Έφτασε η στιγμή, όλοι οι δημότες μαζί, να αναλάβουμε να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο έργο που θα ανακουφίσει τις ζωές μας...

Γνωρίζουμε καλά ότι όλοι οι δημότες του Ωρωπού περιμένουν χρόνια το μεγάλο και σωτήριο έργο του βιολογικού καθαρισμού. Πρόκειται για μια επένδυση που θα απαλλάξει τον Δήμο μας από τον τρόπο ζωής άλλων εποχών και θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα ύπερσύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο.

Η “μελέτη διερεύνησης χωροθέτησης” που συντάχθηκε είναι έτοιμη να συμπληρώσει τον φάκελλο που θα καταθέσουμε για την χρηματοδότηση του έργου. Το έργο  περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία που:
― διασφαλίζουν την περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου,
― εξασφαλίζουν ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών δεν θα υποβαθμιστεί ούτε ελάχιστα,
― καλύπτουν κι εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού και ακόμη
― μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε το επεξεργασμένο νερό για άρδευση.
Πρόκειται για βιολογικό καθαρισμό 3ου βαθμού που σημαίνει ότι το νερό είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιείται στους κήπους και στα χωράφια μας. Δεδομένου ότι η ποσότητα του θα αγγίζει τα 1,5 εκατομμύριο κυβικά μέτρα αντιλαμβανόμαστε ότι προσφέρει τεράστια οικονομία σε φυσικούς πόρους και χρήμα για όλους. Επιπλέον, η τεχνολογία είναι τέτοια που δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο όπως π.χ. οσμές, και δεν υποβαθμίζει την περιοχή, αντίθετα, δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας.
Η θέση που προτείνεται από τους μελετητές ως ιδανική σύμφωνα με κριτήρια, όπως η δυνατότητα απόκτησης γης και η χαμηλή όχληση των κατοίκων είναι η θέση “Στενό” στα όρια Συκαμίνου - Αυλώνα η οποία απέχει σχεδόν 3,5 χλμ. από το Συκάμινο και 5,5χλμ από τον Αυλώνα. Είναι μια τοποθεσία που ενέκριναν οι 6 από του 7 αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων που αποτελούν την "Επιτροπή Βιολογικού".
Ωστόσο, βρισκόμαστε στη διαδικασία ενημέρωσης των κατοίκων και την τελική απόφαση θα την πάρει μόνο το Δημοτικό συμβούλιο, το ανώτατο όργανο σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Έφτασε η στιγμή, όλοι οι δημότες μαζί, να αναλάβουμε να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο έργο που θα ανακουφίσει τις ζωές μας και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Ο υδροφόρος ορίζοντας θα καθαρίσει, αλλά και οι αντικειμενικές αξίες θα αναβαθμιστούν. Η ζωή όλων θα γίνει καλύτερη.

Στην Ελλάδα και στον Ωρωπό, έχουμε ανάγκη από μεγάλα έργα όχι από μεγάλα λόγια. Από την αρχή της θητείας μας δεσμευτήκαμε γι' αυτό και καθημερινά το κάνουμε πράξη. Ο Βιολογικός του Ωρωπού είναι πρό των πυλών. Σας προσκαλώ να αγκαλιάσετε την προσπάθεια μας και να μην αφήσετε την τελευταία μας ευκαιρία να πάει χαμένη. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Ο Δήμαρχος
Γιάννης Οικονομάκος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος