Αγαπητή κα Μπουζιάνη,

Διαβάζοντας το άρθρο σας του Σαββάτου 6 Μαρτίου 2010 με τίτλο «Διαμάχη για τη λεωφορειακή γραμμή 154 στη Βούλα» θεώρησα σκόπιμο να απαντήσω σε μέρος της επιχειρηματολογίας που εσείς και οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι αναπτύσσετε, καθόσον χειρίστηκα το ζήτημα λόγω αρμοδιότητας τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου.

Η επέκταση της γραμμής 154 από την πλατεία Κανελλοπούλου στο τέρμα Γούναρη στην Γλυφάδα, στην πόλη μας ήταν μια αναγκαιότητα που έβγαλε το Πανόραμα από την συγκοινωνιακή απομόνωση. Μετά την αποδοχή του αιτήματος της Δημοτικής Αρχής ο ΟΑΣΑ σχεδίασε μια διαδρομή εντός του αστικού ιστού της πόλης (Βουτηρά Παλαιολόγου Ζακύνθου κτλ) για την οποία ο Δήμος δεν έλαβε θέση. Το μόνιμο διαρκές αίτημα του Δήμου από την στιγμή που ξεκίνησαν τα παράπονα κατοίκων της περιοχής από την οποία διερχόταν το λεωφορείο μέχρι και σήμερα ήταν η αντικατάσταση του μεγάλου αρθρωτού θορυβώδους λεωφορείου με μικρότερου τύπου (mini bus). Ο ΟΑΣΑ επικαλέστηκε επιχειρησιακούς λόγους και μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε  στο αίτημα αντικατάστασης.

... Το φθινόπωρο του 2009 ο ΟΑΣΑ μετά από σχετικό αίτημα έκανε δειγματοληπτικό έλεγχο επιβατικών φόρτων της διαδρομής.  Από τις μετρήσεις  προέκυπτε αβίαστα ότι κυρίως η περιοχή της πλατείας Άλσους Πανοράματος για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας είχε μέτρια προς ικανοποιητική επιβατική κίνηση που δικαιολογούσε την ύπαρξη της γραμμής.  Την συγκεκριμένη περίοδο και όντας επιφορτισμένος με την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών με τον ΟΑΣΑ πέρασα επί τόπου πολλές ώρες σε μια προσπάθεια να δω από πρώτο χέρι το μέγεθος του προβλήματος και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό ήταν μεγάλο.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής στον ΟΑΣΑ για τον επανασχεδιασμό της διαδρομής, από την στιγμή που η δρομολόγηση μικρού οχήματος δεν ήταν και πάλι δυνατή, έλαβε υπ’ όψιν τις ανάγκες της περιοχής σε συγκοινωνιακή σύνδεση με στόχο να μην υπάρξει καμιά από τις περιοχές που διερχόταν η γραμμή 154 που να μην έχει λεωφορειακή σύνδεση με την νέα δοκιμαστική διαδρομή, εξασφαλίζοντας την ηρεμία και την γαλήνη των κατοίκων των οδών από τις οποίες διέρχεται τον επίμαχο λεωφορείο και την επιβατική κίνηση που η διαδρομή παρουσίαζε. Η νέα δοκιμαστική διαδρομή δεν καταργεί την γραμμή μέσα από την πόλη μας.

 

Η τροποποιημένη δοκιμαστική διαδρομή εντός Βούλας έχει ως εξής:

Από οδό Δερβενακίων δεξιά στην οδό Απόλλωνος αριστερά στην οδό Πειραιώς αριστερά στην οδό Ζακύνθου αριστερά στην οδό Προόδου δεξιά στην οδό Απόλλωνος αριστερά στην οδό Δερβενακίων συνέχεια κανονικά.

...

Και οι συγκεκριμένα οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λυκείου μπορούν να εξυπηρετηθούν και με τη νέα διαδρομή αφού η στάση Βουτηρά απέχει μόλις 75 μέτρα από το σχολείο (επί της οδού Δερβενακίων).

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Γλυφάδας και της εσπερινής σχολής ΤΕΕ και οι μαθητές των φροντιστηρίων της Γούναρη όπως επίσης και οι κάτοικοι της πόλης μας που επιθυμούν να μεταβούν στην Εφορεία Γλυφάδας και το Μετρό του Αγ. Δημητρίου μπορούν και με την νέα διαδρομή να εξυπηρετηθούν αφού αυτή δεν έχει τροποποιηθεί ούτε κατά κεραία ως προς το εκτός Βούλας τμήμα της.

Θα ήταν καθαρότερη σαν στάση όσων εναντιώνονται με τόση ορμή στην νέα διαδρομή να πουν «δεν συμφωνώ με την νέα διαδρομή γιατί θέλω το λεωφορείο έξω από το σπίτι μου και αδιαφορώ για την ένσταση ή το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργεί στο γείτονά μου»

...Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε συζητήσεις που έχουν γίνει ήδη με την διοίκηση του ΟΑΣΑ, εξετάζεται μετά από πρόταση του Δήμου, η κατάργηση του τμήματος της γραμμής 154 εντός των ορίων του Δήμου Βούλας, με ανασχεδιασμό των τοπικών γραμμών 162 & 163, έτσι ώστε να υπάρχει διαρκής σύνδεση με μικρού τύπου οχήματα όλων των συνοικιών του Δήμου με τον νέο σταθμό του Μετρό στο Ελληνικό, μέσω της διαδρομής που σήμερα εκτελεί το 154 (Γούναρη), που θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους με την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού του Μετρό.

 

Τέλος θα μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ότι η επίλυση προβλημάτων ή τουλάχιστον η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων πρέπει να συμβαίνει καθ΄όλη την διάρκεια της δημοτικής περιόδου ακόμα και σε προεκλογικές περιόδους, σαν και αυτή που διανύουμε, ανεξάρτητα εκλογικού κόστους και τοπικής αριθμητικής. Στόχος πάντα πρέπει να είναι η επίλυση προβλημάτων και όχι ο πολιτικός ισορροπισμός που ίσως για εκλογικούς και μόνο λόγους οι γνωστοί στην πόλη μας «τοπάρχες» επιδιώκουν αναμοχλεύοντας αντιθέσεις και διχάζοντας τους πολίτες άνευ λόγου. Προσωπικά «είδα το ίδιο ακριβώς έργο» και στην περίπτωση της ελεγχόμενης στάθμευσης της κεντρικής πλατείας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 282 guests και κανένα μέλος