Οσοι Έλληνες τηλεθεατές εξοργιστήκαμε με το σύνθημα «Έλληνες κρετίνοι», των Σκοπιανών διαδηλωτών έξω από την πρεσβεία μας στα Σκόπια, μάλλον όψιμα εξοργιστήκαμε. Έπρεπε να είχαμε εξοργιστεί πριν από 16 χρόνια...

 

Μήπως είμαστε κρετίνοι;

 

Οσοι Έλληνες τηλεθεατές εξοργιστήκαμε με το σύνθημα «Έλληνες κρετίνοι», των Σκοπιανών διαδηλωτών έξω από την πρεσβεία μας στα Σκόπια, μάλλον όψιμα εξοργιστήκαμε. Έπρεπε να είχαμε εξοργιστεί πριν από 16 χρόνια. Η αλήθεια πονά και γι’ αυτό πιστεύω εξοργιστήκαμε περισσότερο. Γιατί στην πραγματικότητα  οι Σκοπιανοί έχουν δίκιο. Και εξηγούμαι:

“Είμαστε κρετίνοι”, επειδή καθ’ έξιν και κατ’ εξακολούθηση ψηφίζουμε κυβερνήτες, που δεν έχουν να επιδείξουν περγαμηνές υπερασπιστή των εθνικών μας δικαίων.

“Είμαστε κρετίνοι”, επειδή ασχολούμαστε με τον Μάκη, τον Λάκη και τον Λαλάκη ενώ κλονίζεται συθέμελα το ελληνικό οικοδόμημα, που οι πρόγονοί μας έκτισαν με ιδρώτα και μ’ αίμα ψυχής και κορμιού για να το υποσκάπτουν σήμερα οι διάφοροι “εκσυγχρονιστές» που δεν είναι ικανοί να δέσουν ούτε τα κορδόνια των υποδημάτων τους.

Είμαστε κρετίνοι επειδή δεν ενδιαφερθήκαμε ποτέ να μάθουμε, ποιές ελληνικές εταιρείες έχουν επενδύσει στα Σκόπια, με χρήματα του ελληνικού λαού (ως επιδοτήσεις!!), αφήνοντας άνεργους χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους.  

Είναι κρετίνοι οι ευάριθμοι Βορειοελλαδίτες, οι υποτιθέμενοι πιο ευαίσθητοι από εμάς τους άλλους για το όνομα της Μακεδονίας, που πάνε κάθε Σαββατοκύριακο και τ’ ακουμπάνε στο καζίνο της Γευγελής και στις Σκοπιανές «πεταλουδίτσες».

Είμαστε κρετίνοι γιατί δεν διεκδικούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας για δημοψήφισμα, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανακοινώνει ότι οι Σκοπιανοί θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα για την συνταγματική ονομασία της χώρας τους.


Όλη η έγνοια των ηγεσιών των κομμάτων της Βουλής-πλην ΛΑ.Ο.Σ.- είναι πως θα μας χρυσώσουν το χάπι. «Γεωγραφικός προσδιορισμός» αντί της σκέτης «Μακεδονίας» θα είναι τελικά-κατά πως φαίνεται-το αποτέλεσμα των γλυκανάλατων «πιέσεών» μας προς τα Σκόπια. Που όλος ο κόσμος «Μακεδονία» θα τ’ αποκαλεί. Έτσι παραμένει και η εκρηκτική μαγιά των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπιανών αφού όλος ο πλανήτης θα παρακολουθεί το «δράμα» των «αλύτρωτων» νοτιο-Μακεδόνων και την αγωνιώδη προσπάθεια της «Μακεδονίας» να τους λευτερώσει.

Και το υπουργείο Εξωτερικών πως απαντά στις αιτιάσεις του Τύπου για το διαφαινόμενο εθνικό ρεζιλίκι; Με έκφραση δυσαρέσκειας δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Κουμουτσάκου, επειδή υπήρξαν διαρροές προς τον Τύπο των προτάσεων Νίμιτς. Το δεύτερο άρθρο των οποίων ορίζει ότι τα δύο μέρη συμφωνούν στη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» υπό τον όρο να μη χρησιμοποιείται στους διεθνείς οργανισμούς και στις διακρατικές σχέσεις (εφημ. «το Βήμα» 21/2/2008). Τώρα το πώς δεν θα χρησιμοποιείται η συμφωνημένη ως συνταγματική ονομασία στις διακρατικές σχέσεις, ε αυτό μόνο αδαείς μπορούν να το χάψουν.

Ιδιαίτερα μία παράγραφος των προτάσεων Νίμιτς ενόχλησε πάρα πολύ την κυρία Μπακογιάννη επειδή βγήκε στη φόρα. Εκείνη που ορίζει ότι όποια ονομασία κι αν συμφωνηθεί τελικά, καμία από τις δύο χώρες δεν θα έχει το δικαίωμα χρήσεως του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του σε εγκαταστάσεις, προϊόντα και οποιοδήποτε άλλο, δημόσια ορατό αντικείμενο. Περαστικά μας!


Ίσως τελικά ο ανιστόρητος Γερμανός ιστορικός Φαλμεράϋερ να είχε εν μέρει δίκιο όταν υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες στην Ελλάδα. Τι σόϊ Έλληνες είμαστε, άλλωστε, όταν ανεχόμαστε για διαπραγματευτή με τα Σκόπια τον ανιστόρητο και θρασύτατο Αμερικανό Νίμιτς, που αποκάλεσε τον Μέγα Αλέξανδρο «σφαγέα των λαών»; Φαίνεται ότι το ζητάει ο οργανισμός μας και το δούλεμα και το μαστίγιο. Πριν και πάνω από οπαδοί του οποιουδήποτε κόμματος, είμαστε οπαδοί του Μαζόχ.


Κι όταν θα επιλυθεί κατά τη βούληση των Αμερικανών το Σκοπιανό, θα ακολουθήσει το Κυπριακό. Κι ύστερα θα πάρουν σειρά προς επίλυση το Θρακικό, το Αιγαιακό και… όρεξη να υπάρχει!!

Κι όσο εμείς θα εξακολουθούμε ν’ ασχολούμαστε με κάποιον Μάκη, Λάκη και Λαλάκη, μοιραία τα ελληνικά σύνορα θ’ αρχίσουν να κατηφορίζουν προς τη Λάρισα.

 Έχουν δίκιο οι Σκοπιανοί. Λίαν επιεικώς, είμαστε κρετίνοι!

 

Περιφέρεια Αττικής

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 254 guests και κανένα μέλος