kikiliasΤέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο μαζί με πολίτες και πολιτικά στελέχη ξεχυθήκαμε στους δρόμους του δήμου πανηγυρίζοντας τη νίκη μας στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είχα συμμετάσχει πρώτη φορά ενεργά στο πολιτικό σκηνικό στρατευόμενος στο πλευρό του Γρηγόρη Κασιδόκωστα εκτιμώντας την πολιτική του προσωπικότητα και αξιολογώντας θετικά το έργο του σαν δήμαρχο Βουλιαγμένης. Είχα οραματιστεί «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» να κάνουμε τον τόπο μας όχι απλώς στολίδι φυσικής ομορφιάς τονίζοντας και προστατεύοντας το περιβαλλοντολογικό κάλλος της περιοχής αλλά, και ένα δήμο πρότυπο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Ελπίζοντας να επιλυθούν τα όποια προβλήματα με εξορθολογισμό των εξόδων μας και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον χώρο της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας .

Ένα χρόνο τώρα, προτίμησα να κρατώ για τον εαυτό μου ρόλο υποβοηθητικό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Συνεχίζοντας όμως να δρω άκρως κοινωνικά και πολιτικά μέσα από το λειτούργημα του ιατρού. Ο τρόπος και η συνέπεια με την οποία ασκούσα και ασκώ την επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν εξάλλου τα γνωρίσματα που εκτίμησαν σε μένα οι συμπολίτες μου, εκλέγοντας με δημοτικό σύμβουλο. Μάλιστα προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, από τις αρχές του 2011, στα 2 ΚΑΠΗ του δήμου μας ώστε να σταθώ στην πιο δοκιμαζόμενη, από τη νέα οικονομική κατάσταση, κοινωνική ομάδα αυτή των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.

Σε αυτό τον χρόνο όμως απογοητεύτηκα πολλές φορές. Παρατήρησα πως οι συμπεριφορές των περισσοτέρων από εμάς δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνες των πολιτικών της κεντρικής σκηνής. Συμπεριφορές που δυστυχώς έφεραν την χώρα στο χειρότερο σημείο της σύγχρονης ιστορίας της θέτοντας ταυτόχρονα σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενεών.

Όσο ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας ήταν στην καθημερινότητα του δήμου ενεργά, η παρέμβαση του ήταν καταλυτική και έστω την τελευταία στιγμή πολλά από τα κακώς κείμενα διορθώνονταν και αρκετά προβλήματα επιλύονταν. Η απουσία του εντονότατη, που ανέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο την πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική διαφορετικότητα των στελεχών της συμπολίτευσης.

Φαίνεται να αδιαφορούμε για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, αδυνατούμε να συνεννοηθούμε ακόμα και στα πιο απλά θέματα με συνεχείς και ανούσιες μεταξύ μας συγκρούσεις, ενώ συνεχώς βάζουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες πάνω από το κοινό συμφέρον. Στα περισσότερα θέματα οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν και αυτό είναι πράγματι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια ηγετική ομάδα.

Γι’ αυτό ήμουν σε αυτούς που από την πρώτη στιγμή θέλησαν να βρεθεί μια ξεκάθαρη λύση μετά το πρόβλημα υγείας του δημάρχου μας. Όχι γιατί επιθυμώ την αντικατάσταση του αλλά, γιατί αγωνιώ μαζί τους πολίτες για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και την ανάπτυξη του σε όλους τους τομείς.

Φοβάμαι ότι ο ήδη ελλειμματικός προϋπολογισμός του 2011, τον οποίο και καλούμαστε να αναμορφώσουμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Νοεμβρίου, θα κάνει την καθημερινότητα των δημοτών μας ακόμα πιο δύσκολη αφού πιθανά είναι αυτοί που θα κληθούν, μέσα από αυξήσεις των δημοτικών τελών, να καλύψουν τις αστοχίες των εσόδων ώστε ο δήμος να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στο απολύτως αναγκαίο επίπεδο.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν προβήκαμε σε αναδιάρθρωση των χρεών μας όπως είχα προτείνει στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Και στεναχωριέμαι που σε μια τέτοια δύσκολη εποχή εμείς θεωρήσαμε ότι θα είχαμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο εσόδων, αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Ακόμα και ένα μήνα πριν, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δηλώναμε μάλιστα ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με τον αρχικό μας σχεδιασμό. Γιατί;

Η προχειρότητα αυτή είναι δυστυχώς χαρακτηριστικό μας σε σειρά θεμάτων. Να θυμίσω ότι ακόμα περιμένουμε να δούμε πως θα πρέπει να διαχειριστούμε το ζήτημα του «Νότου», για το οποίο αναμένουμε την γνωμοδότηση από όσο θυμάμαι ενός ειδικού νομικού γραφείου, ή της πλατείας στα Πηγαδάκια. Θέματα που ήρθαν για συζήτηση ως κατεπείγοντα σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και για τα οποία έγινε μεγάλη, διεξοδική και έντονα ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις διαβούλευση αλλά, που ακόμα εκκρεμούν.

Είναι πραγματικά τραγικό σε μια περίοδο με τόσες δυσκολίες και κινδύνους εμείς να φαίνεται ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για το νέο λογότυπο του δήμου ή για να γεμίσουμε τα πάρκα με λουλούδια εποχής. Αν και την τελευταία περίοδο ακόμα και αυτό δεν γίνεται σωστά. Καθημερινά για να βρεθώ στο γραφείο μου διασχίζω ένα περιβολάκι που για αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν τέλειο για εξάσκηση αθλητών ανωμάλου δρόμου, όχι όμως για όσους ήθελαν να ξαποστάσουν σε μια πράσινη γωνιά. Ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες παρατήρησα ότι επιτέλους το συγκεκριμένο έργο προχώρησε. Αν και από το να δίνουμε χρήματα για μπουμπούκια πολύχρωμων λουλουδιών σαφώς προτιμότερο είναι να δώσουμε αυτά τα χρήματα σε όσους καθημερινά παλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες για τους συνανθρώπους τους.

Βλέπετε τρομάζω που από δική μας, αλλά και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, ευθύνη, ανικανότητα και καθυστέρηση υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που εργάζονται για την «Βοήθεια στο Σπίτι» και είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Αν και για το συγκεκριμένο ζήτημα αυτό που με τρομάζει ακόμα περισσότερο και με στεναχωρεί βαθύτατα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί έφθασαν στο σημείο να στείλουν μια καθόλου κολακευτική επιστολή στον τύπο ώστε να προστατευτούν και να πάρουν από εμάς μια συγκεκριμένη απάντηση στο πρόβλημά τους.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για αρκετά ακόμα ζητήματα, που δεν είναι αναγκαίο να αναφέρω αναλυτικά στην παρούσα επιστολή, ζητώ άμεσα από όλους μας να δράσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά με μοναδικό στόχο το κοινό συμφέρον. Ας επιλέξουμε επιτέλους τα κατάλληλα άτομα για κάθε θέση. Ας κάνουμε τις εξαγγελίες μας έργο και ας σταθούμε ικανοί στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ,ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟ.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος