Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Ζωντανό πτώμα, πια η ελληνική κυβέρνηση...»

«Ζωντανό πτώμα που περιφέρεται επί μήνες φέρνοντας τη δυσωδία του μέσα σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό είναι πια η ελληνική κυβέρνηση.

 Οι πάντες, καλοί και κακοί – εργαζόμενοι, πολιτικά επιτελεία, επιστήμονες, αγορές, στην Ελλάδα, την  Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο – το γνωρίζουν ότι καμία ρύθμιση της τρόικα δεν θα λειτουργήσει και η Ελλάδα είναι σε ένα εκρηκτικό αδιέξοδο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ρισκάρει με το ελληνικό δράμα, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τράπεζές της. Στην πραγματικότητα γίνεται το αντίστροφο, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βουλιάζουν, όπως δείχνει η διαλυτική κρίση στη γαλλοβελγική τράπεζα Dexia.

Η επ΄αόριστον αναβολή της περιβόητης έκτης δόσης αποτελεί πια ένα ωμό και χυδαίο εκβιασμό προς τον ελληνικό λαό. Επέλεξαν λάθος παραλήπτη.

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν στην τρόικα την απάντηση που αξίζει:

-       Κρατείστε την έκτη δόση σας. Δεν την θέλουμε. Κι εμείς θα κρατήσουμε την οικονομία μας ζωντανή, τα μαγαζιά ανοικτά, το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρέπεια μας.

-       Βρείτε τα με τις τράπεζές σας. Είναι δικό σας θέμα, δεν θα σας το λύσουμε εμείς. Εμείς θα κάνουμε ότι κάνει μια χώρα με προοπτική γενικής κατάρρευσης που έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης: Παύση πληρωμών. Ούτε ένα ευρώ πια στους τοκογλύφους. Παύση πληρωμών στους δανειστές, για να σταματήσει πια η γενικευόμενη παύση πληρωμών προς τους έλληνες εργαζόμενους.

-       Ανακοινώστε όσα μέτρα της Ευρωζώνης θέλετε. Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε κανένα. Κι εφόσον το δίλημμα είναι ανάμεσα στο ευρώ και τη σωτηρία της χώρας, η απάντησή μας είναι όχι στο πρώτο, ναι στη δεύτερη.

-       Δεν πρόκειται να πληρώσουμε τον κεφαλικό φόρο μέσω της ΔΕΗ. Δεν έχουμε και δεν θέλουμε, για να καταρρεύσει όλο σας το διεστραμμένο σχέδιο. Ο κόσμος της εργασίας δεν δέχεται ούτε ξένους ούτε ντόπιους δυνάστες.

-       Άνεργοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον δημόσιο είμαστε όλοι στο ίδιο μέτωπο. Τα σχέδια σας για κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και κατακρήμνιση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα οι σαρωτικές απολύσεις με τον μανδύα της «εφεδρείας» στον δημόσιο τομέα αποκαλύπτουν καλύτερα από κάθε επιχείρημα της σημασία αυτής της συμπαράταξης.

-       Θα νικήσουμε.»


Αθήνα 4.10.2010

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 guests και κανένα μέλος