Κύριε Κουλουβάρη, είστε γιατρός ορθοπεδικός, χειρουργός, αλλά ασχολείστε και με τα κοινά της πόλης της Βουλιαγμένης. Είστε σύμβουλος της πλειοψηφίας. Θεωρείτε ότι έχετε βάλει ένα λιθαράκι στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων;

Ειλικρινά πιστεύω ότι έχω υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και χωρίς σκοπιμότητες τον θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου και ευχαριστώ θερμά όλους τους δημότες που με έχουν τιμήσει τις δύο τελευταίες τετραετίες.

Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί την τελευταία τετραετία κατάφερα να εκπονήσω σπουδαία έργα στο Δήμο μας με την βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κύριο έργο θα έλεγα ότι είναι η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός του Κοινωνικού Ξενώνα Ενηλίκων, όπου koulouvarisσήμερα είναι ένα σύγχρονο κτίριο με όλες τις ανέσεις, το οποίο μπορεί να αποτελέσει την έδρα για πολλά προγράμματα Κοινωνικής Πρόνοιας. Να τονίσω εδώ ότι ο Ξενώνας με τον Καλλικράτη θα ανήκει στον Δήμο και θα πρέπει και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται από τον Δήμο. Ότι λειτουργεί 20 χρόνια και ότι ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος  Νιάρχος δεν είναι μόνο επιτυχια του Δημάρχου και δική μου, αλλά και των εργαζομένων που ασκούν πραγματικό λειτούργημα. Επιγραμματικά έργα:

– Iατρείο διακοπής καπνίσματος

– Πρόγραμμα πυρασφάλειας από Καναδούς αξιωματικούς του Υπουργείου Δασών του Καναδά με χαρτογράφηση όλης της Βουλιαγμένης,  με εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους υπαλλήλους  πυρασφάλειας του Δήμου. Όλα με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

– Πρόγραμμα «Διατροφή και Παιδί» που περιελάμβανε όλες τις εξετάσεις για την πρόληψη της παχυσαρκίας σε όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

– Αγώνες διάθλου – τριάθλου για παιδιά στην Λίμνη.

Με τα παραπάνω αλλά και με την στάση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, νομίζω ότι έχω βάλει κι εγώ ένα λιθαράκι για καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

 

Θα είστε και στην επόμενη αναμέτρηση υποψήφιος;

Ναι θα είμαι υποψήφιος με την “Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης” του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Πιστεύω ότι η μεταβατική αυτή περίοδος είναι πολύ κρίσιμη τόσο για την Βουλιαγμένη όσο και για την Βάρη και την Βούλα. Επίσης με εμπνέει ο Δήμαρχος με την επιμονή του να μεταδώσει το ίδιο μήνυμα και στους γύρω δήμους για περισσότερο πράσινο, καλύτερα σχολεία, σεβασμό στις αρχές του Δήμου, θέματα που έχουν από καιρό ρυθμιστεί στη Βουλιαγμένη.

 

Με εκπλήσσετε, γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι τους διαπληκτισμούς σας με το Δήμαρχο σε διάφορα θέματα που εσυζητούντο αλλά και ιδέες, που προτείνατε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα ήθελα να σταθώ για λίγο σε αυτήν την ερώτηση σας. Πρώτα από όλα να σας τονίσω, ότι όταν κάποιο θέμα υπηρετεί το αγαθό και το ωραίο λόγω της ιδιοσυγκρασίας μου δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστώ να το πετύχω.

Από την άλλη μεριά πρέπει κι εσείς να συμφωνήσετε ότι ο Δήμαρχος – για εμάς τους Βουλιαγμενιώτες είναι ο Γρηγόρης – είναι μία έντονη προσωπικότητα με πραγματικά αγνές προθέσεις, αλλά με ένα ιδιαίτερο τρόπο να τις παρουσιάζει. Θα σας εξομολογηθώ, πως οι περισσότερες από τις ιδέες μου εμπνεύστηκαν από συζητήσεις μαζί του. Θυμάμαι – ο ίδιος μπορεί να το έχει ξεχάσει – ότι με κάλεσε ένα βροχερό βράδυ το Νοέμβριο του 2008 για να μου αναφέρει ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για τον Κοινωνικό Ξενώνα, αφού από το Υπουργείο Υγείας δεν είχαμε καμία βοήθεια. Δύο μήνες αργότερα σαν σύμβουλος σε θέματα υγείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος του έφερα την πρόταση δωρεάς. Ήταν εκείνη η περίοδος που είχαμε διαφωνίες στον τρόπο εκτέλεσης του έργου, αφού πίστευε ότι δεν θα τα κατάφερνα και θα χάναμε την ευκαιρία ανακαίνισης του Ξενώνα.

Ουσιαστικά θα έλεγα ότι δεν είχαμε ποτέ  κάτι να μας χωρίζει, παρά μόνο να μας ενώνει, όπως η απόλυτη προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος· με καλύπτει πάντα η δήλωση του πως περιουσία του Δήμου είναι το πράσινο.

 

Ακομη είναι γνωστό ότι μετά από μιά τέτοια κόντρα καταθέσατε την ανεξαρτητοποίησή σας ως δημοτικός σύμβουλος. Πώς τώραkoulouv.-anna κατεβαίνετε πάλι με τον κ. Κασιδόκωστα;

Σας τόνισα ότι την άποψη μου θα την καταθέσω με κάθε τίμημα. Όταν είχαμε θέμα την πυρασφάλεια εγώ ήμουν και συνεχίζω να είμαι αντίθετος με την αυτόματη πυρόσβεση –βλέπε Φοινικόδασος Ρεθύμνου, Ολυμπία, Σχοινιάς – αλλά είχαμε και την πρόταση των Καναδών, που ήταν επίσης κάθετα αντίθετοι. Υπήρξε μία διαφωνία με άλλον συνάδελφο σε θέμα διαδικασίας και όχι ουσίας. Ήταν μία κακή στιγμή. Αφού δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις το θέμα τακτοποιήθηκε. Δεν είχα καμία προσωπική διένεξη με τον Δήμαρχο και αυτό φαίνεται από το ότι συνεχίσαμε να συνεργαζόμαστε στενά για την υλοποίηση του Ξενώνα.

 

Θυμάμαι πολύ καλά τη μάχη που δώσατε για τα σεμινάρια πυρασφάλειας από ειδικούς Καναδους, που δεν ήθελε ούτε να ακούσει. Και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος, αφού είχατε βρει και τους χορηγούς!

Να σκεφτούμε πρώτα ότι και οι δύο είχαμε και έχουμε τον ίδιο στόχο που είναι η προστασία της πόλης από πυρκαγιές. Εδώ θα μου επιτρέψετε να δώσουμε έμφαση στην Δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η αντίθετη άποψη ακούστηκε παρόλο την διαφωνία μας με τον Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος είχε μία πρόταση πυρασφάλειας εγώ μία άλλη. Οι Δημότες μας πρέπει να είναι ικανοποιημένοι που υπάρχουν και προτάσεις πυρασφάλειας και δωρεές για την εκπόνησή τους. Προσωπικά δεν με επηρέασε καθόλου η διαφωνία μου με τον Δήμαρχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον σέβομαι και δεν αναγνωρίζω ότι επί 24 χρόνια έχει ανεβάσει τη Βουλιαγμένη πολύ ψηλά. Δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω ότι υπάρχει μία τάξη και πειθαρχία στην Βουλιαγμένη, που σπάνια συναντάς σε άλλη πόλη. Δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι από τους λίγους, αν όχι ο μόνος, με πλεόνασμα και χωρίς καθόλου χρέη.

Κύριε Κουλουβάρη, θα προσπεράσω τη διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και θα προχωρήσω στην επόμενω ερώτηση για να μη παρασυρθώ και σχολιάσω...

Γιατι θα σας θυμίσω ότι και στο θέμα της ανακαίνισης του Κοινωνικού Ξενώνα, που πρόσφατα κάνατε τα εγκαίνια, εσείς ένας ήπιος άνθρωπος, χτηπήσατε το χέρι στο τραπέζι!  Δεν φοβάστε μήπως αναγκαστείτε να παραιτηθείτε για άλλη μια φορά;

Νομίζω ότι υπερβάλετε, έχουμε συνηθίσει τον Δήμαρχο τόσα χρόνια να έχει σωστές προτάσεις και ταχύτατα ομόφωνα   να υλοποιούνται. Δεν σημαίνει τίποτα αν κάποιος διαφωνεί με τον Δήμαρχο, γιατί έχει κάποια άλλη πρόταση. Κι αυτή η διαφωνία μπορεί να φανεί πιο έντονη σε ένα δήμο όπως η Βουλιαγμένη, όπου σχεδόν σε όλα τα θέματα έχουμε πλήρη ομοφωνία, ακόμα και από την μειοψηφούσα παράταξη.

 

Δεν νομίζετε, ότι ένας δήμαρχος μετά από 24 χρόνια ενασχόλησης, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε;

Θα σας απαντήσω με το εξής επιχείρημα: κατά την διαδικασία της ειδίκευσής μου ως Ορθοπεδικός Χειρουργός στην Ελλάδα και της εξειδίκευσής μου στο εξωτερικό, είχα και έχω την ευλογία να εκπαιδεύομαι και να συνεργάζομαι με σπουδαίους επιστήμονες της Ορθοπεδικής. Είναι 20 χρόνια Καθηγητές και δεν έχουν πάψει λεπτό να είναι χρήσιμοι στην πρώτη γραμμή. Νομίζω ότι έχει πολλά ο Γρηγόρης να διδάξει σε μελλοντικούς υποψηφίους Δημάρχους.

 

Θα έλεγα λοιπόν ότι τώρα είναι απαραίτητη και άμεσα αναγκαία η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Κασιδόκωστα αφού – κατά την γνώμη μου – είναι ο μόνος που έχει την δυναμική και την θέληση μακριά από σκοπιμότητες να βάλει μία τάξη σε καίρια θέματα που τόσα χρόνια ταλανίζουν τις γύρω πόλεις. Η εποχή μας είναι ιδιαίτερη, με τη χώρα μας σε τέλμα, με την έλλειψη αξιοπιστίας στους «πολιτικούς». Λίγα μηνύματα μπορούμε να περάσουμε στα παιδιά και να μας πιστέψουν. Ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας έχει δείξει τόσα χρόνια μία άλλη μορφή πολιτικού μακριά από προσωπεία, επάρσεις,..

Έχει να δείξει τεράστιο έργο και μία πόλη –τη Βουλιαγμένη – να τον αποδέχεται σχεδόν σύσσωμη για 24 χρόνια.

Νομίζω, είναι ο μόνος που το αξίζει δικαιωματικά να θέτει τον εαυτό του ως υποψηφιότητα. Παρακαλώ να δώσετε έμφαση και στον προεκλογικό του αγώνα, αφού ποτέ δεν θα τον ακούσετε να σχολιάζει τους άλλους συνυποψηφίους.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος