγονός που γίνεται ευκολότερα κατανοητό εάν ληφθούν υπ’ όψιν οι κατά καιρούς αναφορές και καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργάνων αστυνομικών και λιμενικών για ανεπαρκή φύλαξη των συνόρων μας, λόγω σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο συνοδεύων τον κ. Παυλόπουλο δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ. αναφέρθηκε και στους  συλληφθέντες λαθρομετανάστες κατά τα έτη 2004, 2005 και 2006, δίνοντας αντίστοιχους αριθμούς 44.987, 66.351 και 95.239. Αν σε αυτούς τους αριθμούς προστεθεί και η επίσημη «συγκομιδή» του 2007, λαμβάνουμε ως άθροισμα των επισήμως ανακοινωθέντων ως συλληφθέντων λαθρομεταναστών-κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα-μ ό ν ο την τελευταία τετραετία,  τον αριθμό 318.941. Σκεφθείτε τώρα ότι οι λαθρομετανάστες εισέρχονται-ουσιαστικά ανεμπόδιστοι-στη χώρα μας από το 1990, δηλαδή τα τελευταία 18 χρόνια και θα αντιληφθείτε ότι η περίφημη, πρόσφατη δήλωση του κ. Παυλόπουλου περί συνολικού αριθμού 850.000 λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, συνιστά μιά τεράστια αντίφαση.


Στο επόμενο φύλλο θα ασχοληθούμε με τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης και υπέρμετρης λαθρομετανάστευσης στο ήδη παραπαίον ασφαλιστικό μας σύστημα, στις εργασιακές σχέσεις και στη συνεχή άνοδο των δεικτών της ανεργίας, αλλά και στην τεράστια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με τα νοσήλεια των ανασφάλιστων λαθρομεταναστών και τα επιδόματα που ο Ο.Α.Ε.Δ. καταβάλλει στους εμφανιζόμενους ως περιοδικώς απασχολούμενους και κατ’ ουσίαν εργαζόμενους χωρίς ένσημα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος