Τίμησαν την ημέρα και την ιστορία της παρελαύνοντας, αλλά έδειξαν και την περιφρόνησή τους στους “επισήμους”, κάνοντας τον κόσμο να φωνάξει “μπράβο”, όχι για το βήμα, αλλά γιατί τους εξέφρασε η κίνηση των μαθητών.

Την στιγμή που έπρεπε να στρέψουν το κεφάλι προς τους επισήμους, οι μαθήτριες το έστρεψαν αριστερά ή κάποιες δεν το γύρισαν καθόλου. Άλλη ομάδα μαθητών ντύθηκαν στα μαύρα και έκλεισαν τα στόματά τους με μαύρες ταινίες.

 

Κινήσεις πολύ βαθιές, που δεν τις περιμένανε ίσως από παιδιά. Κινήσεις που αντικατροπτίζουν το αίσθημα των πολιτών για τις πράξεις των πολιτικών. Στους οποίους, διόλου δεν ίδρωσε το αυτί τους... Καταλαβαίνουν πιο πολύ από γιαούρτια.

Ως γνωστόν, ο σεβασμός κερδίζεται δεν απαιτείται.

 

parelasi-1

Όταν παρανομεί ο πολίτης, “το πληρώνει”,

Όταν παρανομεί το κράτος τι γίνεται?

 

Πόσο καιρό μπορείς να βλέπεις το κράτος να παρανομεί και να βιαιοπραγεί εναντίον των πολιτών χωρίς να αντιδράς; Πόση τρομοκρατία μπορείς να υποστείς, χωρίς να αντιδράσεις κι εσύ βίαια; Όταν οι κανόνες του “παιχνιδιού” δεν τηρούνται ούτε απ’ αυτούς που τους καθορίζουν, τότε αναγκάζονται να παίξουν εκτός κανόνων, όλοι οι παίχτες.

Πώς μπορεί να “σκεπάζει” αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων το ίδιο το κράτος και να λειτουργεί αυταρχικά;

Τι πρέπει να κάνει ο κάτοικος της Ανατολικής Αττικής που έχει στα χέρια του απόφαση του δικαστηρίου ότι η κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας είναι παράνομη και κάθε μέρα τα ΜΑΤ τον χτυπάνε και του ρίχνουν χημικά (παράνομα εννοείται) προκειμένου να μπουν οι εργολάβοι και να ξεκινήσουν δουλειά;

Το κράτος γιατί επιμένει να φτιάξει έναν σκουπιδότοπο για τον οποίο σε 2 χρόνια από τώρα θα πληρώνει πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως απαρχαιωμένο; Κι αν κάνει ΧΥΤΥ, γιατί δεν κατασκευάζει πρώτα το εργοστάσιο;

Μεγάλη η λίστα με τα ερωτηματικά και δεν νομίζω ότι θα μου δώσει κανείς απάντηση...

Νομίζω ότι μπορώ όμως να δώσω απάντηση στο πρωταρχικό μου ερώτημα. Όταν λοιπόν το κράτος δεν τηρεί τα νόμιμα συνεχώς, ο κόσμος αντιδρά.

Μέχρι πότε; Μέχρι να βρει το δίκιο του...

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 212 guests και κανένα μέλος