Ν.Ε.Τ. χανούμ

 

Ένα τέταρτο της ώρας αφιέρωσε η ΝΕΤ στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Σαββάτου, 18 Δεκεμβρίου, για ν’ αναπέμπει διθυράμβους στα τούρκικα σίριαλ του Αντένα!!! Και να τι προσεγμένες σειρές είναι και δώστου τι καλοπαιγμένες και πόσο αποδίδουν την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα της Τουρκίας (εδώ έκλαψα). Κι από κοντά μιά ψυχολόγος να μας αναλύει το τουρκικό πρότυπο του άντρα-αφέντη και άλλα χρήσιμα κοινωνιολογικά συμπεράσματα που μπορούμε να εξάγουμε, όσοι τουλάχιστον φεσώνονται ανελλιπώς από τον ΑΝΤ1. Όποιος πιθανόν αμφιβάλλει ότι η συγκεκριμμένη πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων τηλεθεατών είναι στοχευμένη ενέργεια για να μας καταδείξει πόσο υπέροχη χώρα και λαός είναι η Τουρκία, ας μάθει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κρατικό κανάλι κάνει αβάντα στις τούρκικες σαπουνόπερες του ΑΝΤ1. Άφεριμ γκιαούρ, άφεριμ!

 

Κόψε τις σλοβακίες υπουργέ μου!

 

Βγήκε, λέει ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας και απεφάνθη ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία δεν πληρούν τα κριτήρια της ζώνης του ευρώ, επομένως πρέπει να επιστρέψουν πάραυτα στα εθνικά τους νομίσματα. Θα ενθυμείσθε ίσως ότι η Σλοβακία είναι μία από τις 10 νέες χώρες που επί ημερών Σημίτη εισήλθαν στην Ε.Ε., ανεβάζοντας τον αριθμό των χωρών-μελών από 15 σε 25. Θα ενθυμείσθε επίσης ότι τα μόνα από τα νέα τότε κράτη-μέλη που πληρούσαν τους ενταξιακούς όρους ήταν η Κύπρος και η Μάλτα. Τα υπόλοιπα 8 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Σλοβακία, εισήλθαν ως δορυφόροι των Η.Π.Α. και της Γερμανίας. Τι μπορεί να πει κανείς για την δήλωση του Σλοβάκου υπουργού; Μιλάμε για κράτος-κολοσσό, καθίστε καλά. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς εκτός από το παλαιόθεν ρηθέν: «έκανε κι η μύγα κώ.. κι έχ..ε τον κόσμο όλο».

 

Ανεξιθρησκεία αλά τούρκα

 

Ανήμερα Χριστούγεννα η αστυνομία του τουρκικού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο εισέβαλλε σε χριστιανικούς ναούς και διέκοψε βίαια την Θεία Λειτουργία, εκδιώκοντας πιστούς και ιερείς. Σε μία μάλιστα περίπτωση εξανάγκασαν τον ιερέα να βγάλει τα άμφια. Ας σημειωθεί ότι οι Ελληνοκύπριοι είχαν πάρει άδεια από τις αρχές του ψευδοκράτους για την τέλεση της χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας. Να τα βλέπουν αυτά όσοι «δικοί μας» προοδευτικάριοι κορυβαντιούν υπέρ της ανέγερσης τζαμιών στην Ελλάδα.

 

Περαίωση και στη 17 Νοέμβρη

 

Κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών, δεν έχουν κατά πως φαίνεται τον Θεό τους, εκτός του Μαμμωνά βεβαίως. Έτσι έστειλαν ειδοποίηση για περαίωση και στον ...Σάββα Ξηρό γιά ένα εργαστήρι αγιογραφίας που διατηρούσε. 4.770 ευρώ, παρακαλώ! Ορισμένοι την θέλουν, βρε αδερφέ, την ... τους. Την αποζητά ο οργανισμός τους.

 

Το καλό να λέγεται

 

Σωστή από κάθε άποψη η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον Λαό με δημοψήφισμα. Δεν έχει σημασία ότι δεν διατυπώνει πρώτος μιά σκέψη που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στα χείλη των περισσότερων Ελλήνων. Σημασία έχει να υλοποιηθεί στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος. Χωρίς, ελπίζω, ενστάσεις περί όνου σκιάς από τους συνήθεις κοπτόμενους για την Δημοκρατία μας, αλλά ουσιαστικά νομοθετούντες για την διαιώνιση της ολιγοκρατίας τους. Τα σχετικά φληναφήματα περί «ανωριμότητας» του κατά τα άλλα «κυρίαρχου λαού», απλώς προδίδουν την φασιστοειδή συγκρότηση όσων πολιτικών μας τα ενδύονται ως φύλλον συκής της βουλιμικής αρχομανίας τους. Αρκετά έχει ευτελισθεί το κύρος του κάθε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με τα πολιτικάντικα αλισβερίσια, ερήμην των Ελλήνων πολιτών. Ας παραμείνει προεδρευόμενη η Δημοκρατία μας, αλλά τουλάχιστον ας έχουμε στο κορυφαίο της αξίωμα έναν Πρόεδρο που δεν θα είναι γλάστρα.

 

Και η κακή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται

 

Στραβά ξεκίνησε –όπως αναμενόταν άλλωστε από πολλούς- ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Φοβικός, απόμακρος και αγενής ακόμα και προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. Εάν πιστεύει ότι τις ελιτίστικες και κοσμοπολίτικες καταβολές του, τις συμμερίζεται και η πλειονότητα όσων τον τίμησαν με την ψήφο τους, θα διαπιστώσει λίαν συντόμως την πλάνη του. Και οι ψηφοφόροι του την δική τους, πολύ φοβούμαι.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 guests και κανένα μέλος