H ελπίδα πεθαίνει τελευεταία.

Δυστυχώς για το Δήμο μας φαίνεται ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά στους δημότες του νέου Καλλικρατικού Δήμου δεν θα μπορέσουμε ούτε στο ελάχιστο να τα πραγματοποιήσουμε.

Ούτε καν ένα όνομα στον νέο Δήμο, αντάξιο της εκπάγλου καλλονής του  και της ιστορίας του δεν αποφασίσαμε να δώσουμε.

Πανελλήνια πρωτοτυπία να ονομάζεται ο Δήμος μας τα 3 Βήτα.

Δυστυχώς αυτό που κάποιοι ψιθύριζαν, ότι δηλαδή ένα μικρός πυρήνας της πλειοψηφίας της μιας ενότητας, ονειρεύεται να αποσχισθεί στο μέλλον, είναι ίσως αλήθεια.

Ενιαίος Δήμος όπως το υποσχεθήκαμε στην ουσία δεν υπάρχει.

Ο νέος Δήμαρχος τόσο μετά το πέρας της διαδικασίας εκλογής του, όσο και αργότερα στην τελετή της ορκωμοσίας του στους πανηγυρικούς που εκφώνησε έδωσε ελπίδες.

Είπε στους συνυποψήφιους του για την εκλογή νέου Δημάρχου, δηλαδή σε μένα και στον αντιδήμαρχο Δημ.Δαβάκη ότι αφήνουμε το παρελθόν και όλοι μαζί θα πορευτούμε στο μέλλον ώστε να πραγματοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας και το όραμα του Γρηγόρη Κασιδόκωστα για το νέο Δήμο.

Η συνέχεια διέψευσε τόσο αυτούς που τον πίστεψαν όσο και τον ίδιο.

Ο Νέος Δήμαρχος έχει μια ερμαφρόδιτη σχέση με την αλήθεια.

Λέει μισές αλήθειες και όπως λέει ο σοφός λαός η μίση αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει πρόδωσε τις ελπίδες όσων είχαν την αφέλεια να τον πιστέψουν.

Θα αναφερθώ σε αδιάψευστα γεγονότα, αμυνόμενος, διότι όσοι άκουσαν, έμαθαν, ή διάβασαν τις ωραίες δηλώσεις θα μείνουν με την εντύπωση ότι ενώ έτεινε χείρα συνεργασίας αρνήθηκα.

Μετά από τις δηλώσεις, δύο φορές συναντήθηκα μαζί του, την Μεγ.Πέμπτη, όταν ανέβηκα στο γραφείο του για να του ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και μετά τις γιορτές όταν του ευχήθηκα το Χριστός Ανέστη.

Απλά μου ανταπέδωσε τις ευχές και τίποτα περισσότερο.

Δεν συγκάλεσε τον συνδυασμό για να ανταλλάξουμε σκέψεις και προτάσεις για το μέλλον και να μας ανακοινώσει δια λόγου τις όποιες τελικές αποφάσεις του ως είχε κάθε δικαίωμα να επιβάλει.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια συνέχισε να διαβουλεύεται και πάλι, όπως έκανε και σαν αναπληρωτής Δήμαρχος, με ένα στενό κύκλο Δημ.Συμβούλων.

Έτσι οι περισσότεροι Δημ. Σύμβουλοι μάθαμε από το διαδίκτυο τις αποφάσεις του, οι οποίες όμως, μέρες νωρίτερα, είχαν διαρρεύσει σε πάρκα, πλατείες, καφετέριες και διαδρόμους.

Θαυμάστε πως αντιμετώπισε τη κρίση, η οποία ήδη υπήρχε στον Συνδυασμό.

Είναι δυνατόν να διοικηθεί ένας τόσο μεγάλος Δήμος με τέτοιες συμπεριφορές;

Είναι δυνατόν να εμπνεύσει με τέτοιες ενέργειες τους συνεργάτες που οι δημότες με την ψήφο τους εξέλεξαν;

Τα επιχειρήματα που προέβαλε για να δικαιολογήσει την καρατόμηση των Αντιδημάρχων δεν αντέχουν σε σχολιασμό.

Τόσους μήνες που συνεργάστηκε μαζί τους, εάν είχε σοβαρό πρόβλημα, θα έπρεπε τουλάχιστον εγγράφως να τους έχει προειδοποιήσει. Θα έπρεπε επίσης να έχει συγκαλέσει τον Συνδυασμό, να εκφράσει τις όποιες παρατηρήσεις και να ζητήσει τη συμμόρφωσή τους.

Απλά πράγματα όχι για κάποιον ειδήμονα στα διοικητικά, αλλά για κάποιον με έστω υποτυπώδη εμπειρία και κυρίως με καλή πρόθεση.

Η επιλογή των νέων Αντιδημάρχων με ποια κριτήρια έγινε;

Ο κύριος Ζαχαράτος καθ όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, δηλαδή επί 15 μήνες περίπου, ούτε μία φορά δεν προσήλθε στην υπηρεσία για να ανοίξει έναν φάκελο και να ενημερωθεί για τα προς συζήτηση θέματα των συνεδριάσεων, ώστε με τις γνώσεις του να βοηθήσει ουσιαστικά το έργο της Επιτροπής.

Αλλά και οι παρουσίες του στις συνεδριάσεις ήταν περιορισμένες, και πάντοτε προσήρχετο αργοπορημένος καταναλώνοντας περισσότερο χρόνο να απαντά στις κλήσεις του κινητού του παρά στα προς συζήτηση θέματα.

Όπως πληροφορήθηκα θα του προσλάβουν, ευτυχώς, και σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων.

Όσον αφορά τον δεύτερο Αντιδήμαρχο κ. Διονύση Κοντονή, επί 14 μήνες και αμέσως μετά την μη εκλογή του σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε μία φορά δεν προσήλθε στα προσυμβούλια, στις συνεδριάσεις δε του Δημ. Συμβουλίου συχνά αποχωρούσε πριν το πέρας αυτών.

Ίσως κάποιος, και είναι φυσικό, να υποθέσει ότι από πικρία αναφέρω τα πιο πάνω διότι δεν μου ανατέθηκαν καθήκοντα Αντιδημάρχου.

Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν καλά ότι ούτε κατ ελάχιστον υπήρχε πρόθεση εκ μέρους μου η ανάληψη τέτοιων καθηκόντων.

Πρόθεσή μου ήταν πάντοτε να συνεισφέρω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, επικουρικά και μόνο ιδιαίτερα στους νέους.

Αυτό έπραξα επί 15 μήνες με την καθημερινή παρουσία μου στο Δήμο στη θέση που μου εμπιστεύτηκε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας, να συνεπικουρώ δηλαδή τον Αντιδήμαρχο Δημ. Δαβάκη σε οικονομικά και διοικητικά καθήκοντα χωρίς μισθό βέβαια.

Σημειώστε ότι τα καθήκοντα μου ανατέθηκαν εγγράφως χωρίς να το ζητήσω.

Αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων πλέον και των ψιθύρων να προσθέσω, ότι ακόμη και την αμοιβή μου για την παρουσία μου στα Δημ.Συμβούλια και τις συνεδριάσεις της Οικ.Επιτροπής της προσέφερα  σε ΄Ιδρυμα, παρακρατώντας μόνον τον φόρο που υποχρεούμαι να καταβάλω.

Το αποτέλεσμα της όλης προσφοράς μου δεν ήταν βέβαια ανάλογο της προσδοκίας μου, διότι δυστυχώς το ρουσφέτι εξακολουθεί να είναι ακατανίκητο και δεν υπάρχει η προσήκουσα πολιτική βούληση να κτυπηθεί.

Τέλος μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ την πλειοψηφία του προσωπικού του Δήμου μας για την άριστη συνεργασία μας και να είναι βέβαιοι ότι θα είμαι πάντα κοντά τους.  

Γιάννης Νιτερόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 280 guests και κανένα μέλος