«Προκλητικό» χαρακτηρίζουν τον εκδότη Μάκη Κουρή σε ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων επτά επαγγελματικές ενώσεις Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης (ΜΜΕ)...

«Προκλητικό» χαρακτηρίζουν τον εκδότη Μάκη Κουρή σε ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων επτά επαγγελματικές ενώσεις Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Ο χαρακτηρισμός αναφέρεται στην …ηθικοπλαστική καταγγελία του εν λόγω εκδότη σε τηλεοπτική εκπομπή για τη «διαπλοκή» και το «νταβατζιλίκι» του επαρχιακού τύπου, και τον προκαλεί να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει – αν έχει – στα αρμόδια όργανα, άλλως και ο Μάκης Κουρής και όποιος άλλος «θα ‘ναι κοινοί συκοφάντες».

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στις 21 Μαρτίου τ.ε. στον «Παρατηρητή» της Λακωνίας απ’ όπου και την αναδημοσιεύουμε. Την εκπομπή έχουμε καταγράψει και εμείς.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙOΚΤΗΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

«Δράστης» αυτή τη φορά ο εκδότης κ. Μ. Κουρής, ο οποίος με ισοπεδωτικό και απαξιωτικό τρόπο «αποκάλυψε» πως στην Ελληνική Περιφέρεια βρίσκονται και δραστηριοποιούνται οι «θρυλικοί» και μονίμως αναζητούμενοι «νταβατζήδες» των Μ.Μ.Ε.

Προκλητικός ο εκδότης ενός εβδομαδιαίου – Αθηναϊκού – εντύπου, ένωσε τη φωνή του με κάποιους που κατά καιρούς ανακαλύπτουν τη διαπλοκή στην Περιφέρεια και αγνοούν(;) αυτό που γνωρίζουμε όλοι, δηλαδή τη σήψη και την παρακμή του υδροκέφαλου Αθηναϊκού κέντρου.

Υποστήριξε ο κ. Κουρής την ύπαρξη «διαπλοκής» ανάμεσα στα Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας και στους βουλευτές, γνωρίζοντας βεβαίως το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, που καθορίζει τα ζητήματα προβολής των τελευταίων στα Μ.Μ.Ε.

Προκαλούμε τον κ. Κουρή και οποιονδήποτε άλλον γνωρίζει το παραμικρό για παράνομες συμπεριφορές να καταθέσει τα στοιχεία στα αρμόδια όργανα.

Στην αντίθετη περίπτωση τόσο ο κ. Κουρής, όσο και οποιοσδήποτε άλλος θα ‘ναι κοινοί συκοφάντες.

Ενοχλεί φαίνεται το εκδοτικό κατεστημένο της Αθήνας, η ύπαρξη δυνατού και αυτόνομου Περιφερειακού Τύπου.

Ο στόχος είναι προφανής και οι μέθοδοι δημοφιλείς από τα συγκεκριμένα κέντρα: Βάζουμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα, την εκτοξεύουμε και "όποιον πάρει ο Χάρος"…

Τα Μ.Μ.Ε. της ελληνικής Περιφέρειας είναι αποφασισμένα να πάψουν πια να αποτελούν τον "αδύναμο κρίκο" και το στόχο όλων εκείνων που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, από τις δικές τους ευθύνες, την κοινή γνώμη.

Η ενιαία έκφρασή μας αποτελεί το πρώτο βήμα. Η διεκδίκηση όσων δικαιούται η Περιφέρεια είναι η προσπάθεια μας. Και σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε απέναντι εκείνους, που με διάφορους τρόπους, θέλουν να μας ακυρώσουν συκοφαντώντας το ρόλο αλλά και τον αγώνα μας.

― Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων

― Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας

― Ενωση Ιδιοκτητών Επαρχιακή Τύπου

― Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων

― Ενωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

― Ενωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος

― Πανελλήνια Ενωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών

Την παραπάνω ανακοίνωση προσυπογράφει και η Ενωση Συντακτών – Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Εντύπων Αττικής και η εφημερίδα μας, η οποία από "πρώτο χέρι" γνωρίζει ποιοι είναι οι "νταβατζήδες" που μανιπουλάρουν όχι μόνο εκπομπές και δημοσιεύματα, αλλά και κρατικούς λειτουργούς και Υπουργούς, που ακυρώνουν στην πράξη όποια, καλοπροαίρετη προσπάθεια εξορθολογισμού, εκσυγχρονισμού ή "επανίδρυσης" του κράτους.

Εκείνο που δεν πρόσεξαν ίσως οι επαρχιακές επαγγελματικές οργανώσεις των Μ.Μ.Ε., είναι ότι ναι μεν ο Μ. Κουρής "ανακαλύπτει" και καταγγέλλει τα επαρχιακά Μ.Μ.Ε. για "διαπλοκή", ο ίδιος όμως – ΤΟ ΠΑΡΟΝ – έχει καταφέρει να χαρακτηρίζεται από το Υπουργείο Τύπου, ως «επαρχιακός», ώστε «να θερίζει από εκεί που δεν σπέρνει».

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος