Την γραπτή αυτή απάντηση έδωσε ο Ολι Ρέν στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, για τα βραχυχρόνια (6-12 μήνες) επιδόματα ανεργίας των 454 ευρώ!

Και λέμε ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος «συμφωνεί» μαζί μας, διαστρεβλώνοντας όμως το ορθολογικό περιεχόμενο της δικής μας πρότασης που είχαμε διατυπώσει στην «7η»1 και που αποδέκτες του συσχετισμού πάγιων περιουσιακών στοιχείων και συνολικών οικογενειακών εισοδημάτων ήταν οι παχυλώς «αποζημιωνόμενοι» αιρετοί (Βουλευτές – Περιφερειάρχες – Δήμαρχοι) κι όχι οι πενιχρά στηριζόμενοι ακούσιοι άνεργοι.

 

Τι ανάλυση χρειάζεται η καταφανής και αυταπόδεικτη ορθολογική πρόταση, που θα ‘πρεπε να ισοδυναμεί με αξίωμα – όχι θεώρημα – της οποίας εξ’ άλλου δεν διεκδικούμε την πατρότητα, αφού είχε διατυπωθεί ρητά από τον Ι. Καποδίστρια στην Δ’ εθνοσυνέλευση (4/8/1829).

 

Ο αιρετός επιδιώκει να καταλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα, όχι – υποτίθεται – προς ίδιον όφελος, αλλά για να προσφέρει στο κοινό αγαθό· στο κοινό όφελος· στις κοινές επιδιώξεις! Είναι τιμητικό το αξίωμά τους.

Επομένως πλην της γενικής μειώσεως κατά 20% που είχα προτείνει πέρυσι, συνέδεσα πρόσφατα το ύψος της αποζημίωσης των Βουλευτών κλπ. προς την ίδια καθ’ ενός περιουσία και πάσης πηγής εισόδημα.

Ο άνεργος κύριε Επίτροπε, δεν επέλεξε και δεν επεδίωξε να μείνει άνεργος. Το επίδομα που λαμβάνει είναι η ελάχιστη ανακούφιση. Τι θα του πεις; Σου φτάνει να ζήσεις με τα λεφτά της γυναίκας σου ή του πατέρα σου!

Έως που, νομίζετε, ότι μπορούν να φτάσουν τα «παιχνίδια» των εταιριών διαχείρισης κεφαλαίου (Heads Funds). Η Λυβύη, η Αίγυπτος και οι άλλες χώρες του Μεσογειακού Νότου δεν σας διδάσκουν; Ή θεωρείτε πολύ δύσκολο, μαζί με τους πρόσφυγες μετανάστες, να μεταναστεύσει προς βορρά και το ξεσήκωμα των λαών;

 

ΝΑΙ στην επιδότηση της εργασίας

Με την ευκαιρία να πω ότι αντιθέτως συμφωνώ με την επιδότηση της εργασίας αντί της ανεργίας.

Με ποιά έννοια; Είναι προτιμότερο ο άνεργος, αντί των 454€, έστω για 12 μήνες, να παίρνει 700€ για 18 μήνες, εργαζόμενος. (Αν είναι μάλιστα αποδοτικός μπορεί ενδεχομένως και να «κολλήσει», να παραμείνει δηλαδή αορίστως και πέραν αυτού του χρόνου.

Η επιδότηση να μην πάει προς Δήμους και άλλους οργανισμούς του Δημοσίου, ή μεγάλες επιχειρήσεις αλλά προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Δηλαδή πρωτευόντως μέχρι 4 και σε περιπτώσεις 9 εργαζόμενους και δευτερευόντως μέχρι 50.

Υπάρχουν κι άλλες τεχνοκρατικές λεπτομέρειες που δεν είναι του παρόντος.

 

  1. «ΕΒΔΟΜΗ» 1/1/2011 (κύριο άρθρο) «Ανασκόπηση άρθρων του 2010 για την οικονομία και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος