Xάρη στην ιδεολογική όσμωση νεο-ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., οι ηγέτες τους, με διαφορά δύο μηνών, μίλησαν στον ελληνικό λαό για τον «νέο πατριωτισμό» τους...

Κατάθεση ψυχής στον Έλληνα  Σταύρο Λάλα

 

 

Xάρη στην ιδεολογική όσμωση νεο-ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., οι ηγέτες τους, με διαφορά δύο μηνών, μίλησαν στον ελληνικό λαό για τον «νέο πατριωτισμό» τους. Προηγηθέντος του Γιώργου Παπανδρέου. Το πως ακριβώς τον εννοούν, λίγο-πολύ το έχουμε καταλάβει. «Βγήκε η πομπή στις στράτες να πομπέψει τους διαβάτες», έλεγαν οι πρόγονοί μας και οπαδοί του παλαιού πατριωτισμού.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε πριν λίγες μέρες, πίσω στην πατρίδα της καρδιάς του, ένας εκπρόσωπος του παλαιού πατριωτισμού. Που μεγάλωσε και ανδρώθηκε μέσα στην πολυεθνική μηχανή του κιμά που λέγεται Αμερική. Και στριφογύριζε για χρόνια στα πιο βαθιά γρανάζια της. Αυτά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Όμως αποδείχθηκε ότι οι γονείς του είχαν φυτέψει, ποτίσει και τρανέψει την Ελλάδα μέσα του. Και την ώρα που έρχεται σε κάποιους ανθρώπους, να «πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ να πουν», ο Σταύρος Λάλας είπε ΟΧΙ.

Και το πλήρωσε με δεκατρία χρόνια στις αμερικανικές φυλακές. Επειδή παρέδωσε στην, κατ' επίφαση ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, πληροφορίες και έγγραφα που φανέρωναν επερχόμενα δεινά για την Ελλάδα από τα μαγειρέματα των Αμερικανών. Προδότης για την πατρίδα που αναγραφόταν στο έγγραφο της ταυτότητάς του. Και η πατρίδα της καρδιάς του, η Ελλάδα, ή μάλλον το ελληνικό κράτος, μένει αδιευκρίνιστο ως τα σήμερα πώς ακριβώς τον βλέπει. Γιατί αφού πρώτα με κάποιο ή κάποια στελέχη της Ε.Υ.Π. τον έδωσε στους Αμερικανούς, ύστερα τον "έγραψε κανονικά" και δεν έδωσε ούτε καν στη γυναίκα του ένα χέρι βοηθείας. Που έπλενε σκάλες για να ζήσει τα δυό παιδιά τους. Προς τιμή του Κώστα Καραμανλή - γιατί η ΕΒΔΟΜΗ δεν έχει ποτέ πρόβλημα να τονίσει και τα υπέρ και τα κατά - επί των κυβερνήσεών του δόθηκε σκληρή διπλωματική μάχη για να εκτίσει ο Σταύρος Λάλας τον μετά την αποφυλάκισή του κατ' οίκον περιορισμό, στην Ελλάδα. Κι έτσι του χαρίστηκαν τελικά τρία χρόνια κατ' οίκον περιορισμού στις Η.Π.Α. και ήρθε στην Ελλάδα και στην οικογένειά του.

 

Στο αεροδρόμιο είδε σωστό παλληκαράκι τον δεύτερο γιo του που τον είχε αφήσει μωρό στην κούνια. Και παρ' όλες τις φορτικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν βγήκε από το στόμα του ούτε μιά λέξη πικρή για το συντεταγμένο ελληνικό κράτος που αντάμειψε την ευεργεσία με προδοσία. Μόνο είπε: «πρέπει νά ‘μαστε αγαπημένοι γιατί είμαστε λίγοι. Αν δεν είμαστε αγαπημένοι, χαθήκαμε».

Ποιούς λέτε να εννοούσε άραγε; Μήπως όλους εμάς, τα δέκα εκατομμύρια Ελλαδιτών Ελλήνων, που τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά για τα συντεχνιακά συμφέροντα των δορυάλωτων κομματικών μας ηγεσιών; Της μπλε, της πράσινης, της κόκκινης, της ροζ «τρανσφόρμερ» παρεούλας. Που ετοιμάζονται εν χορώ να παραδώσουν στα Σκόπια το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας. Και που διαφαίνεται εξαιρετικά απίθανο να τους εμποδίσουμε. Γιατί τους αφήσαμε πολύ λάσκα τα λουριά τόσα χρόνια. Και ξεχάσαμε ότι είναι εκεί που τους βάζουμε, για να υπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας κι όχι για να υπηρετεί εκείνους και τους εντολείς τους η πατρίδα, με δέκα εκατομμύρια Έλληνες αχθοφόρους.

Είναι πολλά όσα θα μπορούσε ο καθένας μας κι όλοι μαζί να κάνουμε για την Ελλάδα. Ως μιa μικρή ανταπόδωση των άπειρων τρόπων με τους οποίους μας έχει πνευματικά και ψυχικά ευεργετήσει. Αν συμπαρασταθούμε σ' έναν Έλληνα που πλήρωσε το τίμημα της αγάπης του για την Ελλάδα, είναι σαν να βοηθάμε την ίδια την πατρίδα μας. Εμάς τους ίδιους δηλαδή βοηθάμε για να αναβαπτισθούμε στις προαιώνιες αξίες της. Ο Σταύρος Λάλας άγγιξε με τα λόγια του την ίδια την ουσία της εθνικής μας επιβιώσεως: «είμαστε λίγοι κι αν δεν είμαστε αγαπημένοι, χαθήκαμε». Ας φανούμε πολλοί γι' αυτόν τον Έλληνα.

 

Στον αριθμό λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας 491 / 774264 - 98, ας βάλουμε όποια κατάθεση ψυχής μπορεί ο καθένας μας. Για να γιορτάσει χωρίς στέρηση, με την οικογένειά του ο Σταύρος Λάλας, τα πρώτα ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια, λεύτερα Χριστούγεννα στην πατρίδα.

Και για να του πούμε ευχαριστώ που διάλεξε τον δύσκολο, τον πολύ δύσκολο δρόμο του να είσαι Έλληνας στους καιρούς μας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 157 guests και κανένα μέλος