Λεωνίδας Κατερίνης
Ανώτατος Αξιωματικός ε.α. Οικονομολόγος Στατιστικός

Τις μέρες αυτές ζούμε έντονα έναν αγώνα δύσκολο για μια μεγάλη αδικία που επιχειρούν τα Σκόπια εις βάρος της Ελλάδος της ιστορίας της και του πολιτισμού της.
Η δημιουργία ενός κυρίαρχου κράτους Σκοπίων στα σύνορά μας...

 

Μακεδονία - Ελλάδα - Σκόπια


Λεωνίδας Κατερίνης

Ανώτατος Αξιωματικός ε.α. Οικονομολόγος Στατιστικός

 

Τις μέρες αυτές ζούμε έντονα έναν αγώνα δύσκολο για μια μεγάλη αδικία που επιχειρούν τα Σκόπια εις βάρος της Ελλάδος της ιστορίας της και του πολιτισμού της.

Η δημιουργία ενός κυρίαρχου κράτους Σκοπίων στα σύνορά μας με την ονομασία Μακεδονία, έχει γίνει το σοβαρότερο πρόβλημά μας μετά την τουρκική απειλή. Τα διεθνή επικοινωνιακά επιτεύγματα των Σκοπίων υπήρξαν εντυπωσιακά, αφού τα εγκυρότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης προέβαλαν μονόπλευρα τις θέσεις των Σκοπιανών με έντονες και σαφέστατες ανθελληνικές αιχμές. Ορισμένα μάλιστα όπως το Newsweek προχώρησαν σε υπεράσπιση των απόψεων των Σκοπίων. Ακόμη η γνωστή Hill & Knowlton που δουλεύει στην Ουάσιγκτον για την Τουρκία ανέλαβε και την προπαγανδιστική εκστρατεία των Σκοπίων. Μερικοί μιλούν απλώς για δεσμό ή ειδύλλιο της Τουρκίας-Σκοπίων, αλλά μάλλον πρόκειται για δεσμά γάμου.

Η ύπαρξη ενός κυρίαρχου κράτους στα βόρεια σύνορά μας με ελληνικό όνομα προκαλεί πρόβλημα στην ασφάλειά μας για τους εξής λόγους:

1. Φαλκιδεύει την ελληνική ιστορία γιατί είναι η μοναδική περίπτωση λαού που αυτοπροσδιοριίζεται με ξένο ελληνικό όνομα.

2. Η ιδεολογία των Σκοπίων για διαιρεμένη Μακεδονία και η αυταρέσκειά των, ότι αποτελούν το ελεύθερο τμήμα της, προορισμένο να απελευθερώσει τους δούλους αδελφούς του δείχνει την επεκτατική πολιτική των.

3. Οι δυνατότητες των Σκοπιανών σαν ανεξάρτητο κράτος είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν όταν ήταν στην ομοσπονδία.

4. Επειδή οι Σκοπιανοί δεν έχουν τη δυνατότητα να δράσουν μόνοι τους καταδικάζονται να γίνουν επικίνδυνο όργανο τρίτων και πιο πολύ της Αγκυρας και δευτερευόντως των Αμερικανών.

5. Οσο ευρίσκουν υπερασπιστές και μάλιστα από ισχυρές χώρες τόσο θα συνεχίζουν όλο και εντονότερα τις ανθελληνικές των ενέργειες εις βάρος της Ελλάδος. Η δύναμη παγίδευσης των ξένων κυβερνήσεων αυξάνει και η πλαστογράφηση της ιστορίας θα γίνεται εντονότερη. Ο Εμπεδοκλής έλεγε: Το όνομα έχει τελικά απίστευτη δύναμη (Φύσις είναι εν χρήσει) (101).

Την ύπαρξη ενός κυρίαρχου κράτους με ελληνικό όνομα στα βόρεια σύνορά μας έγινε με τις ακόλουθες πλαστογραφήσεις της ιστορίας. Τα Σκόπια ισχυρίζονται και διαδίδουν έντονα με τη βοήθεια άλλων ότι!

1. Οι Μακεδόνες δεν είναι Ελληνες και ούτε η γλώσσα των είναι ελληνική.

2. Οι Σλάβοι δημιούργησαν το λαό που είναι οι Σλαβομακεδόνες.

3. Κάθε τι που αναφέρεται ως Μακεδονικό π.χ. ήθη, έθιμα, ιστορία, πολιτισμός, μνημεία, δεν είναι ελληνικά και ούτε είναι δημιούργημα των Ελλήνων αλλά των Μακεδόνων τύπου Σκοπίων.

Ολοι οι προαναφερόμενοι ισχυρισμοί των δεν στηρίζονται σε ιστορικά στοιχεία και γι’ αυτό η Ελλάδα θα πρέπει κάποτε να περάσει στην αντεπίθεση γιατί έχει να παρουσιάσει την ιστορία της και τους αδιάβλητους ισχυρισμούς της που είναι:

1. Στον Ολυμπο ήταν η κατοικία των 12 θεών και στην Πιερία η λατρεία των Μουσών, ο δε Μακεδών ήταν πρόγονος του Μακεδονικού λαού κατά τον Ησίοδο.

2. Γενάρχης των βασιλέων της Μακεδονίας ήταν ο Ηρακλής κατά τον Ηρόδοτο και ο Στράβων έλεγε: Ελλάς ουν εστί και η Μακεδονία.

3. Οι Μακεδόνες ήταν μέλη της αμφικτιονίας των Δελφών εις δε τους ολυμπιακούς αγώνες που ήταν ΜΟΝΟ Ελληνες νίκησαν 10 Μακεδόνες.

4. Τρία αρχαία θέατρα: του Δίου, της Βεργίνας και των Φιλίππων παρουσίαζαν ελληνικές τραγωδίες και όλα αυτά είναι στη Μακεδονία μας.

5. Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρονται τα ακόλουθα στοιχεία υπέρ της Ελλάδας:

α. Ο βασιλιάς των Περσών θα ηττηθεί από τον Ελληνα βασιλέα (Προφ. Δανιηλ κεφ.Η).

β. Ο Αλεξάνδρος Φιλίππου ο Μακεδών νίκησε τον βασιλέα των Περσών (Μακκαβαίοι Α).

γ. Από τη Μακεδονία άρχισε το αποστολικό του έργο ο Απόστολος  Παύλος και τούτο εξάγεται από τις ίδιες τις αποστολές του.

δ. Οι επιστολές προς Φιλιππισίους και προς Θεσσαλονικείς στην Ελληνική γλώσσα γράφτηκαν.

ε. Από τη Μακεδονία ξεκίνησαν οι Ελληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος τους οποίους ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ χαρακτήρισε Ελληνες Μοναχούς.

στ. Στη Μακεδονία μας βρέθηκαν 65.000 ευρήματα όμοια με τα ευρήματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

ζ. Χιλιάδες ευρήματα μόνο σε Ελληνικές επιγραφές υπάρχουν στη Μακεδονία, στην Ασία, στην Αφρική. Ελληνική είναι η γλώσσα των Μακεδόνων.

η. Καμιά επιγραφή δεν υπάρχει της λεγόμενες από τους σκοπιανούς μακεδονικής γλώσσας, ενώ αντιθέτως υπάρχουν 6.000 αρχαίες ελληνικές επιγραφές της αρχαίας Μακεδονίας που δημοσιεύει το κέντρο ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας.

θ. Η εγκατάσταση των Σλάβων στη Βαλκανική έγινε τον 6ο μ.Χ. και η πολιτιστική τους ιστορία αρχίζει τον 10ο μ.Χ. αιώνα.

ι. Την πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας επιβεβαιώνουν άμεσα ή έμμεσα οι θέσεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, του τέως προέδρου της Γαλλίας Ζισκάρ Ντεσταίν, του τ. καγκελάριου της Δυτικής τότε Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ καθώς και του πάπα Ιωάννου Παύλου καθώς και το βιβλίο  του τ. υπουργού κ. Μάρτη με το οποίο καταγγέλεται η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας.


Τα ψεύδη των Σκοπιανών αποδεικνύονται και από τους εθνογραφικούς χάρτες από τους οποίους αποδεικνύεται ότι το μακεδονικό έθνος ούτε υπήρξε ούτε και υπάρχει. Οι χάρτες αυτοί είναι:

1. Εθνογτραφικός χάρτης του 1878 του Kieport που κυκλοφόρησε στο Βερολίνο στο συνέδριο του Βερολίνου, το σοβαρότερο για τα προβλήματα της βαλκανικής.

2. Εθνογραφικός Χάρτης του Amen Tore Virgilli του 1908, που στηρίχτηκε στην τουρκική απογραφή του Χιλμή Πασά του 1905.

3. Εθνογραφικός χάρτης Εθνοτήτων στη Μακεδονία 1912-1916 που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του 1970 New Cambridge Modern History.

4. Ο χάρτης της ιστορίας της Ελλάδος που κυκλοφόρησε το 1823 στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, όπου αναφέρεται ότι η Μακεδονία είναι ανέκαθεν επαρχία Ελληνική και τα πληθυσμιακά στοιχεία τα ανέφερε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ στο Κογκρέσο.

5. Τα στρατιωτικά αρχεία όλων των χωρών τα οποία αναφέρονται στη Γερμανική επίθεση της 6ης Απριλίου 1941 κατά της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας αναφέρουν ότι τα γερμανικά στρατεύματα επετέθησαν κατά της Ελλάδος στα οχυρά της Μακεδονίας τα οποία υπεράσπιζαν Ελληνες.

6. Από τη Μακεδονία κατάγεται ο Αριστοτέλης του οποίου το έργο επηρεάζει πάντα την έρευνα και τη γνώση.

7. Από τη Μακεδονία ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Ελληνες Μακεδόνες διάδοχοί του που μετάδωσαν στην Ανατολή τον Ελληνικό πολιτισμό και καθιέρωσαν σαν μόνη γλώσσα τους την ελληνική. Συνέπεια των προαναφερομένων ήταν να μεταφραστεί η Παλαιά Διαθήκη στην ελληνική και να γραφτεί η Καινή Διαθήκη στην ελληνική.

8. Στη Μακεδονία αναφέρεται σε όλο τον κόσμο ότι ευρίσκεται η μοναδική στον κόσμο Μοναστική Πολιτεία, δηλαδή το Αγιο Ορος με τον αρχαιότερο καταστατικό χάρτη (963 μ.Χ.) που είναι ζωντανός οργανισμός, περισσότερο από 1000 χρόνια του ελληνισμού και της ορθοδοξίας.

9. Ο Γάλλος φιλόλογος και θρησκειολόγος και ιστορικός Otto Kern γράφει ότι οι Μακεδόνες είναι όλοι Ελληνες, όπως παραδέχεται η επιστήμη.

10. Ο Αγγλος ιστορικός Μπιούρι γράφει ότι ο Μακεδονικός λαός και οι βασιλείς των ήταν ελληνικής καταγωγής.

11. Ο Γερμανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος Bilelm Smit τονίζει ότι οι κατοικούντες στη Μακεδονία είναι ελληνικής φυλής, διεθνώς αναγνωρισμένο.

Ενας καλός μελετητής της ιστορίας θα μπορούσε να γράψει πολλά βιβλία με επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική διαψεύδοντας τους Σκοπιανούς με την ανταπόδειξη ότι οι Σκοπιανοί πλαστογραφούν την ιστορία. Τούτο κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές φορές σε μακροχρόνιες περιόδους ΔΕΝ αντιδράσαμε δυναμικά στις ενέργειες των Σκοπιανών με αποτέλεσμα να ενεργούν ανενόχλητοι.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 374 guests και κανένα μέλος