Achtung…achtung…achtung!

Άπαντες οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλήθησαν ίνα προσέλθωσιν εις την ψηφοφορία δια το «μεσοπρόθεσμον» Μνημόνιον. Η τοποθέτησίς των εις τα έδρανα εγένετο εις συνθήκας απολύτου τάξεως, τουτέστιν συνεμορφώθησαν ευπειθώς και υποδειγματικώς προς τας υποδείξεις του γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδος schnell…schnell…raus και κατέλαβον τας προκαθορισμένας θέσεις.

Άμα τη εισόδω εις την αίθουσα του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι βουλευτές του τον υπεδέχθησαν ορθοί δια παρατεταμένου χειροκροτήματος και τας ουρανομήκεις επευφημίας sieg heil.

Εις την συνέχεια διενεμήθη αυτοίς ψηφοδέλτιον αναγράφον jawohl και εκλήθησαν ίνα ψηφίσωσι κατά συνείδησιν.

Η Πατρίς και η Δημοκρατία uber alles.

-Άϊντε Μαλάμω μ’...ψήφισε τσούπρα μ’ να σε χαρώ.

-Μπέεεε...

-Γειά σου μανάρι μ’, πρρρ ...!

 

Ένας τυφλός εψήφισε ΟΧΙ. Ένας τυφλός με ολάνοιχτα και φωτεινά τα μάτια της ψυχής του εψήφισε υπέρ Ανθρώπου, Πατρίδος και Δημοκρατίας. Οι υπόλοιποι 154 «ανοιχτομάτηδες» της κυβερνητικής αγέλης εψήφισαν «μπέεε». Με τα μάτια πεταμένα έξω από τον παρά φύσιν, εθνική και κοινοβουλευτική, εθελούσιο συνουσιασμό τους με τους βιαστές της Ελλάδος.

Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Του έπρεπε η τιμή να τον σηκώσουν στους ώμους τους οι διαδηλωτές και να τον περιφέρουν κραυγάζοντες: «Ένας Έλληνας Βουλευτής». Ο ένας που συχνά διά μέσου των αιώνων δείχνει κι ανοίγει τον δρόμο.

Το 401 μ.Χ. ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εδέχετο την έχθρα και την δυσμένεια της αυτοκρατορικής Αυλής της οποίας κατήγγειλε δια πύρινων λόγων την φαυλότητα. Είχε καθαιρεθεί από επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και του είχε επιτραπεί να λειτουργεί σε μιά μικρή εκκλησία, όπου όμως όποιος πιστός τολμούσε να εισέλθει, φακελωνόταν από τους ρουφιάνους του παλατιού. Μιά μέρα ο ιερός Χρυσόστομος έχοντας ήδη τελέσει άνευ εκκλησιάσματος την Θεία Λειτουργία, ανέβηκε στον άμβωνα για να κηρύξει.

-Δέσποτα, μόνον ένας άνθρωπος είναι στον ναό. Για έναν άνθρωπο θα κηρύξεις; τον ερώτησε ο διάκονος. Πράγματι, κρυμμένος πίσω από έναν κίονα του πρόναου, ένας άνδρας έκλαιγε, ποιός ξέρει κάτω από ποιό ψυχικό βάρος.

-Αυτόν τον ένα θέλω ... απάντησε ο μελίρρυτος Ιωάννης. Αυτόν τον ένα.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 guests και κανένα μέλος