Στο “κόκκινο” η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρ. Παυλόπουλος

στη Σύνοδο των Υπουργών στο Λουξεμβούργο.

O ρυθμός εισόδου των λαθρομεταναστών στη χώρα μας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Πόσους χωράμε ακόμα;

 

Στο “κόκκινο” η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρ. Παυλόπουλος

στη Σύνοδο των Υπουργών στο Λουξεμβούργο.

O ρυθμός εισόδου των λαθρομεταναστών στη χώρα μας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

 

Τα τελευταία 18 χρόνια, η Ελλάδα δέχεται παθητικά μιάν ιδιότυπη εισβολή με τη συνενοχή όλων των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων εξουσίας,  Αναφέρομαι, βεβαίως, στην κατακλυσμιαία και ουσιαστικά ανεμπόδιστη λαθρομετανάστευση, που χάρισε στο ελληνικό κράτος τον επίζηλο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή-όλων των εποχών-στο άθλημα του «περάστε κόσμε».

Ένα κράτος που δεν έφθανε σε πληθυσμό τα δέκα εκατομμύρια το 1990, δέχθηκε μέσα σε μόλις 18 χρόνια έναν όγκο λαθρομεταναστών που υπερβαίνει κατά πολύ τα τρία εκατομμύρια. Τα σχετικά στοιχεία προέρχονται κυρίως από την Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε (Eurostat), αφού-από την εποχή Σημίτη έως σήμερα-έχει καταγραφεί συνεχής, σκόπιμη απόκρυψη της πραγματικότητας από τις ελληνικές αρχές και συνειδητή υποβάθμισή της. Στο τεύχος Απριλίου-Μαϊου-Ιουνίου 2000 το Δελτίο Τύπου της Ε.Ε. ανέφερε τον αριθμό των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα σε τρία εκατομμύρια και άνω, με μόνο τους Αλβανούς να κυμαίνονται μεταξύ ενός και 1,5 εκατομμυρίου.

Τα στοιχεία αναδημοσιεύθηκαν σε κάποιες ελληνικές εφημερίδες και η τότε υπουργός των Εσωτερικών-και τέως Ευρωπαία επίτροπος-Βάσω Παπανδρέου έσπευσε να διαψεύσει την Ε.Ε., ανακοινώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός νομιμοποιημένων και παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα δεν ξεπερνούσε τις 500.000!!! Έπεσε το αναμενόμενο «κράξιμο», βγήκε άλλο κυβερνητικό στέλεχος μετά δύο μόλις ημέρες για ν’ ανεβάσει τον αριθμό σε 800.000 κι αφού ξανάπεσε «κράξιμο», εμφανίστηκε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος για να μας ανακοινώσει «επίσημα» ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα δεν υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο και κάθε περαιτέρω συζήτηση ...κομμένη.

Σήμερα τα «επίσημα» ελληνικά χείλη ομιλούν πλέον γιά δύο εκατομμύρια μετανάστες, η Eurostat και η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. γιά τους πρόσφυγες αναφέρονται σε 3,5 έως τέσσερα και το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο συνολικός αριθμός των Αλβανών υπηκόων στην Ελλάδα κυμαίνεται μονίμως μεταξύ του ενός και 1,5 εκατομμυρίου, χωρίς ποτέ να πέφτει κάτω από το ένα.

Εάν δεχθούμε έως ελάχιστη πραγματική βάση σημερινών δεδομένων τα στοιχεία της Ε.Ε. γιά το 2000 (αριθμός λαθρομεταναστών στην Ελλάδα άνω των 3 εκατ.) και αγνοώντας την με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά αυξανόμενη λαθρομετανάστευση, τότε μπορούμε να καταλήξουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η ποσοστιαία σχέση αλλοδαπών προς ημεδαπούς κατοίκους στην χώρα μας (ένας προς τρεις) δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος επί γης, αφού ακόμα και σε παραδοσιακούς τόπους υποδοχής μεταναστών, όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές-και μη- χώρες το ποσοστό των μεταναστών κυμαίνεται από 10 έως 20% επί του συνολικού πληθυσμού και χρειάστηκαν 50-κι όχι 18-χρόνια γιά να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Στα τέλη του 2007 η Eurostat ανακοίνωσε ότι με βάση τους σημερινούς ρυθμούς εισροής λαθρομεταναστών στην Ελλάδα-κυρίως από ασιατικές χώρες-και με συνυπολογιζόμενη την υπογεννητικότητα των Ελλήνων, οι μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς θα υπερβούν μέχρι το 2025 το 50% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας. Και τότε θα μας φαίνονται ήπιες οι δηλώσεις που έκανε το 2003 ο τότε γ.γ. της Ο.Λ.Μ.Ε. Γρηγόρης Καλομοίρης για την αναγκαιότητα αποκαθηλώσεως των εικόνων από τις δικαστικές και σχολικές αίθουσες και καταργήσεως της πρωϊνής προσευχής στα σχολεία, λόγω της πολυπληθούς παρουσίας-μουσουλμάνων κυρίως-μεταναστών στην Ελλάδα. Εφόσον με τον μισό πληθυσμό της χώρας μας να αποτελείται έως το 2025 από λαθρομετανάστες και απογόνους τους, η συζήτηση τότε-αν όχι και πολύ νωρίτερα-θα περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή των εθνικών συμβόλων και γιατί όχι και της ίδιας της ονομασίας του κράτους και των κατοίκων του. (Σπεύδω να προτείνω την μετονομασία της Ελλάδος σε  MARFINιστάν, ή Γιουνανιστάν-με τους «Γιουνάν» ν’ αποτελούν μειονότητα μετά το 2025- ή Τουτιφρουτίνια, για να κατοχυρώσω την πατρότητα των προτάσεών μου). Και μην βρεθεί κάποιος εξυπνάκιας να μου πει ότι θα τους ...αφομοιώσουμε, αφού οι μουσουλμανικού θρησκεύματος μετανάστες έχουν πέραν πάσης αμφιβολίας αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά δύνανται, ή και επιθυμούν να αφομοιωθούν. Οι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη, έγιναν από μουσουλμάνους μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Τα προάστεια του Παρισιού καίγονταν επί μήνες πέρυσι, επίσης από απογόνους μεταναστών.

Μία εύγλωττη εικόνα περί του τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε ως κράτος, απλά και μόνο σε επίπεδο αριθμών-οι άλλες παράμετροι δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστούν σε αυτό το άρθρο-μας δίνει η ακριτική Σάμος, μία μόνο από τις πολλές προσφιλείς πύλες εισόδου στην χώρα μας των συνωστιζόμενων στα μικρασιατικά παράλια λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία των τοπικών Αρχών, που δημοσιεύθηκαν σε Σαμιακές εφημερίδες, ο μέσος ημερήσιος όρος των αποβιβαζόμενων λαθρομεταναστών στις παραλίες του νησιού είναι 80 άτομα. Δηλαδή, περί τις 2.500 αφίξεις μηνιαίως μόνο μέσω Σάμου, χωρίς να συνυπολογίζονται οι καθημερινές αποβιβάσεις στα άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Τα τηλεοπτικά Μ.Μ.Ε. ασχολούνται με το ζήτημα μόνον όταν υπάρξουν κάποια τραγικά περιστατικά πνιγμών.

Ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών εισέρχεται στην Ελλάδα τηλεοπτικά ...«ατουφέκιστος». Η Τουρκία, που σε σχέση με εμάς είναι πολύ σοβαρό κράτος, επιτρέπει την παρακολουθούμενη και ελεγχόμενη είσοδο λαθρομεταναστών από τα ανατολικά-κυρίως-σύνορά της, για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι εξασφαλίζει συνεχή εισροή πάμφθηνου εργατικού δυναμικού σε μεγάλες, αγροτικές κυρίως, εκμεταλλεύσεις και σε δημόσια έργα, με εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν ρωμαϊκά κάτεργα και με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα που δεν ξεπερνά το ένα έτος. Και ο δεύτερος λόγος, είναι ότι αφού οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες υποστούν άγρια εκμετάλλευση μέχρι να συγκεντρώσουν τα ναύλα τους, προωθούνται με συνέργεια των τουρκικών αρχών στα μικρασιατικά παράλια, όπου στοιβάζονται σε άθλια στρατόπεδα συγκεντρώσεως και περιμένουν τη σειρά τους για να περάσουν με τα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, ο υπό προώθηση στην Ελλάδα πληθυσμός των λαθρομεταναστών σε αυτούς τους καταυλισμούς της ντροπής κυμαίνεται μονίμως γύρω στις 200.000. Το ήμισυ του υπολογιζόμενου σε 2.500-3.000 δολλάρια ναύλου, πηγαίνει στις τσέπες των Τούρκων λιμενικών. Έτσι η Τουρκία, χωρίς ποτέ να έχει καταγγελθεί στους διεθνείς Οργανισμούς από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Κώστα Καραμανλή, πετυχαίνει να δημιουργεί τεράστιο, πολύπλευρο πρόβλημα στην Ελλάδα. Πρόβλημα οικονομικό, κοινωνικό, αλλά κυρίως, πρόβλημα εθνικής συνοχής. Και είναι εύλογο και αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα εμφανισθεί ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εν Ελλάδι ομοθρήσκων της, ιδιαίτερα όταν αποκτήσουν και δικαίωμα ψήφου.

 

Στη συνέχεια αυτής της έρευνας θα αναφερθούμε στις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, σε όλες τις συνιστώσες της ελληνικής κοινωνίας και θα «φωτογραφίσουμε» την ιδιαίτερα προφανή ταυτότητα και τους στόχους όσων εξυπηρετούνται από την αλλοίωση των συνεκτικών ιστών της πατρίδας μας.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 211 guests και κανένα μέλος