Τις δικές τους θέσεις για τη ματαίωση του αποτεφρωτήρα στο Μαρκόπουλο, που γράφουμε σε άλλη στήλη, στις 29/2, μας έστειλε η παράταξη "Ανθρώπινη πόλη", τις οποίες παραθέτουμε:

Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι η παράταξή μας δεν αντιτίθεται στην δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών το οποίο θεωρούσαμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε απαραίτητο για την νότια Ελλάδα στα πλαίσια της κατοχύρωσης του συνταγματικού δικαιώματος της αυτοδιάθεσης.

Όμως, ως δημοτικοί σύμβουλοι αυτής της πόλης, οφείλουμε παράλληλα να συνυπολογίσουμε τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια απόφαση για το περιβάλλον μας, την πιθανή οικονομική υποβάθμιση, καθώς επίσης και την αντίθεση της κοινωνίας που κληθήκαμε να αντιπροσωπεύσουμε.

Σε διάφορα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την απόφαση αυτή, για την ματαίωση της δημιουργίας του ΚΑΝ, έγινε λόγος για τα πιθανά οικονομικά οφέλη που θα είχε ο Δήμος από την υλοποίηση του έργου αυτού. Θέλουμε να τονίσουμε και πάλι ότι δεν υφίσταται ή τουλάχιστον δεν μας παρουσιάστηκε καμία οικονομοτεχνική μελέτη από την οποία να προκύπτουν τα έσοδα αυτά. Επίσης στην σχετική συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε η διοίκηση μετά από σχετικό αίτημα της παράταξής μας,  δεν υπήρξε από την πλευρά του κ. Δημάρχου καμία αντίκρουση των επιστημονικών επιχειρημάτων που διατυπώθηκαν από τους ειδικούς.

Τέλος, αυτούς που μας κατηγορούν για σκοταδισμό και θρησκευτικό φανατισμό, ενώ αγνοούν τα προβλήματα της πόλης μας, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει, μέχρι σήμερα, επιβαρυνθεί περισσότερο από κάθε άλλο Δήμο στα Μεσόγεια και μάλιστα από έργα που υποτίθεται ότι λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ στην πράξη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η παράταξή μας λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου και αυτά θεωρούμε πως έχουμε επαρκώς εκπροσωπήσει μέχρι τώρα, όπως βέβαια σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 guests και κανένα μέλος