Ο Οργανισμός Αθήνας έχει αποφανθεί αρνητικά για τα αιολικά πάρκα στην Αττική γενικώς. Ετσι η Νομαρχία ανακαλεί τις μελέτες που αφορούν τα συγκεκριμένα έργα των οποίων είχε ξεκινήσει διαδικασία διεκπεραίωσης...

Κουβαράς, Καλύβια, Μαρκόπουλο και Κερατέα

Ο Οργανισμός Αθήνας έχει αποφανθεί αρνητικά για τα αιολικά πάρκα στην Αττική γενικώς. Ετσι η Νομαρχία ανακαλεί τις μελέτες που αφορούν τα συγκεκριμένα έργα των οποίων είχε ξεκινήσει διαδικασία διεκπεραίωσης.

Αντίθετοι οι Δήμοι Καλυβίων και Κερατέας

Ο Δήμαρχος Φιλίππου που παρευρίσκετο στο Νομ. Συμβούλιο τόνισε ότι οι ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να αποδώσουν ούτε το 1% της παραγωγής, και δεν έχει νόημα να γεμίσουν τα βουνά ανεμογεννήτριες (42 το αριθμό). Δυο τούφες πράσινο έχουν μείνει στο Πάνειο και εκεί προβλέπονται 42 ανεμογεννήτριες, είπε χαρακτηριστικά.

75 Πάνεια όρη θέλουμε για να καλύψουμε 75 Μ W ενέργεια, πράγμα αδύνατον, είπε ο πρόεδρος της Κερατέας Αδάμης δείχνοντας έτσι την αναποτελεσματικότητα των ανεμογεννητριών.

Ο νομ. Σύμβ. Σταύρος Ιατρού αναφερόμενος είπε ότι δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα όπου εγκαθίστανται και σωστά είχε αποφανθεί αρνητικά ο Οργανισμός Αθήνας. Αλλά είναι ο μόνος - από όλες τις επιτροπές που γνωμοδοτούν και όλοι έχουν κάνει τη δουλειά τους - που δεν απάντησε ότι υπάρχει τέτοια απόφαση, και πιστεύω σκόπιμα.

Επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα είμαστε κάτω από το 1% αλλά Διεθνής Οργανισμός είναι στο 1% και η Ευρωπαϊκή Ενωση στοχεύει να το ανεβάσει στο 15%!

Από στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ σε ετήσια βάση αλλά και διεθνώς οι ήπιες μορφές ενέργειας πρέπει να μπούνε σε μεγάλες μονάδες κατανάλωσης ενέργειας.

Τον προβληματισμό εξέφρασε και ο αντινομάρχης σε θέματα υγείας Στ. Παπασταυρόπουλος, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το πρόβλημα που βιώνει το Λαύριο με την ΔΕΗ. (δήμαρχος, κάτοικος και γιατρός) «Κρεμάνε το πρωί οι νοικοκυρές το σεντόνι και το απόγευμα είναι γεμάτο καρβουνίδια. Και να μη μιλήσω ιατρικά τί γίνεται! Κάποια στιγμή πρέπει να καταργηθούν αυτά τα εργοστάσια. Αν έρθετε μια ήσυχη ημέρα στο Λαύριο θα δείτε ότι έχει σύννεφα καπνού από το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Θέλω να είμαστε πιο σκεπτικιστές σ' αυτό το θέμα», κατέληξε.

Καντερές και Παπουτσής υπεραμύνθηκαν των αιολικών πάρκων, και εκ της ειδικότητάς του ο Καντερές (μετεωρολόγος). Η απόφαση παρ' όλα αυτά πάρθηκε ομόφωνα.

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος