Η ανακύκλωση πρέπει να μπει στη ζωή μας να γίνει “έξις” (συνήθεια). Και για να γίνει αυτό  πρέπει να γνωρίζουμε τι επιτυγχάνουμε με την ανακύκλωση. Πόσο ωφελούμε το περιβάλλον. Είναι δηλαδή χρήσιμο να ξέρουμε με κάθε υλικό που ανακυκλώνουμε τι κερδίζουμε...
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ!!

Η ανακύκλωση πρέπει να μπει στη ζωή μας να γίνει “έξις” (συνήθεια). Και για να γίνει αυτό  πρέπει να γνωρίζουμε τι επιτυγχάνουμε με την ανακύκλωση. Πόσο ωφελούμε το περιβάλλον. Είναι δηλαδή χρήσιμο να ξέρουμε με κάθε υλικό που ανακυκλώνουμε τι κερδίζουμε.
Εμείς από αυτή τη στήλη θα αναλύουμε συχνότατα τον τρόπο παραγωγής κάθε υλικού και τι «γλυτώνουμε» με την ανακύκλωσή του. 
 
Ένα γυάλινο μπουκάλι θα φώτιζε
ένα δωμάτιο για 8 ώρες!!

anakiklosi.jpg
 
Για την κατασκευή γυάλινων μπουκαλιών απαιτείται σημαντική ενέργεια αφού τα υλικά από τα οποία αποτελούνται – άμμος, ανθρακικό νάτριο και ασβεστόλιθος -συγχωνεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Υπολογίζεται ότι για την κατασκευή ενός μπουκαλιού καταναλώνεται ενέργεια ίση με αυτή που καίει ένας λαμπτήρας 100W σε οκτώ ώρες.  Αντί λοιπόν να πετάμε στα σκουπίδια αυτόν τον πλούτο ας τον ανακυκλώσουμε. Ένα μόνο γυάλινο μπουκάλι μας δίνει το ίδιο προϊόν με 50% λιγότερη ενέργεια!

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 επισκέπτες και κανένα μέλος