Ο Δ. Κιούκης, χρησιμοποιώντας γλωσσική ακηδεία, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 23/6, επετέθη στον Αγγελο Αποστολάτο, κατηγορώντας τον ότι γέμισε την παραλία νυχτερινά κέντρα όταν ήταν δήμαρχος.

Ο Αγγ. Αποστολάτος επικαλέστηκε τον Δήμαρχο Γ. Μάντεση, λέγοντας: Κύριε Δήμαρχε, μπορείτε να μου πείτε ένα νυχτομάγαζο που έφτιαξα επί θητείας μου; Ήσασταν πρόεδρος τότε και πολλοί από τους συμβούλους της πλειοψηφίας σήμερα ήταν σύμβουλοι και τότε.

Ο Δήμαρχος Γ. Μάντεσης, πράγματι στάθηκε στο κύρος του, και είπε την αλήθεια.

«Το 1987 βρήκαμε να λειτουργούν το Le Palmier, το Σμαράγδι σαν ταβέρνα, το Βο δούλευε όπως δουλεύει και σήμερα, το Rive το ίδιο, αυτός εδώ ο χώρος του Δημαρχείου ήταν ήδη εγκαταλειμένος από το Catering και ήταν κλειστό. Εδώ άνοιξε το La Playa ως εστιατόριο και όχι όπως έγινε μετά. Το Αρχιπέλαγος το βρήκε ο Αποστολάτος ως νυχτερινό κέντρο και κατέβαιναν τα μεγάλα ονόματα της πίστας τότε (Στανίση κλπ.). Κατέβαινε ο αείμνηστος Παπανδρέου και χόρευε…».

 

Το Πολιτιστικό Κέντρο

έγινε Catering

 

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το σημερινό Δημαρχείο ήταν το «Pamela’s”, που το 1984 δόθηκε από την τότε Κυβέρνηση στο Δήμο για να γίνει Πολιτιστικό Κέντρο. Ο Ιωάννης Κιούκης αντ’ αυτού το ενοικίασε ως  Catering. Και μετέπειτα έγινε το La Playa.

Είπε χαρακτηριστικά ο υιός Κιούκης: «Πήρε ο Γιάννης ο Κιούκης, αυτό το κτίριο. Το πήρε για να γίνει πολιτιστικό κέντρο. Και παράλληλα να γίνει και δημοτική επιχείρηση. Ο τότε νεοσύστατος Δήμος που δεν είχε την υποδομή και τα έσοδα, έκανε 2 χρόνια για να καταλήξει τι μπορεί να γίνει. Το αποτέλεσμα ήταν μεγάλα συμφέροντα νυχτερινών κέντρων, δεν λέω όνομα, αλλά στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στην Γλυφάδα, προσπάθησαν με παρεμβάσεις τους να ακυρώσουν την παραχώρηση και να γυρίσει το κτίριο αυτό στον ΕΟΤ για να γίνει μπουζουκομάγαζο. Τότε βρέθηκε η λύση να μισθωθεί με απόφαση του ΕΟΤ στην  Olympic Catering, η οποία ήταν μια προβληματική επιχείρηση.

Φτιάξανε το μαγαζί αυτό, που για να το κάνει ο Δήμος έπρεπε να δαπανήσει τον προϋπολογισμό ενός έτους, δεν πήγε καλά το μαγαζί, εγκαταλείφθηκε και ήρθε και το πήρε ο κ. Αποστολάτος, πολύ καλά έκανε και έβαλε το Δημαρχείο, πολύ καλά έκανε και το έδωσε σε καφετέρια…».

Και απορεί κανείς, πέραν από τις φοβερές ανακρίβειες που περιγράφει,  ποιος λοιπόν μετέτρεψε το πολιτιστικό κέντρο σε μαγαζί; Ο ίδιος ο υιός Κιούκης ομολογεί ότι το έκανε ο πατέρας του, κάτω από την πίεση μεγάλων συμφερόντων!!!

Και ο ίδιος ο Κιούκης ομολογεί ότι ο Αποστολάτος το έκανε καφετέρια το La Playa. Δεν το έκανε νυχτερινό κέντρο!

 

Διέψευσε τον Κιούκη όσον αφορά το Δημαρχείο

 

Στις αιτιάσεις του Κιούκη ότi δεν ενήργησε ορθά ο Αποστολάτος στην μίσθωση με το La playa, δευψεύσθη από το Δήμαρχο Γ. Μάντεση λέγοντας:

Όταν έκανε την εκδήλωση ενδιαφέροντος ο Αποστολάτος για το  La playa το 50% θα το έπαιρνε ο Δήμος για τον καθαρισμό της παραλίας και το άλλο 50% θα το έδινε στον ΕΟΤ. Όταν ανέλαβα εγώ ήρθε στο Δημόσιο Ταμείο Γλυφάδας, να μου κατασχέσουν 151 εκατομμύρια δραχμές γιατί ουδέποτε αποδόθηκαν τα μισθώματα στον ΕΟΤ.

Δεν έχει δίκηο ο Κιούκης.

 

Θανόπουλος: Κύριε Δήμαρχε, με λυπεί το γεγονός ότι προσπαθείτε να βάλετε μπλάνκο, στην ιστορία με τα νυχτερινά κέντρα.

 

Ο Γιάννης Σκουμπούρης επεσήμανε ότι συζητάμε θέματα που δεν είναι απλά εκτός ημερήσιας διάταξης αλλά είναι προεκλογικά, μια που σε 4 μήνες έχουν εκλογές.

Τόσο η θητεία του κ. Αποστολάτου, αλλά στον ίδιο περίπου βαθμό με το ίδιο κριτήριο των 12 χρόνων, η παραλία πόσο ελεύθερη και πόσο ανελεύθερη είναι;

Εγώ δεν βλέπω καμία ποιοτική διαφορά στην παραλία, ούτε τότε  ούτε τώρα.

Αρα η κριτική είναι ίδια για όλα αυτά τα χρόνια (το Palmier υπάρχει, το Σμαράγδι, υπάρχει, το Βο υπάρχει).

Τόνισε ότι ο Δήμος είναι θεσμός και πρέπει να μείνει έξω από συνδυασμούς. Χαρακτήρισε σφάλμα τη συμμετοχή του Δήμου σε μια δραστηριότητα ενός συνδυασμού, όσον αφορά την κατάληψη του κάμπινγκ.

Γίνεται μία μάχη στην παραλιακή ζώνη. Εκεί που πήγατε δεν είναι πλαζ. Είδατε ότι οι μηνύσεις για τις πλαζ έγιναν. Και κινδυνεύουμε να γίνει ένας συμψηφισμός…

Η μάχη για την παραλία είναι στη Β’ πλαζ και στην Α΄ πλαζ. Εκεί που είναι συντεταγμένος ο στρατός.

 

Ποιος μιλάει!

Ο Δ. Κιούκης χαρακτήρισε τον Αγγ. Αποστολάτο επικίνδυνο για την πόλη, “γιατί είναι ο ίδιος κατασκευαστής μεγάλων τουριστικών κέντρων στην Κεφαλλονιά και το Βόλο!”

Σ.Σ.: Τότε πρέπει να φύγει το μισό δημοτικό συμβούλιο και πρώτος πρώτος ο ίδιος αφού ασχολείται με χωματουργικά και διετέλεσε μάλιστα Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος!

 

Αγανάκτηση και αγωνία κατέθεσε ο Παν. Σωτηρόπουλος υπεύθυνος της πυροπροστασίας, γιατί έμεινε η πόλη για δύο εβδομάδες, ανοχύρωτη, αφού το μοναδικό όχημα πυρόσβεσης ήταν χαλασμένο και το άλλο που το είχαν ακινητοποιημένο, το απέσυραν για διάλυσή του.

Εριξε δε τις ευθύνες στην Υπηρεσία περιβάλλοντος.

 

 

Αντίο 3ο

Γυμνάσιο-Λύκειο

 

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε το σώμα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, προ ημερησίας, ότι από έγκυρη πληροφορία που είχε από τον Μαγκριώτη, του μετεφέρθη ότι η απαλλοτρίωση δεν θα γίνει, είναι πολύ ακριβή και με την ένωση του «Καλλικράτη» θα υπάρξουν χώροι στη Βάρη!

 

Σ.Σ. Θυμάστε που σας τα ‘λεγα, όταν μιλούσαμε για τον «Καλλικράτη»;

 

Την ίδια πληροφορία έχουμε κι εμείς – εγκύρως – από μεριά της Βάρης.

 

Οσο κι αν «πονάει», η Μ. Μαυραγάννη, ενοχλήθηκε από τα όσα είπε ο Γρ. Κωνσταντέλλος, (οι αλήθειες πάντα πονάνε), δυστυχώς όμως, «ξύπνησαν» αργά, όπως περίπου είπε η Ηλ. Τσιριγώτη τονίζοντας: «φοβάμαι ότι κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Περιμέναμε δώδεκα χρόνια και έρχεστε τώρα να λέτε τι;».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 130 guests και κανένα μέλος