Στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές στον ενιαίο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγένης, οι Δημότες με τη ψήφο τους έδωσαν πλειοψηφία στο Συνδυασμό του κ. Κασιδόκωστα.
 
 
 
Αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα, εκφράστηκε ιδιαίτερα εκτός από τη Βουλιαγμένη και στη Βάρη και έτσι αποδείχτηκε  ότι το μήνυμα της ελπίδας, «η Βάρη θα γίνει σαν τη Βουλιαγμένη» που εξέπεμψε ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης, είχε καταλυτικό αποτέλεσμα.
 
Βέβαια για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό το «θαύμα», κατά την άποψή μας, πρώτιστο καθήκον του νέου Δήμαρχου θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας «Καλλικρατικής» αντίληψης. Δηλαδή και οι τρεις πρώην Δήμοι, να αντιμετωπιστούν ισότιμα και σύμφωνα με τις ανάγκες τους, από τη νέα Διοίκηση του  ενιαίου Δήμου.
 
 
 
Δυστυχώς όμως, έφτασαν μόνο λίγες ημέρες στον κ. Κασιδόκωστα για να μας αποδείξει έμπρακτα, το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται τη θεσμική του λειτουργία  ως κοινός Δήμαρχος των τριών πόλεων Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, έστω και αν ακόμη δεν έχει αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα.
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης της 9/12, με δική του εισήγηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η επέκταση του Νεκροταφείου Βουλιαγμένης προς την πλευρά της Βάρης, για τις ανάγκες όμως της Βουλιαγμένης!
 
Η παραπάνω ενέργεια, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, είναι παράτυπη, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βουλιαγμένης, πήρε μία τόσο σοβαρή απόφαση για θέμα που αφορά τους Δημότες του Δήμου Βάρης και μάλιστα χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή συνεννόηση μεταξύ των δύο Δήμων.
 
Μια τέτοια εισήγηση από πλευράς Δημάρχου Βουλιαγμένης, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει από την 1η Ιανουαρίου και μετά, αφού θα έχει αναλάβει τη Διοίκηση του ενιαίου Δήμου.
 
 
 
Επιλέχθηκε όμως από τον κ. Κασιδόκωστα να κλείσει το θέμα  τώρα, «στο δικό του γήπεδο» και πριν από τη συγκρότηση και τη συζήτηση της πρότασης στο πλαίσιο του ενιαίου Δημοτικού Συμβουλίου, για να προκαταλάβει ενδεχόμενες διαφορετικές εξελίξεις από αυτές που ο ίδιος είχε σχεδιάσει.
 
Ενεργώντας όμως με αυτόν τον αιφνιδιαστικό και παράτυπο τρόπο και  χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με κανέναν, ευνοεί εξοργιστικά το Δήμο Βουλιαγμένης, δηλαδή το Δήμο του, σε βάρος των κατοίκων της Βάρης,.
 
 
 
Τέτοιες όμως μεθοδεύσεις, όχι μόνο την ισότητα των Πόλεων και τη «Καλλικρατική» αντίληψη  δεν εξυπηρετούν, αλλά ούτε μπορούν ποτέ να «μετατρέψουν τη Βάρη σε Βουλιαγμένη».
 
 
 
Εκείνο όμως που στην κυριολεξία έχει εξοργίσει όσους από τους Δημότες της Βάρης έχουν πληροφορηθεί το συγκεκριμένο γεγονός, είναι οι τρεις(3)  λόγοι που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης στην εισήγησή του, για να ληφθεί η υπόψη απόφαση:
 
1ος.  «Το Νεκροταφείο της Βουλιαγμένης έχει «μπουκώσει»!
 
2ος. «Είναι ευκαιρία με την επέκταση, να δώσουμε άδειες οικογενειακών τάφων και σε μη Δημότες, γιατί αυτοί πληρώνουν καλά»!
 
3ος. «Μετά την ενοποίηση των Δήμων, η Βάρη που τόσα χρόνια αντιδρούσε στην επέκταση, δεν έχει λόγους τώρα να αντιδρά, αφού είμαστε πλέον ένας Δήμος»!
 
Ο αντίλογος όμως είναι εντελώς διαφορετικός και απέναντι του, τα επιχειρήματα του Δήμαρχου Βουλιαγμένης φαντάζουν εντελώς «σαθρά».
 
 
1ος. Αν το Νεκροταφείο της Βουλιαγμένης έχει «μπουκώσει», τι να πουν  οι Δημότες της Βάρης που το δικό τους έχει «ξεχειλίσει» στην κυριολεξία, για να μεταχειριστούμε και εμείς την ίδια φρασεολογία.
 
Ενδεχομένως αυτό να μην  το έχει διαπιστώσει ακόμη μέχρι σήμερα ο κ. Κασιδόκωστας, γι’ αυτό καλό θα ήταν ή να πάει μέχρι εκεί ή να ρωτήσει τους συνεργάτες του στη Βάρη.
 
Ακόμη καλλίτερα θα ήταν να ζητήσει να ενημερωθεί και για την πρόταση  που έχει κατατεθεί, με ΟΜΟΦΩΝΗ συμφωνία του ΔΣ Βάρης στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου(ΓΠΣ) και η οποία προβλέπει τη  μεταφορά του υπάρχοντος Νεκροταφείου, στο χώρο δίπλα από το Νεκροταφείο Βουλιαγμένης.
 
Εκτός βέβαια και αν θέλει να ακυρώσει αυτήν την πρόταση ως νέος Δήμαρχος, με ό,τι βέβαια αυτό συνεπάγεται για την τύχη του  ΓΠΣ.
 
 
2ος.  Σε όλους τους Δήμους, είναι πάγια η τακτική στα θέματα χρήσης των Νεκροταφείων να έχουν προτεραιότητα οι Δημότες. Επομένως:
 
Σε ποια λογική στηρίζεται η πρόταση εμπορευματοποίησης της ταφής;
 
Ποιος μπορεί να ανατρέψει τα κεκτημένα δικαιώματα των Δημοτών για να μετατραπεί ένα Δημοτικό Νεκροταφείο σε αντίστοιχο VIP;
 
Φυσικά και μπορεί ο Δήμος να δίνει άδειες οικογενειακών τάφων ακόμη και σε μη Δημότες, αρκεί προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα ταφής πρώτα των Δημοτών του. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.
 
 
3ος. Η απαγόρευση για την επέκταση του Νεκροταφείου της Βουλιαγμένης σε έκταση του Δήμου Βάρης για πολλά χρόνια, προέρχεται από το Δήμο Βουλιαγμένης.
 
Η ατολμία όμως των εκάστοτε Διοικήσεων του Δήμου Βάρης, να αντιμετωπίσουν και να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά του Δήμου, έφερε το σημερινό αποτέλεσμα..
 
 
 
Μετά από όλα τα παραπάνω, είναι προφανές ότι, η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βουλιαγμένης, για την επέκταση του Νεκροταφείου προς την πλευρά της Βάρης είναι παράτυπη και με κανέναν τρόπο δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως τελεσίδικη.
 
Αυτή η απόφαση δεν  πρόκειται να γίνει αποδεκτή ποτέ από τους κατοίκους της Βάρης, αν δεν ικανοποιεί και τις δικές τους ανάγκες.
 
 
 
Το θέμα όμως που δημιουργήθηκε, έγινε η αφορμή για να φανούν πολύ πρόωρα προθέσεις, που δεν έχουν όμως καμία  σχέση με αυτό που αναμένουν οι κάτοικοι της Βάρης από τη νέα τους Δημοτική Αρχή:
«Να δουν την Πόλη τους να γίνεται Βουλιαγμένη».
 
 
γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης
 
Δημοτικός Σύμβουλος Βάρης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 393 guests και κανένα μέλος