Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής κύριος Νίκος Καντερές έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, με αφορμή την υπογραφή της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ήταν ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις, με δικαιώματα και ελευθερίες για όλους ανεξαιρέτως. Αυτό το όραμα παραμένει και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Φέτος η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που απορρέουν από αυτήν βγήκε πολύ δυναμικά στο προσκήνιο, αφού σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για να ζητήσουν δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα και ενεργό συμμετοχή στα τεκταινόμενα. Οι χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές, σε πολλές χώρες του κόσμου, διεκδίκησαν τα δικαιώματα που κατοχυρώθηκαν από την Οικουμενική Διακήρυξη του ΟΗΕ πριν από 63 έτη. Πολλοί από αυτούς όμως, αντιμετωπίστηκαν με βία και καταστολή από δυνάμεις, που ποτέ δεν σεβάστηκαν τις αρχές και τις αξίες που απορρέουν από την Διακήρυξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «αραβική άνοιξη», όπου σε ορισμένες χώρες ο αγώνας συνεχίζεται, ενώ σε άλλες τα αυταρχικά καθεστώτα κατέρρευσαν και η ελευθερία του λαού επικράτησε.

Βλέποντας τις μελλοντικές προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διαχρονική προάσπιση των ιδανικών που απορρέουν από την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οφείλουν να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι στην άσκηση πολιτικής από όλα τα κράτη της υφηλίου. Για να ζήσουν οι γενιές που έρχονται, σε έναν κόσμο ελεύθερο με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.»


Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος