Μετά το τέλος των συγκλονιστικών ομιλιών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «Σκοπιανό Ζήτημα», στην πλατεία της Βούλας την 16η Μαρτίου 2008, οι παριστάμενοι πλησίαζαν τους εμπνευσμένους ομιλητές που μόλις είχαν συντρίψει κι απογυμνώσει τα σαθρά επιχειρήματα των οπαδών της υποταγής.

 

Κύριε βουλευτά, πες “αλεύρι”

...ο ψηφοφόρος σε γυρεύει

 

Κοινή  συνισταμένη των αγωνιωδών ερωτημάτων: «Και τώρα τι κάνουμε»; Απλό! Ότι δεν κάναμε τόσα χρόνια. Να εκμεταλλευθούμε, δηλαδή, τη δύναμη που εκχωρούμε στους εκλεγμένους εκπροσώπους μας. Εκείνους που διαστρέφουν την εντολή μας, που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, που πλαστογραφούν την -δια της ψήφου- υπογραφή μας, για να εξυπηρετήσουν εξω-ελληνικά συμφέροντα. Εκείνους, που δεκαετίες τώρα, προσπαθούν να μας παραπλανήσουν, εμφανίζοντας τη δική τους υποταγή ως υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Λησμονούντες, τάχα, ότι η εντολή του ελληνικού λαού που τους δίδεται ανά τέσσερα χρόνια, δεν συμπεριλαμβάνει και την άδειά μας να διαπραγματεύονται και να εκχωρούν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, κερδισμένα με τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας.

Πρέπει, λοιπόν, να καταστήσουμε σαφές στους εκλεγμένους εκπροσώπους μας των κομμάτων, που οι ηγεσίες τους-και όχι μόνο-υποστηρίζουν τη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, ότι εμείς δεν συναινούμε στο να βάλουμε κάτω από το λεπίδι της αμερικάνικης γκιλοτίνας τα κεφάλια τα δικά μας και των παιδιών μας. Ότι δεν δεχόμαστε να θυσιάσουμε τα απαράγραπτα και κερδισμένα με αίμα εθνικά μας δίκαια, για να στρώσουμε το χαλί σε ηγετικές φιλοδοξίες πολιτικών μας, που έχουν-δυστυχώς-αποδείξει ότι είναι διατεθειμμένοι ν’ ακουμπήσουν στην ποδιά της υπερατλαντικής «Μαρίας Πενταγιώτισσας» τα όσια και τα ιερά του Έθνους μας, για ένα νεύμα ευαρέσκειάς της. 


Ας καλέσουμε τους βουλευτές των περιφερειών μας, σ’ όλη την Ελλάδα, σε εκδηλώσεις που θα οργανώσουν οι τοπικοί μαζικοί φορείς. Ας τους θέσουμε προ των ευθυνών τους. Να τους καλέσουμε ν’ αφήσουν τα μισόλογα και να διαχωρίσουν τη θέση τους από εκείνη των ηγετικών ομάδων των κομμάτων τους. Να εκφράσουν ξεκάθαρα μέσα στη Βουλή τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που είναι αντίθετη στη χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία από τους Σκοπιανούς. Και να το κάνουν ΤΩΡΑ, για να βοηθήσουν και την ελληνική κυβέρνηση να ξεσφίξει λίγο τη θηλειά, που εδώ και17 χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, βάλαμε στον λαιμό μας.

Να τους δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι η δική μας «κόκκινη γραμμή» της ανοχής μας, είναι ίσαμ’ εδώ και δεν πάει παρέκει. Κι ότι πλέον δεν θα κριθούν από εμάς ως κομματικός στρατός, αλλά ως στρατιώτες, ένας-ένας ξεχωριστά, που τιμούν ή δεν τιμούν τον πανάρχαιο ελληνικό όρκο: «την Πατρίδα ουχ’ έλασσον παραδώσω»!


Και, τέλος, να τους καταστήσουμε σαφές ότι η ώρα «που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ να πουν», έφτασε για κείνους. Είναι εδώ αυτή η ώρα και δεν μπορούν να τη μεταθέσουν ή να της ξεφύγουν. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια του προβληματισμού για το προσωπικό κόστος μιάς σύγκρουσης με τις ηγεσίες τους. Εφ’ όσον, σε περίπτωση που δεν εκφράσουν στη Βουλή τη θέληση των ψηφοφόρων τους, η πολιτική τους σταδιοδρομία θα τερματισθεί από εμάς. Ενώ σε αντίθετη περίπτωση, θα εκτιμήσουμε δεόντως τη γενναία απόφασή τους και την υπερήφανη στάση τους.

Ας μην προβληματιζόμαστε, λοιπόν, περί του πρακτέου και ας μην υποτιμούμε άλλο τους εαυτούς μας και τις δυνατότητές μας. Το μαχαίρι και το πεπόνι δεν είναι δικά τους. Δικά μας είναι κι εμείς τα εκχωρούμε.


Ας καλέσουμε ΤΩΡΑ σε όλη την Ελλάδα τους βουλευτές που μας εκπροσωπούν και να απαιτήσουμε να κάνουν αυτό ακριβώς. Να εκπροσωπήσουν τη βούλησή μας.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος