Το Σάββατο 18 Μαρτίου, ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «ΚΕΚΡΟΠΙΑ», Θωμάς Πρόφης, παρέθεσε δείπνο στο «ΙΣΤΟΡΗΜΑ» τιμώντας τους, επί σειρά ετών και καθ’ οιονδήποτε τρόπο, συνεργάτες της εφημερίδας, αφού πήρε την απόφαση να την κλείσει οριστικά, όπως μας δήλωσε...

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «ΚΕΚΡΟΠΙΑ», Θωμάς Πρόφης, παρέθεσε δείπνο στο «ΙΣΤΟΡΗΜΑ» τιμώντας τους, επί σειρά ετών και καθ’ οιονδήποτε τρόπο, συνεργάτες της εφημερίδας, αφού πήρε την απόφαση να την κλείσει οριστικά, όπως μας δήλωσε.

Στο δείπνο παρέστησαν, μετά των συζύγων τους, από πλευράς συντακτών η Αγγελική Τσεβά, η Ειρήνη Μπιλικού-Κοντομάρη, η Βαρβάρα Γκιόκα, ο Δημήτριος Έλληνας και ο Στέλιος Τριανταφυλλίδης. Παρέστησαν επίσης από το χώρο της παραγωγής το ζεύγος Μιχάλη Τουμπή, το ζεύγος Κυριάκου Πανίτσα, το ζεύγος Γιώργου Μανιάτη και οι γραφίστες Ράνια Τσιλογιαννοπούλου και ο Μάκης Τσιμπουρίδης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Ειρήνη Μπιλικού με κάποιους συμβολικούς στίχους της και η Αγγελική Τσεβά με το παρακάτω κείμενο:

“H εφημερίδα δεν έχει τέλος”

«Αγαπητέ μου Θωμά,

Θέλω να σε ευχαριστήσω για την ιδιαίτερη τιμή που μού ’κανες να συμμετέχω κι εγώ, με τις σκέψεις μου, γράφοντας στην εφημερίδα που εσύ δημιούργησες και φρόντισες να σταθεί στα πόδια της και σε δύσκολους, ακόμα, καιρούς, την «ΚΕΚΡΟΠΙΑ».

Και η εφημερίδα και το ραδιόφωνο δεν έχουν τέλος. Κι αυτό διότι έχουν χαραχθεί τόσο βαθιά στην ψυχή μας που θα τελειώσουν μόνο τότε που εμείς θα φύγουμε για το αέναο ταξίδι μας. Ευχαριστώ».

Η Διεύθυνση και το προσωπικό της Μ. Τουμπής Α.Ε., που τα τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη της στοιχειοθεσίας, εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας της εφημερίδας «ΚΕΚΡΟΠΙΑ», απηύθυνε ευχές στον Θωμά Πρόφη λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήσατε το Σάββατο 18 Μαρτίου στο «ΙΣΤΟΡΗΜΑ», θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την υπέροχη βραδιά, στην οποία παρευρεθήκαμε. Η εκδήλωση ήταν άψογη, συγκινητική και ζεστή και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ιδανικότερο τρόπο να αποχαιρετήσουμε όλοι την «ΚΕΚΡΟΠΙΑ», ένα από τα σημαντικότερα και γενναιόδωρα προς τον τόπο σας προσωπικό έργο.

Ανοιχτό πάντως άφησε ο Θωμάς Πρόφης το ενδεχόμενο μιας «άλλης αρχής», όπως είπε, «δοθέντος ότι για μας τους ορθόδοξους Έλληνες κάθε “θάνατος” οδηγεί σε καινούργια αρχή με την έννοια της “Ανάστασης”».

Kαι η KEKPOΠIA δεν είναι “νεκρή”, θα προσθέταμε εμείς.

Mια ξεχωριστή βραδυά στο Pόταρυ Παλλήνης

“O καρκίνος του μαστού και οι προσδοκίες από το εμβόλιο” ήταν το θέμα που προσέγγισε ο Pόταρυ Παλλήνης μέσω ενός μεγάλου επιστήμονα για το μαστό, και ένα θέμα που πρέπει καθημερινά να υπομνίσκουμε στις γυναίκες για πρόληψη, αφού κάθε χρόνο χάνονται γυναίκες που αν φρόντιζαν να είχαν ενημέρωση, θα ζούσαν.

Eνας ανεπανάληπτος Eπιστήμονας που μέσα στο μεγαλείο της επιστημονικής εξειδίκευσής του, είχε το χάρισμα της απλότητας, της ευγένειας, της καταδεκτικότητας, που εντυπωσίασε το ακροατήριο.

O καθηγητής Xειρουργός - Mαστολόγος Σταμάτης Bασίλαρος, - από τις κορυφές στην ειδικότητά του - με πολλές περγαμηνές και έρευνες, ανέπτυξε το επιστημονικό του θέμα “O καρκίνος του μαστού και οι προσδοκίες από το εμβόλιο”.

O γιατρός ήταν πολύ κατατοπιστικός και σε προβολή βίντεο παρουσίασε κλινικές εικόνες και στατιστικές.

Παρά ταύτα στο τέλος της ομιλίας του, ο γυναικείος πληθυσμός τον κατέκλυσε με ειδικότερες ερωτήσεις στις οποίες ο γιατρός υπομονετικά απάντησε σε όλες.

ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το Δήμαρχο Φώτη Μαγουλά, ο εορτασμός της Γυναίκας να πραγματοποιείται κάθε χρόνο τιμητικά στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Η γυναίκα συγκεντρώνει πολλαπλούς ρόλους κατά τη διάρκεια της ζωής της: σύντροφος, μάνα, σύζυγος, εργαζόμενη, γιαγιά. Για το λόγο αυτό η γυναίκα της 3ης ηλικίας χρήζει ιδιαίτερης τιμής, έχοντας ανταποκριθεί επιτυχώς σε όλους αυτούς τους ρόλους και ταυτόχρονα αποτελώντας ζωντανό πρότυπο για τις νεότερες.

Έτσι και φέτος, στις 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός σε τοπικό πολυχώρο.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι παρευρισκόμενες κυρίες του ΚΑΠΗ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του Xρήστου Σταυρίδη με θέμα «η θέση της γυναίκας στην Αρχαία Ελλάδα» και έπειτα να απολαύσουν καφέ, τσάι και εδέσματα.

ΘEMEΛIOΣ ΛIΘOΣ ΣTO NΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΠATΩN

Θεμελιώθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου το ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ των Σπάτων που βρίσκεται σε μια πανέμορφη περιοχή γεμάτη ελαιόδεντρα, 300 μέτρα Νοτιοανατολικά από τα όρια του κεντρικού οικισμού.

Στην τελετή της θεμελίωσης χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος ενώ ο θεμέλιος λίθος ετέθη από τον Δήμαρχο Αθανάσιο Ν. Τούντα.

Eνα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Χρήστος Μάρκου, ο οποίος ανέφερε ότι το ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ κατασκευάζεται σε ιδιόκτητη έκταση 23 στρεμμ., που αγόρασε πρόσφατα ο Δήμος και έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατασκευή γίνεται από σκυρόδεμα με οροφή από μεταλλικό χοροδικτύωμα. Το ισόγειο έχει εμβαδόν 2.317.09 μ2, ο μεσόροφος 411,23μ2 και οι κερκίδες 411,23μ2, δυναμικότητας 1198 θεατών. Ο αγωνιστικός χώρος θα εξυπηρετεί τα αθλήματα Mπάσκετ, Bόλεϊ, Xαντμπολ, Tέννις, και ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.

Aκατάλληλη αντικολλητική φόρμα κέικ

Σε απόσυρση μετά από έλεγχο

της Nομαρχίας

Mετά από αίτημα της εταιρείας ELBISKO (Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρία Τροφίμων), που εδρεύει στο 21ο χλμ της Λ. Μαραθώνος, που ζητούσε να προβεί σε έλεγχο για το προϊόν "αντικολλητική φόρμα κέϊκ" κινεζικής προέλευσης, με διαστάσεις 25χ15 εκατοστά, η οποία προσφερόταν ως δώρο με το αλεύρι φαρίνα Αλλατίνη, η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας πήρε δείγμα του σκεύους το οποίο έστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους που με σχετική έκθεση χημικής εξέτασης γνωμοδότησε ότι το προϊόν βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ακατάλληλο για χρήση με τρόφιμα, διότι:

― Κατά την επαφή με τον προσομοιωτή 10% αιθανόλη παρατηρείται αποχρωματισμός του περιέκτη και επομένως υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης του προσβάλλεται από το περιεχόμενο τρόφιμο και μπορεί να επιφέρει απαράδεκτες αλλαγές (αλλοιώσεις) στη φύση, στη σύνθεση ή στην ποιότητα των τροφίμων με τα οποία έρχεται σε επαφή.

― Δεν φέρει κατάλληλη επισήμανση όσον αφορά στο όνομα ή την εμπορική ονομασία, τη διεύθυνση του κατασκευαστή, μεταποίηση ή εισαγωγέα και την ιχνηλασιμότητά του.

Κατόπιν αυτών η εταιρεία ELBISKO ενημερώθηκε επισήμως από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας προκειμένου να προβεί σε δημόσια ανάκληση του προϊόντος καθώς και σε καταχωρίσεις στον ημερήσιο Τύπο.

Η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, προχωρεί στις ενέργειες για την σχετική κοινοποίηση στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης (RASFF) και η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 guests και κανένα μέλος