![]() |
|||
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 |
|
|
Ελληνική γλώσσα Ένας θησαυρός 90 εκατομμυρίων λέξεων!
Ενας θησαυρός που μόνο ένας λαός στον κόσμο δεν τον εκτιμά, oι Έλληνες. Κι ιδιαίτερα οι νέοι, αφού το λεγόμενο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας φροντίζει τα τελευταία χρόνια με πράξεις και παραλείψεις του να αποκόπτει τις αυριανές ελληνικές γενιές από τις πηγές της γλώσσας μας.
Όλες τις άλλες γλώσσες τις θεωρούν σημειολογικές. Τα πλέον τέλεια προγράμματα όπως ο «Ίβυκος», ο «Νεύτων» και οι «Γνώσεις» αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της ελληνικής με ολοκληρώματα και τέλεια παραστατικά σχήματα, πράγμα που αδυνατούν να πράξουν με τις άλλες γλώσσες. Μόνη η ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση. Γι’ αυτούς τους λόγους οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη τους να μαθαίνουν την αρχαία ελληνική. Και επιπρόσθετα επειδή κατέληξαν μετά από έρευνες ειδικών στο συμπέρασμα ότι η ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες, ιδιαίτερα στους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως των επιχειρήσεων. Οι δε Ισπανοί –κι όχι οι Έλληνες- ευρωβουλευτές, ζήτησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καθιερωθεί η ελληνική γλώσσα ως η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι «το να μιλά κάποιος για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την ελληνική γλώσσα, είναι σαν να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα».
Παραδειγματικά αναφέρω ότι η λέξη ΘΕΟΣ εκφράζεται λεξαριθμικά από τους αριθμούς Θ=9+Ε=5+0=70+Σ=200 καταλήγοντας στο άθροισμα 284. Το ίδιο άθροισμα έχουν και οι λέξεις ΑΓΙΟΣ και ΑΓΑΘΟΣ που αποτελούν ιδιότητες του ΘΕΟΥ. Ο Ε. Αργυρόπουλος δεν είναι τυχαίος επιστήμων, αφού έχει διακριθεί διεθνώς για την απόδειξη του Πυθαγορείου Θεωρήματος με περισσότερους από 500 τρόπους. Ισχυρίζεται ότι η ελληνική γλώσσα έχει δημιουργηθεί έτσι, ώστε όχι μόνο να γνωρίζει μέσω της λεξαριθμικής ισοψηφίας τους νόμους της συμπαντικής δημιουργίας, αλλά να διαθέτει και προβλεπτικότητα με τη χρησιμοποίηση εκείνων των λέξεών της που υποδεικνύουν μελλοντικά γεγονότα. Έναντι των 90.000.000 λεκτικών τύπων της ελληνικής, η λατινική διαθέτει εννέα εκατομμύρια και η αγγλική, που κάποιοι ημιμαθείς την έχουν περί πολλού, μόλις 490.000 και 300.000 τεχνικούς όρους, συμπεριλαμβανομένων των ελληνογενών και λατινογενών λεκτικών της δανείων, των αποτελούντων περίπου το 1/3 του λεκτικού της κεφαλαίου. Αυτή τη γλώσσα δεν μας διδάσκουν, αυτή τη γλώσσα δεν σεβόμαστε, αυτή τη γλώσσα συνειδητά μας την κρύβουν, τη φτωχαίνουν και την αποκόπτουν από τις ρίζες της. Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρείας Η/Υ Apple, Τζον Σκάλι λέει ότι: «αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισάγει καινούργιες ιδέες και να της προσφέρει περισσότερες γνώσεις απ’ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα ν’ ανακαλύψει».
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο αφιερώνεται ως ελάχιστος φόρος μνήμης και τιμής στους αείμνηστους δασκάλους μου Γιάννη και Αντώνη Καρατζά που με δίδαξαν στο Λεόντειο Λύκειο της Νέας Σμύρνης να λατρεύω την ελληνική γλώσσα, επ’ ευκαιρία της ημέρας της μητρικής γλώσσας (21.2)
|
Προσεχή ΓεγονόταΠροτεινόμενο VideoΕπισκέπτες σε σύνδεσηΑυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 guests και κανένα μέλος
|
ΝέαΗμερολόγιοVideos |
Άρθρα & ΣτήλεςΤέχνες & Αθλητισμός |
Δήμοι |
Προκηρύξεις & ΙσολογισμοίΆλλα |