Στη συνεδρίαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, η δημοτική αρχή, με απόφαση του ίδιου του δημάρχου, ψήφισε την έγκριση δαπάνης για κατασκευή εξέδρας για τους επισήμους σε Γέρακα και Παλλήνη, ύψους 1.500 ευρώ! Απόφαση που η αντιπολίτευση καταψήφισε, θεωρώντας ότι η ΄΄λογική της εξέδρας΄΄ στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα και προκαλεί, αλλά και διαστρεβλώνει τον συμβολισμό της ημέρας.

Την ίδια ώρα που η κοινωνία βρίσκεται σε αναταραχή και οι πολίτες είναι φοβισμένοι για το αύριο, στο δήμο Παλλήνης, ενώ ήδη υπήρχε έτοιμη εξέδρα από το παρελθόν, αποφασίστηκε για άλλη μια φορά η ενοικίαση-κατασκευή εξέδρας, όπως και θα συμβεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ήδη σε πολλούς δήμους αποφασίστηκε η κατάργηση εξέδρας για τους επισήμους (όπως στο δήμο Αχαρνών, Πύργου κλπ) και οι ΄΄επίσημοι΄΄ θα βρίσκονται ανάμεσα στους πολίτες. Η συμβολική τελετή και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχει στόχο να υπενθυμίσει στους Νεοέλληνες τι έκαναν οι πρόγονοί τους για αυτούς, προκειμένου να είναι σήμερα ελεύθεροι.

Η μαθητική παρέλαση των νέων τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατά καιρούς προϊόν εκμετάλλευσης από διάφορους ΄΄επισήμους΄΄ και μη, προκειμένου αυτοί να είναι πάνω σε μία εξέδρα, χειροκροτώντας και με στόχο να είναι σε μια φωτογραφία την επομένη. Οι δαπάνες για εξέδρες επισήμων και άλλου είδους πανηγύρια στο δήμο Παλλήνης, καταργεί στην ουσία τον συμβολισμό της ημέρας και δημιουργεί στον κόσμο μια εικόνα αρνητική για τους ΄΄κρατούντες΄΄ του τόπου. Η πραγματική επανάσταση έρχεται όταν ο πολιτικός βρίσκεται ανάμεσα στους πολίτες και όχι κάπου ξεχωριστά ή απόμακρα. Για άλλη μια φορά οι ΄΄μικροί΄΄ και οι ΄΄μεγάλοι΄΄ πολιτικοί του τόπου, βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα μη μπορώντας να κατανοήσουν την κοινωνία και κυρίως τον σφυγμό της νέας γενιάς που ΄΄βράζει΄΄ όλο και περισσότερο με αυτά που γίνονται ακόμη και σήμερα.

Άραγε, έτσι τιμούμε τους ήρωες της πατρίδας μας;

Γράφει ο: Νεκτάριος Καλαντζής*

Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος,

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 197 guests και κανένα μέλος