Πάντα χαμηλών τόνων, χαμογελαστός, συγκαταβατικός! Θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις «παιδί της διπλανής πόρτας», αν και προερχόμενος από μεγάλη, αστική, πολιτική οικογένεια, όντας γιός και εγγονός πρωθυπουργών. Ο Γιωργάκης των κομμάτων και των Ελλήνων!
 
Γνώριζε ποιά είναι η πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, ακόμη από την εποχή των κυβερνήσεων Σημίτη, στις οποίες είχε διατελέσει υπουργός. Γνώριζε ποιό ακριβώς εξωτερικό χρέος παρελάμβανε, πριν τις εκλογές, από την κυβέρνηση Καραμανλή, αφού τον είχε ενημερώσει επί τούτου, όπως διαβεβαιώνει, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ομως αυτό το καλό παιδί, γέμισε τους πολίτες με μεγάλα και ασυγχώρητα ψέμματα! «...Λεφτά υπάρχουνε..!
 
...Δεν θα επιβληθεί κανείς νέος φόρος...!
 
.....θα δοθούν αυξήσεις (σε αντίθεση με τις μηδενικές αυξήσεις της ΝΔ)...,
 
...θα καταργηθεί το ΕΤΑΚ...., θα..., θά...,»
 
Υποσχόταν στον κόσμο, αυτά που ήθελε ο κόσμος ν’ ακούσει! Κι έτσι το καλό, ευγενικό παιδί της πολιτικής οικογένειας, έγινε επιτέλους κι αυτός Πρωθυπουργός! Σε μια χώρα, της οποίας το εξωτερικό χρέος, χάρη στις «επίπονες και επίμονες προσπάθειες» των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή νεώτερου, ξεπέρασε το παγκόσμιο ρεκόρ και έφτασε τα 320 δισεκατομμύρια ευρώ (σύν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, που δανεισθήκαμε την 4-3-2010, προχθές δηλαδή, με την έκδοση διεθνούς ομολογιακού δανείου). Το ήξερε, το απέκρυψε, το αποδέχθηκε. Κι επί πλέον ξεγέλασε τον κόσμο, για να πάρει στα χέρια του τα ηνία της πτωχευμένης χώρας! Τι ήθελε να επιτύχει μ’ αυτό; Την ικανοποίηση της προσωπικής του φιλοδοξίας και να γίνει κι αυτός οπωσδήποτε Πρωθυπουργός; ΄Η μήπως, να φέρει σε πέρας, υπό το πρόσχημα και με τη μάσκα του μετριοπαθούς, σοσιαλιστή ηγέτη, τα επώδυνα αντικοινωνικά μέτρα, που έπρεπε να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση, και που εκ των πραγμάτων, λόγω της σωρείας των σκανδάλων, και της άνευ προηγουμένου διαφθοράς της, ήταν αποδιοπομπαία και δεν μπορούσε η ίδια να εφαρμόσει; Και που θα έπρεπε, οπωσδήποτε, να εφαρμοσθούν, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι «Αγορές» και το Τραπεζικό Διευθυντήριο των Βρυξελλών και της ενοποιημένης Ευρώπης;
 
Και οι δύο αυτές υποθέσεις είναι δυνατόν, να συνυπάρχουν στην πραγματικότητα!
 
«Μ’ έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια»!!
 
Το βέβαιον είναι, ότι ο «αφελής» και προσηνής κος Παπανδρέου, κάθε άλλο παρά Ηγέτης για έναν ολόκληρο λαό, που τον εμπιστεύθηκε για καλύτερες μέρες, είναι!
 
Αποδείχθηκε και αναληθής και αναξιόπιστος! - Είπα, αλλά, τάχα, δεν ήξερα! Ο,τι σας υποσχέθηκα, δεν μπορώ να υλοποιήσω! Και επί πλέον, σας αλλάζω και τα φώτα!
 
– Πάρτε φτώχεια νά ‘χετε, ιθαγενείς πληβείοι!
 
Καί ξεχύθηκε κι αυτός στην Ευρώπη και αλλού, να βρεί και να πάρει καινούργια δάνεια! Οχι για να τα ρίξει στην εγχώρια αγορά και να την ξεπαγώσει, ούτε για να δημιουργήσει πόλους ανάπτυξης. Ζητά δάνεια για να εξοφλήσει τμήμα άλλων δανείων, μετά θα ξαναζητήσει δάνεια και για τά άλλα δάνεια, που υπάρχουν και που παίρνει τώρα κι αυτός, κι έτσι ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται, και εμείς θα παραμένουμε εγκλωβισμένοι στο κέντρο του! ΄Ετσι διέταξαν τα αφεντικά μας οι Ευρωπαίοι και ο Γιωργάκης αποδεικνύεται υπάκουος εντολοδόχος και τυφλό εκτελεστικό τους όργανο! Άλλωστε γιατί όχι· κάτι πάλι θα βγεί και για τους «νύν», από τις προμήθειες των δανείων! (σ.σ. η κοινή πεποίθηση είναι ισχυρότερη των αποδείξεων!).
 
Αν όμως, αγαπούσε την Ελλάδα, θα μπορούσε να ορθώσει πατριωτικά το ωραίο του ανάστημα απέναντι στην Ευρώπη των Τραπεζιτών και ν’ αρνηθεί, λόγω των περιστάσεων, να καταβάλει έστω και ένα σεντ, από τα οφειλόμενα!
 
Και φυσικά ν’ αρνηθεί οποιοδήποτε άλλο δάνειο! Μας έχουν ανάγκη αυτοί περισσότερο!
 
Είμαστε το διαμετακομιστικό τους κέντρο, για την ενέργεια από τη Μέση Ανατολή και επί πλέον η λαθρομεταναστευτική τους αποχέτευση. Εκτός, εάν μ’ όλα αυτά τα δάνεια, δεν είμαστε πιά, τίποτε άλλο, παρά μόνον αυτό που μας κατάντησαν οι ηγεμόνες μας· το προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων!
 
Κι έτσι δυστυχώς θα παραμείνουμε, αφού ούτε και οι αισχροί πολιτικοί μας φροντίζουν για το αντίθετο! Παίζουν παιχνίδια όλοι σε βάρος μας, καθ’ υπόδειξιν και σε συνεννόηση με τους χειραγωγούς τους στη λέσχη Bilderberg!
 
Έλληνες γρηγορείτε! ΄Ηταν άνθρακες ο Θησαυρός! Μας περιμένουν ακόμη πιό δύσκολες μέρες, μα μην υποκύπτετε! Αντισταθείτε!!
 
 
Γεωργία Γρηγοροπούλου-Μουγιάκου
 
π. Νομικός σύμβουλος Δήμου Βούλας
 
Νομική-Οικονομική Αναλύτρια, Λογοτέχνις
 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 648 επισκέπτες και κανένα μέλος