«Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες», παρότρυνε τους Έλληνες, πριν 47 χρόνια ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού. Εκβιάστε τους εκβιαστές εταίρους μας,  κύριε Παπανδρέου. Παραδειγματισθείτε από το πολιτικό παράδειγμα και το ηγετικό ανάστημα και σθένος του Ανδρέα Παπανδρέου, αφού σας είναι γνωστό ότι και επί πρωθυπουργίας του η τότε Ε.Ο.Κ. επιχείρησε να μας φορέσει λιτότητες και τα συναφή θατσερικά που ήταν τότε στη μόδα, αλλά βρήκε απέναντί της έναν Έλληνα πρωθυπουργό που δεν μάσαγε. Μπορείτε με ποικίλους τρόπους να τους περάσετε το μήνυμα ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, τονίζοντας επιπλέον ότι δεν είναι...πιο «ελλειμματικά» τα δικά μας ελλείμματα από τα δικά τους.

 

Ας διδαχθούμε και κάτι από τους Τούρκους γείτονές μας, πέρα από το να λαχταράμε κάθε φορά που μας κάνουν ...«μπου»! Όταν δυό χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το αμερικανικό Κογκρέσο, υπό την πίεση της ελληνοαμερικανικής Ομογένειας, ψήφισε εμπάργκο στις πωλήσεις αμερικανικού οπλισμού στην Τουρκία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ επισκέφθηκε το Κρεμλίνο, κυριολεκτικά την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης του αμερικανικού εμπάργκο και ενημέρωσε την σοβιετική ηγεσία για την πρόθεση της Τουρκίας ν’ αγοράσει σοβιετικό οπλισμό. Και την μεθεπόμενη το εμπάργκο ψόφησε, αφού οι Αμερικανοί άρχισαν και πάλι να εφοδιάζουν με όπλα τους την Τουρκία, μέσω Ιράν και Ν. Κορέας!

Ιδού, λοιπόν, η απόδειξη του χοντρού δουλέματος που μας κάνουν οι εταίροι και εκβιαστές μας, κύριε πρωθυπουργέ:

 

Πίνακας εξωτερικού χρέους κρατών - μελών της Ε.Ε. σε ποσοστό % του Α.Ε.Π.

 

Ιρλανδία            1.235,00

Ολλανδία            382,20

Μ. Βρετανία            372,00

Βέλγιο            348,70

Δανία            310,40

Αυστρία            275,80

Σουηδία            269,40

Γαλλία            246,20

Πορτογαλία            217,80

Φινλανδία            197,38

Γερμανία            189,65

Ελλάδα            182,70

Ισπανία            176,10

Ιταλία            145,00

Ουγγαρία            116,60

ΠΗΓΗ: Παγκόσμια Τράπεζα, Ο.Ο.Σ.Α., Eurostat

 

Εάν συνυπολογιστούν στο χρέος κάθε χώρας τα ποσά που οφείλουν ο δημόσιος τομέας, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, τότε η Ελλάδα συγκρινόμενη με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζεται ως οικονομικό υπόδειγμα(!), όσο κι αν αυτό ακούγεται τρελό.

 

Έχουμε τα διαχειριστικά μας χάλια, απλώς υπάρχουν και πολύ χειρότερα στην Ε.Ε. Αντίθετα από πολλούς εταίρους μας, οι καταθέσεις μας είναι αναλογικά σε καλή θέση, (άνω των 230 δισ. ευρώ, όσο και το ετήσιο Α.Ε.Π.), τα νοικοκυριά χρωστούν περίπου 119 δισ., οι επιχειρήσεις εμφανίζουν συγκριτικά χαμηλό δανεισμό,133,795 δισ. συνολικά και το τραπεζικό μας σύστημα είναι από τα πιό ανθηρά, με τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες να διαθέτουν καταθέσεις 165 δισ. ευρώ

(πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος).

 

Η κακοδαιμονία μας έγκειται στο ότι διαχρονικά ο δημόσιος Γαργαντούας έχει φάει τον περίδρομο σε δάνεια και χρειαζόμαστε κάθε χρόνο περί το 6-7% του Α.Ε.Π για να τα εξυπηρετούμε. Τα οποία δάνεια, θα ήταν σαφώς λιγότερα αν δεν υπήρχε η καταβόθρα της κακοδιαχείρισης, της σπατάλης, της διαφθοράς, του βολέματος των ημετέρων και της ανικανότητας του φορο-βεβαιωτικού και φοβο-εισπρακτικού μηχανισμού.

Γνωστά και σ’ εσάς αυτά τα στοιχεία κύριε πρωθυπουργέ. Ανακοινώστε τα δημόσια, πείτε τα και στους εκβιαστές εταίρους μας, διότι η Ιστορία διδάσκει πως «όποιος δεν μιλάει τον θάβουν».

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος