Καθώς άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας θεώρησαν σωστό να επισημάνουν τα εδώ και χρόνια συσσωρευμένα και γνωστά στην τοπική κοινωνία προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας και οφείλονται στην έλλειψη αξιοπρεπών κτιριακών υποδομών. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις των τοπικών αρχών και τις δημόσιες εξαγγελίες το σχολείο μας συνεχίζει να στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε λυόμενες κατασκευές, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έργο να υποβαθμίζεται και εμείς οι εκπαιδευτικοί να γινόμαστε οι πρώτοι και κύριοι αποδέκτες των συχνά δικαιολογημένων διαμαρτυριών μαθητών και γονέων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργούμε. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες για να διατηρήσει την εκπαιδευτική γαλήνη και να διασφαλίσει την αδιατάρακτη και ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος. Με στόχους καθαρά παιδαγωγικούς επιχειρούμε να συμμετέχουμε σε κάθε μαθητική εκδήλωση, πρόγραμμα και διαγωνισμό με εντυπωσιακά ενίοτε αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, έχουμε τα τελευταία χρόνια συμμετάσχει ενεργά, σε συνεργασία πάντοτε με τους γονείς, και σε κάθε μορφής διεκδίκηση από το δήμο και το Υπουργείο Παιδείας.

Όμως, η έλλειψη σοβαρών κτιριακών υποδομών, εργαστηρίων, αθλητικών χώρων και τόσων άλλων δεν μας επιτρέπει, παρά τις διαρκείς και έντονες προσπάθειές μας, να παρέχουμε στους μαθητές μας την ποιοτική εκπαίδευση που δικαιούνται. Υπάρχουν στιγμές που εξαιτίας της έλλειψης χώρων δημιουργείται για παράδειγμα η εντύπωση πως γίνεται συνδιδασκαλία του μαθήματος της γυμναστικής με τα υπόλοιπα μαθήματα. Προϋποθέσεις δεδομένες για άλλα σχολεία δεν είναι καθόλου δεδομένες για εμάς. Κάθε απόπειρα μας για κάτι διαφορετικό προσκρούει στην ανυπαρξία υποδομών, γεγονός που μας φέρνει συχνά αντιμέτωπους με την απογοήτευση, τη δική μας, αλλά και των παιδιών. Αυτό το «ανοικτού τύπου» σχολείο, αμέσου ψύξεως το χειμώνα και θέρμανσης το καλοκαίρι δεν μπορεί να στεγάζει τη σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση στην οποία έχουν αναφαίρετο και απόλυτο δικαίωμα οι μαθητές μας.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως αν και οι δημοτικές αρχές αλλάζουν η πολιτική που αφορά στο σχολείο μας παραμένει πάντοτε η ίδια, παρ’ ότι το μαθητικό δυναμικό μας αυξάνεται ραγδαία. Στην καλύτερη περίπτωση οι αυξανόμενες ανάγκες αντιμετωπίζονται με την προσθήκη μιας ακόμη λυόμενης αίθουσας στον ήδη ασφυκτικά περιορισμένο χώρο.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας δε θεωρούν πως η λήξη αυτής της σχολικής χρονιάς είναι για εμάς αφορμή για γιορτές και για αυτό το λόγο το σχολείο μας δε θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή γιορτή, παρ’ ότι η περσινή μας στέφθηκε με επιτυχία και αγκαλιάστηκε με δηλώσεις ενθουσιασμού και μεγαλόστομες υποσχέσεις των δημοτικών αρχών. Με μεγάλη μας λύπη σας ειδοποιούμε ότι η λειτουργία του σχολείου μας την επόμενη σχολική χρονιάς θα είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες αδύνατη. Ολοκληρώνοντας, σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και σας παραθέτουμε μερικούς στίχους που γράφτηκαν από δασκάλους μιας άλλης εποχής, για σχολεία μιας άλλης εποχής που καμία σχέση δεν έχουν με τα δικά μας.

[…]Τα δάχτυλα σου είναι πέντε. Τα μέτρησες δέκα φορές.
Τα δάχτυλα σου είναι πέντε. Μετράς το ένα χέρι σου
- τ' άλλο σου βρίσκεται τυλιγμένο σε συννεφιά-
τα δάχτυλα σου είναι πέντε. Σηκώνεις το πρόσωπο,
κοιτάζεις τη στέγη, κάνεις πως σκέφτεσαι,
σκύβεις πάλι στην έδρα, ξεφυλλίζεις τον Αίσωπο,
κατεβαίνεις και γράφεις στο μαυροπίνακα,
κοιτάζεις τον ουρανό απ' το παράθυρο,
γυρίζεις το κεφάλι σου αλλού,
δεν μπορείς άλλο παρά να κλάψεις.
Παίρνεις το μαθητολόγιο στα χέρια σου,
κάτι ψάχνεις να βρεις, το σηκώνεις διαβάζοντας
και σκεπάζεις το πρόσωπο σου.

Ν. Βρεττάκος, Τα δεκατέσσερα παιδιά

 

Ο Διευθυντής Στεφανόπουλος Βασίλειος και ο Σύλλογος Διδασκόντων

2ο Γυμνασίου Αρτέμιδος

Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 3

Τ.Κ.19016 ΑΡΤΕΜΙΔΑ

ΤΗΛ.: 22940-87850 22940-87890 22940-85949

FAΧ: 22940-87875

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος