Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO του Ιανουαρίου τ.έ., για λογαριασμό του NewsBomb*, οκτώ στους δέκα Ελληνες είναι πεπεισμένοι ότι ο Γ. Παπανδρέου “ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία”. (Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009, το ποσοστό έφτανε το 65,1%).

Μόνο το 12,4% πίστευε ότι “έκανε ότι μπορούσε για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας”.

Τί να κάνουμε· ένας στους δέκα δεν θέλει να δει ή είναι αόμματος.

Για τον Αντώνη Σαμαρά, 6 στους 10 πισεύουν ότι “ουσιαστικά αποδέχθηκε το μνημόνιο ακυρώνοντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας” (θέσεις που υπερασπιζόταν διαπρύσια δύο χρόνια). Μόνο 46,5% λιγότεροι από τους μισούς Νεοδημοκράτες πίστευαν ότι “λειτούργησε υπεύθυνα, για ν’ αποφύγουμε τη χρεοκοπία”. 4 στους 10 Νεοδημοκράτες θεωρούν ότι έκανε “κωλοτούμπα”. Υπάρχει κι ένα 14,5% που έχει ζαλιστεί! Δεν ξέρει και δεν απαντά.

Οσο για τον Παπαδήμο - τον παράνομο Πρωθυπουργό - που πολλοί στην αρχή τον πίστεψαν σαν σωτήρα(!), μέσα σε δύο μήνες αποκαλύφθηκε και τον κατάλαβαν ότι είναι “υπηρέτης” των ξένων. Πάνω από 6 στους 10 είναι πεπεισμένοι πλέον ότι αποτελεί επιλογή των δανειστών μας, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους”.

Υπάρχουν βέβαια και ένα 26,9% αόμματοι ή εθελοτυφλούντες ραγιάδες που πιστεύουν ότι “προσπαθεί πραγματικά για να διασωθεί η χώρα”. Ευνόητο είναι ότι η “μπάλα” δεν πιάνει μόνο τους τρεις τους, αλλά και τους Βενιζέλους κι όλους όσους πρωτοστάτησαν και τους ακόλουθους ιδιοτελείς “μικρούς”, που στήριξαν αυτούς και τα “μέτρα” τους, με την ψήφο τους.

Βέβαια από το Γενάρη και δώθε μεσολάβησε το νέο Μνημόνιο κ.λπ. και είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί ακόμη θα έχουν ξεστραβωθεί και τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα για τους εθνικούς μειοδότες, που κάποια στιγμή πρέπει να λογοδοτήσουν.

* www.newsbomb.gr

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 45 επισκέπτες και κανένα μέλος