Στη χώρα μας το όνειρο πολλών οικογενειών είναι μία θέση στο Δημόσιο για τους ίδιους ή τα παιδιά τους.
Αλλοι το καταφέρνουν και άλλοι όχι βγαίνοντας τελικά τις πιο πολλές φορές κερδισμένοι...

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,

Πώς θα πληρώσουμε λιγότερα

 

Στη χώρα μας το όνειρο πολλών οικογενειών είναι μία θέση στο Δημόσιο για τους ίδιους ή τα παιδιά τους.

Αλλοι το καταφέρνουν και άλλοι όχι βγαίνοντας τελικά τις πιο πολλές φορές κερδισμένοι.

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ελληνα έχει κάνει το θαύμα του στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας καθώς το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας εισοδήματος προέρχεται από εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Συχνά στην αγορά συναντάμε το φαινόμενο των οικογενειακών επιχειρήσεων, όπου δηλαδή υπάρχει διάδοχος κατάσταση, η οποία απασχολείται με το ίδιο αντικείμενο, γεγονός το οποίο είναι βασικό για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Οι επιχειρήσεις είτε ατομικές είτε με μορφή εταιρειών, έχουν ανάγκη τη ρευστότητα για κάλυψη υφισταμένων υποχρεώσεων, αγορών κλπ. Τη ρευστότητα αυτή την αντλούν από τις Τράπεζες, οι οποίες γι’ αυτή την κατηγορία έχουν αναπτύξει ξεχωριστές διευθύνσεις εξυπηρέτησης επαγγελματιών. Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι επαγγελματίες έβρισκαν χρήματα μέσω καταναλωτικών δανείων, πιστωτικών καρτών, ή στην καλύτερη περίπτωση από κάποιο στεγαστικό δάνειο άλλης χρήσης.

Οι τράπεζες έχουν φτιάξει προγράμματα για επιχειρήσεις, τα οποία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Δάνεια κεφαλαίου κίνησης στα οποία ο πελάτης παίρνει το ποσό που αιτείται χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά για τον προορισμό των χρημάτων. Τα συγκεκριμένα δάνεια καλύπτουν διαρκείς ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως μισθοδοσία, πληρωμή ΙΚΑ, πληρωμή φόρου κλπ.

Σ’ αυτή την κατηγορία χορηγήσεων υπάρχει η δυνατότητα  τόσο τοκοχρεωλυτικών όσο και ανοιχτών δανείων.

 

Δάνεια αγοράς επαγγελματικού εξοπλισμού, όπου οι τράπεζες χρηματοδοτούν την προμήθεια, ανανέωση ή αντικατάσταση του εξοπλισμού μιας επιχείρησης, π.χ. ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο, ένα καινούριο μηχάνημα, γραφεία, έπιπλα κλπ.

 Επειδή οι ανάγκες σ’ αυτή την κατηγορία δανείων είναι εφάπαξ, ο προγραμματισμός μιας τοκοχρεωλυτικής δόσης τις περισσότερες φορές εξυπηρετεί καλύτερα τον πελάτη.

Δάνεια για αγορά ή κατασκευή επαγγελματικής στέγης. Εδώ χρηματοδοτείται η ανάγκη στέγασης της κάθε επιχείρησης. Η μορφή της χορήγησης μπορεί να είναι με εφάπαξ καταβολή του ποσού του δανείου, όταν ο πελάτης αγοράζει τελειωμένο ακίνητο ή με σταδιακές εκταμιεύσεις, όταν το ακίνητο είναι υπό κατασκευή. Πολλές τράπεζες έχουν βγάλει κλαδικά προϊόντα χρηματοδότησης επαγγελματιών. Π.χ. για γιατρούς, μηχανικούς, εργολάβους, αρτοποιούς, αυτοκινητιστές κλπ.

Τα πλεονεκτήματα ενός επαγγελματικού δανείου είναι πάρα πολλά καθώς η επιχείρηση μπορεί να πετύχει καλύτερες τιμές αν αγοράζει μετρητοίς (χρησιμοποιώντας το κεφάλαιο κίνησης) να γλιτώνει το ενοίκιο εισπράττοντας ταυτόχρονα την υπεραξία του ακινήτου, αν έχει αγοράσει επαγγελματική στέγη, και να έχει φοροαπαλλαγές από τους τόκους του επαγγελματικού δανείου ή από όλο το ποσό της δόσης μιας χρονομίσθωσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι επαγγελματικοί σύμβουλοι των τραπεζών είναι οι πλέον ειδικοί να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και μετά από συζήτηση μαζί τους να βρεθεί η λύση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ


 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 421 guests και κανένα μέλος