Γράφει ο Νεκτάριος Καλαντζής,
Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης

Oι περισσότερες από τις παρεμβάσεις παρέμειναν είτε σε κομματικό ύφος, είτε σε καθαρά θεωρητικό. Η βούληση της δημοτικής αρχής ήταν να γίνει απλά μια θεωρητικού τύπου συζήτηση...


Με τον πλέον δραματικό τρόπο έληξε η περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακριβώς έτσι όπως ξεκίνησε. Με μια δημοτική αρχή να είναι μακριά από την πραγματικότητα και τους πολίτες, στηριζόμενη στον κραταιό παλαιοκομματισμό της, που την διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια στην εξουσία στον παλαιό δήμο Γέρακα. Δυστυχώς δεν τόλμησε να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό-που παραμένει όλους αυτούς τους μήνες κακός-, οπισθοχωρώντας ακόμη και στα αυτονόητα.

Αναγκασμένη να φέρει στο σώμα προς συζήτηση, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, κατάφερε να πράξει το ακατόρθωτο. Ούτε να φέρει κάποιο ψήφισμα, αλλά και ούτε να δεχθεί κάποιο άλλο, είτε υπέρ, είτε κατά του μεσοπρόθεσμου. Μετά από μια γενικόλογη και αποπροσανατολιστική παρέμβαση του Θ.Ζούτσου για την σημερινή οικονομική κατάσταση, οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις παρέμειναν είτε σε κομματικό ύφος, είτε σε καθαρά θεωρητικό. Η βούληση της δημοτικής αρχής να γίνει μια θεωρητικού τύπου συζήτηση πυροδότησε οκνηρία μεταξύ των μελών του ακροατηρίου, αλλά και εμού, όπου προσωπικά παρόλο που είχα τη διάθεση να τοποθετηθώ ως νέος άνθρωπος κατά του συγκεκριμένου σχεδίου που βάζει ταφόπλακα στην αυτοδοιηκητική λειτουργία και τον Καλλικράτη, απογοητεύθηκα από το επίπεδο και την θεωρητική βάση που ήθελε να βάλει στο θέμα ο δήμαρχος, χωρίς τελικά να κάνω παρέμβαση, βλέποντας ότι δε θα υπήρχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς η δημοτική αρχή Παλλήνης, παρόλες τις εσωτερικές αντιδράσεις που υπάρχουν, βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το τοπικό και το κοινωνικό, μη μπορώντας να καταγγείλει ή να κριτικάρει το κόμμα που την στηρίζει και την πολιτική του.

Η κραυγαλέα απόφασή της να διαθέσει μισθούς 1000 ευρώ στην σημερινή οικονομική κατάσταση για τους προέδρους των νομικών προσώπων (ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακών) και των Σχολικών επιτροπών, καθώς και ήμισυ περίπου του παραπάνω ποσού για τους αντιπροέδρους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ακόμη και μέσα στην ίδια την παράταξη της πλειοψηφίας, με την απόσυρση των θεμάτων να γίνεται λίγες ώρες από την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. Και όλα αυτά σε έξι μήνες μόλις διοίκησης του ενιαίου δήμου Παλλήνης, που φαίνεται ότι μετά τον ΄΄κομματικό΄΄ συμπαραστάτη του δημότη, να συνεχίζονται οι πρακτικές με έμμισθες θέσεις σε τομείς που επιβάλλουν εθελοντική προσφορά. Οι δημότες του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας ευελπιστώ ότι σύντομα θα διαπιστώσουν τη λογική της σημερινής δημοτικής αρχής, που επικεντρώνεται στη δημιουργία ομάδων επιρροής της, με αποκλειστικό στόχο την διατήρηση της εξουσίας και τη δημιουργία επικοινωνιακών και μόνο εντυπώσεων υπέρ της.

Νεκτάριος Καλαντζής
Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος,
Αντιπ/ρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος